Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 456 návštěvníků)

Výborný krém do vosích hnízd (nejen)

0.0
Výborný krém do vosích hnízd (nejen)

Potřebné ingredience

180 g krupicového cukru, 3 vejce, 250 g másla, překapávaná káva

Postup přípravy

Šleháme nad párou vejce s cukrem do zhoustnutí. Do vychladlé směsi zašleháme změklé máslo a rum podle chuti. Krém můžeme také ochutit jemně mletou kávou, kakaem, marmeládou.

Málokdo tento krém zná a dělá a podle mě je to ten nejlepší krém na světě ,-), tak se chci podělit :-)

Jinak i ty úlky dělám jinak než ostatní - z mletých vlašských, piškotů, másla a salka - a lepím na malé linecké kolečka a máčím do čokolády. Je to nejlepší cukroví na světě! :-D

Ještě malý dodatek - když budete zašlehávat máslo a budete mít pocit, že se to sráží, honem s tím zpátky nad paru a tak půl minuty promíchat nad parou - krásně se to zase spojí a nebude zdrclý!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenulem 15. 12. 2010, 21:51
Taky jsem dnes poprvé vyzkoušela a jsem nadšená!!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) :-) :-) :-) :-) Udělala jsem dnes svých prvních 55 vosích úlků a chutnají dokonale. Určitě se sní jako první (zajic) (zajic) (zajic) Děkuji za receptík i za recept na těsto udělala jsem ho s tím salkem,akorát jsem neměla oříšky,tak jsem dala mandle a je to fakt pecka už se těším,jak ochutná zbytek rodiny budu se cítit jako (radost) (radost) ještě jednou moc díky (L) (L)
Nikis. 17. 12. 2010, 16:38
@lenulem Ooooo, děkuji moc za pochvalu (L) (L) (L) (L) (L)
Chemlona 15. 12. 2010, 19:44
(Y) (Y) (Y)Naprosto úžasná záležitost (clamp) (clamp) (clamp).Krém je výborný ,jemňoučký ,už jsem si ho zapsala a budu dělat stále |:o) |:o) |:o).Všem jej doporučuji a Vám děkuji za recept (L) (L) (L)
Nikis. 17. 12. 2010, 16:38
@Chemlona Není zač, díky za pochvalu, taky ho moc často nevídám a přitom je tak jednoduchý a výborný (Y)
EvčaD 15. 12. 2010, 12:55
Já tento krém taky znám, je výborný a hlavně trvanlivý, protože vejce jsou tepelně upravená.
cettia 13. 12. 2010, 21:43
Nevím kde jsem udělala chybu ale mám to oddělené 8o| Trochu pěny a pod tím sladká voda. Neměly tam být jen žloutky?
anonym 14. 12. 2010, 18:03
@cettia Před chvílí jsem krém dodělala - z celých vajec, šlo to dobře, jen to chvíli trvá. Šlehala jste nad párou ? Přeji úspěšný druhý pokus (stromecek) P
SPEJCHY 12. 12. 2010, 20:40
(Y) (Y) souhlasím s Váma je skvělý,dělám ho léta..a když chci čoko na pařížský rohlíčky,tak do směsi jak šleháme hodim rovnou kakao (Y) (L) (L)
Nikis. 7. 12. 2012, 9:27
@SPEJCHY (Y) (Y)
radvit 12. 12. 2010, 14:48
Dobrý den, včera jsem dělala a je výborný. Dnes jsem přidala do zbytku kakao a naplnila ořechy. |:o) |:o) Super krém. Radka
stagab 10. 12. 2010, 12:29
jůůůůůůůůůůůůůůůů, zrovna něco takového se mi hodí, odpolko jdu nato, děkuji za inspiraci (Y) (Y) |:o) |:o) (F) (F) (L) (L)
Edule 10. 12. 2010, 12:24
Určitě zkusím (Y) Ale jsem trochu antitalent, tak se raději zeptám. Šlehat musím ručně nebo mohu použít el. šlehač na nejnižší rychlost?
Nikis. 10. 12. 2010, 19:35
@Edule Evi, určitě můžete i šlehač, ale já šlehám ručně (L) (L) (L)
andol 9. 12. 2010, 11:08
(Y) (Y) (Y) (Y)
ivina123 9. 12. 2010, 8:10
Vyzerajú perfektne,vyskúšam!!!!!!!!!!!!!!!!! (zajic) (zajic) (zajic) (stromecek) (pernicek) (stromecek) (pernicek) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
MajkaMus 9. 12. 2010, 7:52
Tento krém je známý hodně dlouho, my jsme doma jiný nedělali. A i teď ho často používám na plnění cukroví a zdobení dortů. Chce to hlavně pořádně ušlehat vejce s cukrem, aby směs byla hodně hustá.
Nikis. 9. 12. 2010, 18:54
@MajkaMus Jj, je výborný, že jo? (Y) Ano, pořádně ušlehat vejce s cukrem a krém je fakt výborný!
joli.kk 8. 12. 2010, 22:24
a tu kávu tam dáváte mletou nebo uvařenou? v receptu máte překapávaná káva a v popisu jemně mletá.. *-)
Kejko 18. 12. 2010, 17:17
@joli.kk Já spařím kapkou horké vody a dávám ten jakoby " lógr " a trochu rozpuštěné čoko na vaření.Pouívám ho na pařížské rohlíčky a sněhový dort (zajic)
Nikis. 9. 12. 2010, 18:54
@joli.kk můžete takovou i takovou, já dávám pár lžiček silné překapávané, resp. instantní (L)
Niina 8. 12. 2010, 20:25
Dobrý večer, úlky i krém vypadají velmi lákavě, jak moc dopředu můžu toto cukroví udělat? :-$ :-$ :-$Děkují
Nikis. 9. 12. 2010, 18:54
@Niina Tak to fakt netuším (L)
Majik73 7. 12. 2010, 20:28
DOBRÝ DEN,MOHLA BY JSTE NAPSAT PŘESNÝ POMĚR SUROVIN NA ÚLKY-PŘEDEM DĚKUJI
Nikis. 9. 12. 2010, 18:55
@Majik73 Přesný poměr nemám, protože jsem si ho přizpůsobila podle své chuti... viz. níže. Opravdu nevím přesně - nevážím to (F) (F) (F)
Šášula 7. 12. 2010, 11:04
Můžu se zeptat jak dlouho se to asi šlehá v té páře?Chtěla bych vyzkoušet a musí to být hustý třeba jako sníh?
Apoj 4. 12. 2010, 10:03
Díííííííííííííííííííííííííky ,je moc dobrý (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
lidare 3. 12. 2010, 16:35
(Y) (clamp) :-) (Y)
ulcka 2. 12. 2010, 13:42
To vypadá báječně (Y) (Y) (Y) (C)
kvítečko 28. 11. 2010, 23:32
také možná vyzkouším,dle času (andel)
xanavi 28. 11. 2010, 22:01
receptík na ty úlky z ořechů,piškot,másla a salka-byl by prosím receptík,děkuji
Nikis. 6. 12. 2010, 17:07
@xanavi Ivi, ten recept je dole v komentářích (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie