(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
PEČENÝ ČAJ - SMĚS ZE ZAHRÁDKY
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY 2 kg ovoce ( já použila jahody, maliny, ostružiny, borůvky, rybíz ), 1 kg cukru, štáva z jednoho citronu, 4. hřebíčky, 1. lžíce skořice.
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Ovoce zasypeme cukrem a přidáme šťávu z jednoho citronu, 4. hřebíčky, 1. lžíci skořice. Vše promícháme, dáme na plech a pečeme v troubě cca 60minut na 180 stupňů. Voda se nedává ovoce pustí samo dostatek šťávy. Až je upečeno, plníme ještě horkou upečenou směsí ovoce a šťávy skleničky, plníme je celé. Když chcete, aby čajík vydržel na celou zimu, je dobré dát sklenice sterilovat, alespoň na půl hodiny. Potom už jen vaříme čajík, 1-2 lžičky čajové směsi (ovoce i s vodou) dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Když se přijde v zimě ze sáňkovačky, VÝBORNÝ ČAJÍČEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ovoce zasypeme cukrem a přidáme šťávu z jednoho citronu, 4. hřebíčky, 1. lžíci skořice. Vše promícháme, dáme na plech a pečeme v troubě cca 60minut na 180 stupňů. Voda se nedává ovoce pustí samo dostatek šťávy. Až je upečeno, plníme ještě horkou upečenou směsí ovoce a šťávy skleničky, plníme je celé. Když chcete, aby čajík vydržel na celou zimu, je dobré dát sklenice sterilovat, alespoň na půl hodiny. Potom už jen vaříme čajík, 1-2 lžičky čajové směsi (ovoce i s vodou) dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Když se přijde v zimě ze sáňkovačky, VÝBORNÝ ČAJÍČEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A pak už jen ochutnat. NEZNÁM NIC LEPŠÍHO A VŠE JE ZDRAVÉ ZE ZAHRÁDKY!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dannylla
(upraveno)
22. 8. 2011, 12:46
Dobrý den, můžete mi cca písnout kolik bude třeba sklenic na 2kg ovoce? Vydrží tedy bez zavaření jen s obráceným dnem pro zakonzervování celou zimu? Děkuji za recept a už se těším jak ho dnes večer vyzkouším
Šášula
(upraveno)
17. 10. 2010, 21:55
Můžu se zeptat.Musím tam dávat tu skořici?Já skořici zrovna nemusím a pokud je hodně cítit v jídle nebo v čem koliv tak mě to nechutná.Tak jestli by to bylo dobré i bez ní?
lyly
(upraveno)
19. 10. 2010, 19:04
@Šášula
Skořici dávat nemusíte, my ji máme rádi, ale nemusí být.
moni
(upraveno)
28. 9. 2010, 19:53
Právě jsem ho uvařila.Fakt super.Jen bych se chtěla zeptat,zda jste zkoušela po otevření sklenice směs zamrazit do kostek na led,aby to po otevření vydrželo co nejdéle.Dík
lyly
(upraveno)
29. 9. 2010, 6:55
@moni
Moni, se zamražením zkušenost nemám, ale my po otevření máme sklenici v ledničce a tam vydrží
Bylinka1
(upraveno)
23. 9. 2010, 19:34
to se mi líbí a mám ještě pořád dost malin i ostružin
lyly
(upraveno)
23. 9. 2010, 21:39
@Bylinka1
Jani, určitě čajíček udělejte , není to skoro žádná práce a je vynikající
Bylinka1
(upraveno)
26. 9. 2010, 19:17
@lyly
Dělala jsem včera a opravdu super -celý víkend jen čajíčkujem .Dneska jsem dělala další várku,jen jsem obměnila ovoce a zase super .
lyly
(upraveno)
28. 9. 2010, 9:20
@Bylinka1
Jani, jsem moc ráda, že Vám čajíček chutná . I my se chystáme na další várku a taky ještě tentokrát pro chlapi s alkoholem
Bylinka1
(upraveno)
28. 9. 2010, 13:25
@lyly
...proč pro chlapi ?u nás chlastáme všeci
lyly
(upraveno)
29. 9. 2010, 11:34
@Bylinka1
No to je jasný ten bude i pro nás . My si taky rádi dáme