(recept
si oblíbilo 1756 návštěvníků)
Jemné linecké těsto - NEJLEPŠÍ JAKÉ ZNÁM !!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
250g hladké mouky , 160g másla nebo rostlinného tuku , 1-2 žloutky , 80g moučkového cukru , trochu strouhané citrón.kůry a 1 lžička citrón.šťávy.
Postup přípravy
Na vál prosijeme mouku a cukr,přidáme nakrájený změklý tuk a nožem ho v mouce ještě rozsekáme ,přidáme další přísady a rychle vypracujeme těsto ,můžeme ho nechat 2 hodiny odležet v ledničce ,ale není to nutné ,s těstem se krásně pracuje ,NELEPÍ SE ani netrhá. Cukroví z tohoto těsta je velmi dobré ,nejlepší jaké jsem kdy dělala !!!!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
8. 12. 2019, 20:56
Dobrý večer,sice již mám linecké upečené,ale asi zkusím ještě tento receptík,ale zdravě s celozrn.moukou.Děkuji za receptík,snad bude těsto ok??také jsem zkusila pár těst,které se příšerně lepily a trhaly,to bylo .pá
Visalaje
(upraveno)
8. 12. 2019, 12:55
Vždyď je to normální recept,nic ohromujicího
neo
(upraveno)
4. 12. 2019, 8:50
Dělám už několik let podle vašeho receptu a jsou opravdu perfektní. S těstem se krásně pracuje, jsou moc dobré a křehoučké.
gabb
(upraveno)
21. 10. 2019, 10:09
Dannylla
(upraveno)
10. 12. 2017, 11:56
Dá se použít i do košíčků, prosím? Půjde dobře vyklopit?
blanor
(upraveno)
8. 12. 2017, 10:39
Značím si
KáKá
(upraveno)
7. 12. 2017, 19:22
Dělám ho již 7.rokem,lepší jsem nikdy nejedla
ladulka.035
(upraveno)
8. 12. 2017, 7:26
@KáKá
Děkuji,jsem ráda,že chutná .
Vera N
(upraveno)
5. 12. 2017, 11:58
ladulka.035
(upraveno)
7. 12. 2017, 17:25
@Vera N
Safinuška
(upraveno)
10. 2. 2017, 13:27
Tak jsem právě dodělala těsto, již se raduje v lednici. Zpracovalo se na jedničku. Akorát jsem riskla a dala domácí sádlo...až upeču, napíšu.
renegato
(upraveno)
20. 12. 2016, 17:27
Recept jsem do puntíku dodržel,ale i přesto, když jsem chtěl těsto válet začlo se trhat a lepit. Byl jsem šťastný, že jsem našel něco "ne"lepivého, ale nakonec nic...
amilo
(upraveno)
11. 12. 2016, 12:06
Dobrý den mohu se zeptat na jak dlouho a při kolika stupních se peče? Děkuji
maja601
(upraveno)
10. 12. 2016, 18:53
Dnes jsem vyzkoušela a skutečně je výborné , děkuji za umístění receptu
ladulka.035
(upraveno)
11. 12. 2016, 7:34
@maja601
není zač
kucerovakris
(upraveno)
10. 12. 2016, 11:50
dělala jsem ze špaldové mouky a hroznového cukru a konzistence výborná!
jagicka
(upraveno)
8. 12. 2016, 17:35
Napečeno a paráda!! Úžasný recept, moc chválím!!
ladulka.035
(upraveno)
8. 12. 2016, 20:39
@jagicka
Děkuji .
M_onka
(upraveno)
7. 12. 2016, 18:16
těsto má super konzistenci i ze špaldové hladké mouky, péct budu zítra, už se těším a zdravější variantu lineckého
Tava78
(upraveno)
7. 12. 2016, 15:35
Prosim prosim, na kolik stupnu jste pekli a jak dlouho??? Mocinky dekuji za odpoved
mmys
(upraveno)
5. 12. 2016, 18:17
super
LucOss
(upraveno)
2. 12. 2016, 8:42
Dobrý den, prosím z tohoto množství ingrediencí kolik toho asi je? Můžete mi nějak přirovnat? Nechci toho dělat moc, většinou dělám vše z poloviční dávky ale tady je "jen" 250 g mouky...děkuji určitě o víkendu zkusíme
Mata3636
(upraveno)
2. 12. 2016, 9:29
@LucOss
Keď budete vykrajovať malou formičkou, s priemerom cca 3-4cm, tak ich je dosť. Ak robíte ostatné z polovičnej dávky, toto množstvo vám bude stačiť. Ja robím posledné roky tiež len poldávky. A veď ak vám bude chutiť, nie je problém dorobiť, ak ich rýchlo zjete
LucOss
(upraveno)
2. 12. 2016, 10:07
@Mata3636
super děkuji Martino, to jsem potřebovala vědět, já to totiž pak "musím" sníst sama a to vůbec není dobré
dannella
(upraveno)
30. 11. 2016, 18:56
Značím ,děkuji
Petra8619
(upraveno)
28. 11. 2016, 9:54
Dobrý den, nesnáším v receptu 1-2 žloutky tak jedno nebo dvě? podle čeho se mám rozhodnout. Děkuji za odpoveď. Určitě pak napíšu, jak jsem dopadla. Mám osvěčený recept, ale prostě mi to přijde takové mdlé. Chci práve letos vyzkoušet něco nového
Cica002
(upraveno)
30. 11. 2016, 17:51
@Petra8619
Dobry den,pokud mate mala vejce,dejte 2 zloutky,pokud velka,staci 1 zloutek.