Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 97 návštěvníků)

KOSTKY s polevou obalované v moučkovém cukru a kokosu :o))

0.0
KOSTKY  s polevou obalované v moučkovém cukru a kokosu :o))

Potřebné ingredience

Na těsto :500 g hladké mouky, 300 g cukru moučka, 3 celá vejce, 150 g tuku, já dávám HERu, 1/4 l mléka, 1/2 prášku do pečiva, dávám ale celý, udělá to trochu bublinky, větší propíchnu během pečení špejlí, menší splasknou sami, při té polovině prášku z toho byla pidi placička a nebyly to pak kostky :o))) Na polevu : 250 g ztuženého tuku OMEGA, 50 g kakaa, 9 lžic rumu, kdo nemá rád, nebo pokud to bude i pro děti, může rum vynechat :o)) vůbec to nevadí Na obalení : strouhaný kokos a moučkový cukr, smíchat v poměru dle oka, tak půl na půl :o))

Postup přípravy

Těsto vypracovat klasicky, tzn. utřít žloutky s tukem a cukrem do zhoustnutí, přidávat mouku s práškem a přilévat mléko a na konec zašlehat sníh z bílků . Přiznám se, že jsem na toto líná, tudíž nahážu vše do mísy a ušlehám mixérem :o))) nedělám ani ten sníh :o) Těsto vylít do pekáče s okrajem na pečící papír, používám normální pelch do trouby, když vezmete menší pekáček, budou kosttky zbytečně vysoké a tudíž pak veliké :o) Upéct, vychladlé rokrájet na kostičky, napichovat a máčet do polevy a obalit v kokosu s cukrem.
Poleva : rozpusit tuk , do vlahého vmíchat kakao a rum, rum klidně až do více schladlého, jinak to začne bublat a poleva se srazí, hlavně nevařit!!! jen rozehřát.
Kostky pak dejte do úplného chladna uležet, poleva se vsákne a ztuhne, po přinesení do tepla jsou opravdu luxusní. Můžete ještě vylepšit. Ušlehat bez cukru smetanu ke šlehání a kostky si do ní namáčet, je to mňamka :o))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie