(recept
si oblíbilo 170 návštěvníků)
Lemon Curd - doporučuji!!!!
Potřebné ingredience
3 vajíčka-rozšlehaná,2citrony-štáva + jemně nastrouhaná kůra,100g cukru krupice(možno použít třtinový),100g másla
Postup přípravy
1-Omyté citrony vymačkáme a jemně nastrouháme kůru-opravdu dbejte na to,aby se strouhala pouze žlutá část,po bílé by to zhořklo\
\
2- v misce nad parou rozpustíme máslo,cukr a štávu s kůrou z obou citrónů\
\
3- poté vlijeme rozšlehaná vajíčka a šleháme cca 8 minut do úplného zhoustnutí-je to konzistence jako pudink\
\
4- vlijeme do sklenic a uchováváme v lednici (vydrží cca 2 týdny)\
\
\
\
-lze použít místo marmelády,do dortů,palačinek,výborný je na opečené toustíky,nebo po přidání tvarohu a smetany zamrazit jako citrónovou zmrzlinku....je to úžasná žranice :-D a má opravdu hodně využití,jak já říkám :-D za málo peněz hodně muziky :-D- určitě stojí za vyzkoušení,nebudete litovat!!!\
\
-lze použít i jako milý dáreček,třeba pro nějakého maroda :-)
\
2- v misce nad parou rozpustíme máslo,cukr a štávu s kůrou z obou citrónů\
\
3- poté vlijeme rozšlehaná vajíčka a šleháme cca 8 minut do úplného zhoustnutí-je to konzistence jako pudink\
\
4- vlijeme do sklenic a uchováváme v lednici (vydrží cca 2 týdny)\
\
\
\
-lze použít místo marmelády,do dortů,palačinek,výborný je na opečené toustíky,nebo po přidání tvarohu a smetany zamrazit jako citrónovou zmrzlinku....je to úžasná žranice :-D a má opravdu hodně využití,jak já říkám :-D za málo peněz hodně muziky :-D- určitě stojí za vyzkoušení,nebudete litovat!!!\
\
-lze použít i jako milý dáreček,třeba pro nějakého maroda :-)
potřebné přísady ...
tady je vidět konzistence - podobná pudinku
nejlepšíííí povzbuzení-na toustu k snídni s džusíkem a kafem vás úplně nakopne do nového dne
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Inkakos
(upraveno)
11. 3. 2013, 18:43
Tak mně bohužel vůbec neoslovil . Ať jsem dělala, co jsem dělala, nechtělo mi to nad parou vůbec zhoustnout, ačkoli jsem to šlehala už déle jak 15 minut, nic, ani se to nehlo. Tak jsem to nakonec uvařila klasicky na plotně, to zhoustlo prakticky ihned . Nevím, jestli jsem z těch dvou citronů vymačkala moc šťávy, nebo čím to bylo....Navíc to bylo hodně kyselé . Příště zkusím přidat víc cukru, třeba se to povede
certos
(upraveno)
11. 3. 2013, 21:15
@Inkakos
Ivčo tak netuším,kde jste mohla udělat chybu,já ho mám vždy úžasný ...měla jste klasické máslo,žádnou náhražku?......přiště třeba vyzkoušejte namíchat citron+pomeranč ..né každý má rád citróny,jak říkám,mě chutově vždy připomíná citrónovou zmrzlinu
Inkakos
(upraveno)
12. 3. 2013, 18:51
@certos
Ano, použila jsem klasické, pravé máslo, ale i tak se to nepovedlo . Děkuju za radu, o víkendu to tedy zkusím s tím pomerančem, snad se tentokrát zadaří, protože citrusy a pokrmy vyrobené z nich miluju
certos
(upraveno)
12. 3. 2013, 20:05
@Inkakos
tak budu držet palce určitě už se zadaří a pak mi tedy dejte vědět
Inkakos
(upraveno)
13. 3. 2013, 19:38
@certos
Moc děkuju a určitě se ozvu
čučinek
(upraveno)
11. 3. 2013, 14:50
Za zkoušku to rozhodně stojí musím zalovit v paměti kde seženu chemicky neošetřené citrony a pak určitě vyzkouším Andrea
certos
(upraveno)
12. 3. 2013, 9:51
@čučinek
janai
(upraveno)
10. 3. 2013, 14:42
.... zkusila jsem s pomerančem a , včera jsem udělala k svačině tvaroh se smetanou a tímto a fakt dobrota... díky za recept
certos
(upraveno)
10. 3. 2013, 16:29
@janai
jsem moc ráda,že vám chutná
Jarčaa
(upraveno)
9. 3. 2013, 15:05
Bezva i do bílého jogurtu...
certos
(upraveno)
10. 3. 2013, 10:47
@Jarčaa
a s vyšlehanou šlehačkou je to bomba
dandy.x
(upraveno)
9. 3. 2013, 14:59
Tak jsem také zkusila,je to VYNIKAJÍCÍ chodí mi to užírat samotný příště zkusím limetky nebo pomeranč
certos
(upraveno)
9. 3. 2013, 15:59
@dandy.x
já na něj taky věčně chodím
cipkacipka
(upraveno)
7. 3. 2013, 20:38
když to tak čtu,tak to asi taky zkusím..měla jsem strach aby to nebylo moc kyselé...
certos
(upraveno)
8. 3. 2013, 9:04
@cipkacipka
já bych to přirovnala k citronové zmrzlině,určitě to není moc kyselé,naopak hrozně dobré
petrana.h
(upraveno)
6. 3. 2013, 21:30
žere mi to dcera ..jinak je to stráášně dobrý...
