(recept
si oblíbilo 456 návštěvníků)
Výborný krém do vosích hnízd (nejen)
Potřebné ingredience
180 g krupicového cukru, 3 vejce, 250 g másla, překapávaná káva
Postup přípravy
Šleháme nad párou vejce s cukrem do zhoustnutí. Do vychladlé směsi zašleháme změklé máslo a rum podle chuti. Krém můžeme také ochutit jemně mletou kávou, kakaem, marmeládou.
Málokdo tento krém zná a dělá a podle mě je to ten nejlepší krém na světě ,-), tak se chci podělit :-)
Jinak i ty úlky dělám jinak než ostatní - z mletých vlašských, piškotů, másla a salka - a lepím na malé linecké kolečka a máčím do čokolády. Je to nejlepší cukroví na světě! :-D
Ještě malý dodatek - když budete zašlehávat máslo a budete mít pocit, že se to sráží, honem s tím zpátky nad paru a tak půl minuty promíchat nad parou - krásně se to zase spojí a nebude zdrclý!
Málokdo tento krém zná a dělá a podle mě je to ten nejlepší krém na světě ,-), tak se chci podělit :-)
Jinak i ty úlky dělám jinak než ostatní - z mletých vlašských, piškotů, másla a salka - a lepím na malé linecké kolečka a máčím do čokolády. Je to nejlepší cukroví na světě! :-D
Ještě malý dodatek - když budete zašlehávat máslo a budete mít pocit, že se to sráží, honem s tím zpátky nad paru a tak půl minuty promíchat nad parou - krásně se to zase spojí a nebude zdrclý!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenulem
(upraveno)
15. 12. 2010, 21:51
Taky jsem dnes poprvé vyzkoušela a jsem nadšená!!!!!!! Udělala jsem dnes svých prvních 55 vosích úlků a chutnají dokonale. Určitě se sní jako první Děkuji za receptík i za recept na těsto udělala jsem ho s tím salkem,akorát jsem neměla oříšky,tak jsem dala mandle a je to fakt pecka už se těším,jak ochutná zbytek rodiny budu se cítit jako ještě jednou moc díky
Nikis.
(upraveno)
17. 12. 2010, 16:38
@lenulem
Ooooo, děkuji moc za pochvalu
Chemlona
(upraveno)
15. 12. 2010, 19:44
Naprosto úžasná záležitost .Krém je výborný ,jemňoučký ,už jsem si ho zapsala a budu dělat stále .Všem jej doporučuji a Vám děkuji za recept
Nikis.
(upraveno)
17. 12. 2010, 16:38
@Chemlona
Není zač, díky za pochvalu, taky ho moc často nevídám a přitom je tak jednoduchý a výborný
EvčaD
(upraveno)
15. 12. 2010, 12:55
Já tento krém taky znám, je výborný a hlavně trvanlivý, protože vejce jsou tepelně upravená.
cettia
(upraveno)
13. 12. 2010, 21:43
Nevím kde jsem udělala chybu ale mám to oddělené Trochu pěny a pod tím sladká voda. Neměly tam být jen žloutky?
anonym
(upraveno)
14. 12. 2010, 18:03
@cettia
Před chvílí jsem krém dodělala - z celých vajec, šlo to dobře, jen to chvíli trvá. Šlehala jste nad párou ? Přeji úspěšný druhý pokus P
SPEJCHY
(upraveno)
12. 12. 2010, 20:40
souhlasím s Váma je skvělý,dělám ho léta..a když chci čoko na pařížský rohlíčky,tak do směsi jak šleháme hodim rovnou kakao
Nikis.
(upraveno)
7. 12. 2012, 9:27
@SPEJCHY
radvit
(upraveno)
12. 12. 2010, 14:48
Dobrý den, včera jsem dělala a je výborný. Dnes jsem přidala do zbytku kakao a naplnila ořechy. Super krém. Radka
stagab
(upraveno)
10. 12. 2010, 12:29
jůůůůůůůůůůůůůůůů, zrovna něco takového se mi hodí, odpolko jdu nato, děkuji za inspiraci
Edule
(upraveno)
10. 12. 2010, 12:24
Určitě zkusím Ale jsem trochu antitalent, tak se raději zeptám. Šlehat musím ručně nebo mohu použít el. šlehač na nejnižší rychlost?
Nikis.
(upraveno)
10. 12. 2010, 19:35
@Edule
Evi, určitě můžete i šlehač, ale já šlehám ručně
andol
(upraveno)
9. 12. 2010, 11:08
ivina123
(upraveno)
9. 12. 2010, 8:10
Vyzerajú perfektne,vyskúšam!!!!!!!!!!!!!!!!!
MajkaMus
(upraveno)
9. 12. 2010, 7:52
Tento krém je známý hodně dlouho, my jsme doma jiný nedělali. A i teď ho často používám na plnění cukroví a zdobení dortů. Chce to hlavně pořádně ušlehat vejce s cukrem, aby směs byla hodně hustá.
Nikis.
(upraveno)
9. 12. 2010, 18:54
@MajkaMus
Jj, je výborný, že jo? Ano, pořádně ušlehat vejce s cukrem a krém je fakt výborný!
joli.kk
(upraveno)
8. 12. 2010, 22:24
a tu kávu tam dáváte mletou nebo uvařenou? v receptu máte překapávaná káva a v popisu jemně mletá..
Kejko
(upraveno)
18. 12. 2010, 17:17
@joli.kk
Já spařím kapkou horké vody a dávám ten jakoby " lógr " a trochu rozpuštěné čoko na vaření.Pouívám ho na pařížské rohlíčky a sněhový dort
Nikis.
(upraveno)
9. 12. 2010, 18:54
@joli.kk
můžete takovou i takovou, já dávám pár lžiček silné překapávané, resp. instantní
Niina
(upraveno)
8. 12. 2010, 20:25
Dobrý večer, úlky i krém vypadají velmi lákavě, jak moc dopředu můžu toto cukroví udělat? Děkují
Nikis.
(upraveno)
9. 12. 2010, 18:54
@Niina
Tak to fakt netuším
Majik73
(upraveno)
7. 12. 2010, 20:28
DOBRÝ DEN,MOHLA BY JSTE NAPSAT PŘESNÝ POMĚR SUROVIN NA ÚLKY-PŘEDEM DĚKUJI
Nikis.
(upraveno)
9. 12. 2010, 18:55
@Majik73
Přesný poměr nemám, protože jsem si ho přizpůsobila podle své chuti... viz. níže. Opravdu nevím přesně - nevážím to
Šášula
(upraveno)
7. 12. 2010, 11:04
Můžu se zeptat jak dlouho se to asi šlehá v té páře?Chtěla bych vyzkoušet a musí to být hustý třeba jako sníh?
Apoj
(upraveno)
4. 12. 2010, 10:03
Díííííííííííííííííííííííííky ,je moc dobrý
lidare
(upraveno)
3. 12. 2010, 16:35
ulcka
(upraveno)
2. 12. 2010, 13:42
To vypadá báječně
kvítečko
(upraveno)
28. 11. 2010, 23:32
také možná vyzkouším,dle času
xanavi
(upraveno)
28. 11. 2010, 22:01
receptík na ty úlky z ořechů,piškot,másla a salka-byl by prosím receptík,děkuji
Nikis.
(upraveno)
6. 12. 2010, 17:07
@xanavi
Ivi, ten recept je dole v komentářích