(recept
si oblíbilo 1373 návštěvníků)
♥♥♥LANGOŠE S POSTUPEM FAKT VÝBORNÉ!!!!!!!!!!!♥♥♥ZVLÁDNE KAŽDÝ♥♥♥
Potřebné ingredience
500g hladké mouky♥1 vejce♥ 200ml mléka♥ 1/2 kelímku kysané smetany je to přibližně 100ml♥2 lžičky soli♥ 1/2 kostky droždí♥1/2 lžičky cukru
Postup přípravy
z potřebných přísad vypracujeme těsto (můžete si udělat i kvásek), které dáme do ledničky a nejlépe do rána necháme v chladu kynout. Pak tvoříme s těsta koule a z nich placky do požadované velikosti (dělám menší ne ty mega) Já zadělávám ráno a večer peču,.(normálně na pánvi a na oleji nebo sádle)!!!!! pokud těsto zbyde nechám v igelitovém sáčku v lednici i na druhý den.
dochutíme kdo co má rád - česnek kečup tatarka sýr.
Ale dá se i na sladko ty pak po upečení potírám rozpuštěným máslem a sypu cukrem a kakaem nebo skořicí
dochutíme kdo co má rád - česnek kečup tatarka sýr.
Ale dá se i na sladko ty pak po upečení potírám rozpuštěným máslem a sypu cukrem a kakaem nebo skořicí
VŠECHNY PŘÍSADY - JÁ MÁM HOTOVÝ KVÁSEK - JE TO SNAZŠÍ
ZADĚLANÉ TĚSTO
A TAKHLE TO VYPADÁ CCA PO 8 HODINOVCE V LEDNIČCE
ASI TAKOVÉ TVOŘÍM PLACKY A OPRAVDU SE SNAŽÍM HODNĚ DO TENKA TĚSTO V RUCE VYTAHAT. A ŠUP NA PÁNEV - POZOR JE TO FOFR TAK AŤ SE VÁM NESPÁLÍ.
HOTOVO - DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
31. 3. 2014, 18:06
jeremy
(upraveno)
31. 3. 2014, 17:02
ZlatuseE
(upraveno)
18. 2. 2014, 10:46
...DOKONALÉ!!!!!!!!.... ...MOC DĚKUJI!!!....pa Zlatka
ruzicka72
(upraveno)
22. 1. 2014, 22:06
....určitě vyzkouším, kolik jich z té dávky je. Jana
sislová
(upraveno)
24. 1. 2014, 19:00
@ruzicka72
Jani záleží na velikosti já jich mám tak kolem 15 kusů ať se vám povedou
superka
(upraveno)
22. 1. 2014, 20:59
VYNIKAJÍCÍ Dnes jsem langoše dělala a protože jsem neměla smetanu, dala jsem bílý jogurt. V lednici těsto trošku přeteklo ale langoše jsou opravdu vynikající. Mám tady z MMB oblíbené mini langoše, protože nemusí kynout, ale pokud bude čas na kynutí, tak budu dělat tyhle. Moc děkuji za super recept
Škorpilka
(upraveno)
4. 10. 2013, 10:25
Dobrý den, toto těsto používám už léta a jsou z něj vynikající koblížky, nebo je obaluji v kakau, skořici a cukru - to se všichni mohou "utlouct". Opravdu jsem za svůj dlouhý život nepoznala lepší , Anny
lonik
(upraveno)
1. 10. 2013, 22:23
anilvap2
(upraveno)
23. 9. 2013, 10:50
tak to abych si vzala na langoše dovolenou, celý den nechat kynout. Hodina by mohla stačit,? Abych zadělávala ráno, no nejsem babička, co vstává se slepicemi pozitivních reakcí tu máte hodně, k večeři bych je dnes chtěla vyzkoušet, tak jim bude muset stačit jen hodina hezký den
anilvap2
(upraveno)
1. 10. 2013, 22:07
@anilvap2
Takže vyzkoušeno, v lednici langoše kynuly cca 3 hodiny a stačilo. Smažila jsem na pánvičce a nebylo to úplně ono, část těsta si brala máma a smažila ve friťáku a byly naprosto úžasné.
laskonka333
(upraveno)
23. 9. 2013, 10:38
sislová
(upraveno)
24. 9. 2013, 17:51
@laskonka333
Westfield
(upraveno)
23. 9. 2013, 9:38
jsou luxusní.... jen se po nich zaprášilo....
sislová
(upraveno)
24. 9. 2013, 17:51
@Westfield
kvítečko
(upraveno)
31. 8. 2013, 21:18
vyzkouším
carodejkaivka
(upraveno)
31. 8. 2013, 12:46
tohle těsto taky používám, je. Pokud zbyde tak ho nechám v lednici třeba týden a ono je opravdu jak hrnečku vař. Dneska budou k večeři
sislová
(upraveno)
31. 8. 2013, 14:15
@carodejkaivka
Ankavi
(upraveno)
31. 8. 2013, 11:20
Hrnečku dooost V lednici mi to těsto přeteklo...Kde byla chyba? jinak ale výsledek byl super
sislová
(upraveno)
31. 8. 2013, 14:15
@Ankavi
Ivčo chyba není nikde příště větší mísu
studanka8
(upraveno)
16. 7. 2013, 12:11
založeno tak uvidíme těsto bylo dosti tuhe je to spravně ?
GABYNKA7
(upraveno)
14. 7. 2013, 7:14
Opravdu velká dobrota.
sislová
(upraveno)
15. 7. 2013, 21:38
@GABYNKA7
MoProch
(upraveno)
3. 7. 2013, 18:23
Včera vyzkoušený výborný recept z dvojité dávky nic nezbylo
sislová
(upraveno)
9. 7. 2013, 21:00
@MoProch
Bylinka1
(upraveno)
23. 6. 2013, 16:54
Lenalos
(upraveno)
21. 6. 2013, 18:06
Tak včera jsem dělala langoše podle Vašeho receptu a musim říct, že se po nich jen zaprášilo ...všem doporučuji je to luxusní pochoutka a dnes jdu zkusit tu pizzu tak jsem taky zvědavá
sislová
(upraveno)
23. 6. 2013, 13:15
@Lenalos
Zdravím Leni langoše jsou opravdu super....snad si pochutnáte i na pizze
Hnědovláska
(upraveno)
14. 6. 2013, 21:40
Dlouho jsem langoše nejedla,tak je vyzkouším
turnik
(upraveno)
20. 5. 2013, 11:28
dělám vždy z 1 kg dva dny a je po nich super recept díky Romana
sislová
(upraveno)
21. 5. 2013, 18:20
@turnik