certos
(upraveno)
7. 3. 2013, 8:19
@petrana.h
však říkám,že se musí dobře schovat
Michaela73
(upraveno)
6. 3. 2013, 17:54
Právě doděláno, úžasná mňamka.
certos
(upraveno)
6. 3. 2013, 20:13
@Michaela73
šikulka,jsem ráda,že vám chutná
anešis
(upraveno)
6. 3. 2013, 16:11
tak jsem dneska udělala a je to SUPER! Manžel sice říká, že jemu to nechutná, ale tím líp- aspoň zbude víc na mě
certos
(upraveno)
6. 3. 2013, 20:13
@anešis
no buďte ráda já si ho musím schovávat
lase
(upraveno)
6. 3. 2013, 10:04
Tak jsem nakoupila citrony, a jdu na to
certos
(upraveno)
6. 3. 2013, 20:12
@lase
bezva,pak písněte jak se podařilo
koblizecek
(upraveno)
6. 3. 2013, 9:51
ty vajicka v te pochoutce nevadi uchovavat 14 dni?To se nezkazi?
certos
(upraveno)
6. 3. 2013, 11:22
@koblizecek
mě vydržel dva dny pak byl sežrán,takže mě nikdy nevydrží 14 dní .....jinak při uchovávání v čisté sklenici v lednici vydrží bez problémů
katerina-kaca
(upraveno)
6. 3. 2013, 9:56
@koblizecek
pokud to uděláte do 3l sklenice ,mohlo by to vydržet dva týdny , jinak dost pochybuju je to opravdu děsně žravý , Čistě teoreticky by to vydržet mělo , je to tepelně opracované a citronová šťáva je vlastně konzervant
certos
(upraveno)
7. 3. 2013, 12:13
@katerina-kaca
Egreska
(upraveno)
6. 3. 2013, 9:47
ja ho robievam už 12 rokov ,recept som si doniesla z Anglicka tiež ho milujem ,ale ja robievam aj s pomarančom ,je taký jemnejší http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=41790&user=163785
certos
(upraveno)
6. 3. 2013, 19:36
@Egreska
Martinko díky,někdy možná také vyzkoušíme s pomerančem,ale já tu chut citrónu zbožnuju,takže pro mě je to takto božská mana
nataska19
(upraveno)
6. 3. 2013, 9:18
Tak jsem dělala včera poprvé ( raději z poloviční dávky) a musím říci, že chuť je skvělá. Zkusila jsem na toust - chutnalo. Vyzkouším na citronovou babetu - rozkrojím a promažu. . Děkuji za recept.
certos
(upraveno)
6. 3. 2013, 19:34
@nataska19
Blani jsem ráda,že vám také chutná
hheellaa
(upraveno)
5. 3. 2013, 21:41
Citrony miluju určitě vyzkouším. Díky.
certos
(upraveno)
6. 3. 2013, 19:34
@hheellaa
určitě nebudete litovat!!!!!!!
Dan.ka
(upraveno)
5. 3. 2013, 21:38
Znám to jako citronovou pomazánku,je to výborný
certos
(upraveno)
6. 3. 2013, 12:38
@Dan.ka
Petttt
(upraveno)
5. 3. 2013, 20:16
no já tu dobrotu asi budu muset udělat ale kdy Nee Janik mi ho vyrobí a pošle poštou Dík drahá
certos
(upraveno)
6. 3. 2013, 8:37
@Petttt
teta koukej přijet a já ti ho budu denně servírovat
Petttt
(upraveno)
7. 3. 2013, 20:03
@certos
hu to by bylo asi nejlepší jinak to neochutnám
certos
(upraveno)
8. 3. 2013, 11:24
@Petttt
tak koukej balit kufry
Jikri
(upraveno)
5. 3. 2013, 7:21
Mňam, mňam. S dcerou naprosto milujeme a o zbytek jsme schopné se porvat. Tedy naní to už malé děcko, aby jste si nemysleli, že chudince dítěti matka utrhuje od úst, je to téměř osmnáctiletá slečna.
certos
(upraveno)
5. 3. 2013, 10:48
@Jikri
já ho mám pro jistotu v lednici dobře maskovaný
KitchenSlave
(upraveno)
4. 3. 2013, 22:19
toto je môj naj naj krém ja ho pridávam k vyšľahanej šľahačke,piškotový korpus natriem citronovým džemom a na to tú šľahačku...a samotný je tiež výborný,ale fakt návykový
certos
(upraveno)
4. 3. 2013, 23:02
@KitchenSlave
no Jani konečně jsem našla něco,co ukojí mou lásku k citrónům a tady je tolik způsobů,jak se vyřádit,bože já budu muset hooodně brzo dělat novou dávku
KitchenSlave
(upraveno)
5. 3. 2013, 20:29
@certos
vieš čo je úplne super?že koláč im chutí ale samý krém nemusia...sám mám málo
certos
(upraveno)
5. 3. 2013, 20:40
@KitchenSlave
... no já musím udělat druhou dávku jaksi jsem zhřešila
ajkammm
(upraveno)
4. 3. 2013, 20:50
tak to zkusím
certos
(upraveno)
4. 3. 2013, 21:28
@ajkammm
Andrej hlavně bacha,je to návykovééé já na něj neustále chodím do lednice,nechápu,jak někomu může vydržet 2 týdny