Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Velikonoční beránek biskupský

0.0
Velikonoční beránek biskupský

Potřebné ingredience

Těsto - 20 dkg másla nebo Hery, 6 vajec, 25 dkg cukru moučka, 35 dkg hl.mouky, půl prášku do pečiva, kandované ovoce, nasekané ořechy a strouhaná čokoláda kolem 30 dkg dohromady podle chuti. Povrch beránka: sníh - 20 dkg mouč.cukru, 3 bílky, špetka soli, marcipán nebo jiná potahovka

Postup přípravy

Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme. Vedle ušleháme žloutky s cukrem a troškou vlažné vody, pak přidáme mouku a směs oříšků, kand.ovoce a čokolády s práškem do pečiva. Smícháme a přidáme rozměklý tuk, já si ho nahřívám v mikrovlnce. Nakonec přidáme ušlehaný sníh a lehce ho vmícháme do směsi. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi hodinu při 175 - 180 stupních.
Hotového beránka můžeme zdobit podle vlastní fantazie, tady je na hlavu použitý salkový marcipán a oči, mašle se zvonkem a čtyřlístek jsou taky z marcipánu. Nakonec jsem beránka ozdobila bílkem vařeným ve vodní lázni.
Na jeden bílek dáme asi 7 dkg mouč.cukru, špetku soli a vyšleháme v plechovém hrnku, ten pak posadíme do horké vody na plotně a párkrát metličkymi vyšleháme, asi za čtvrt hodinky byste měly mít hotovo, naplníme igelitový sáček a beránka ozdobíme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 4. 4. 2010, 11:54
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie