(recept
si oblíbilo 333 návštěvníků)
LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA
Potřebné ingredience
1250 gr- čisté váhy naloupaného ovoce/JABLKA+jahody,mango,hruška,broskev,banán...prostě to ovoce jakou přesnídávku si zrovna přejete:).....// 1/2 litru vody cca 250gr cukru//dle vaší chuti// 1 pudinkový prášek
Postup přípravy
Vím že se opakuji,ale na přání kamarádek vkládám :))
Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce nahradťe-jahodami,meruňkami,banány,mangem atd.
nafotila jsem vám zrovna výrobu jahodové a mangové přesnídávky...
ovoce k jablíčkům namíchejte cca 1/3 a 2/3 JABLEK,
JABLEK MUSÍ BÝT VŽDY VÍCE a nebojte stačí -např.jedna větší hruška a přesnídávka bude hrušková!!
//u jahodové jsem dala cca250- 300gr jahod,mango váží cca 280-400gr//
OVOCE OČISTÍME-NALOUPEME-DÁME DO HRNCE-
PŘIDÁME 1/2 LITRU VODY
CUKR //může být i třinový,ale změní se lehce chuť//
UVAŘÍME-ROZMIXUJEME//i během varu//
nechte si trochu vody na rozmíchání pudinkového prášku
PŘILEJEME//připravený v trošce vody// PUDINKOVÝ PRÁŠEK
LEHCE POVAŘÍME A NECHÁME "ZATÁHNOUT"
NAPLNÍME DO SKLENIČEK//tato poprce je cca na 7-8 přesníd.lahviček//
já skleničky otáčím //šroubovací//na cca 20hodin dnem vzhůru a naprosto to stačí,žádná se mě zatím nezkazila a to je neskladuji v lednici ,ale v klasické špajzce v panelákovém bytě!!
ještě k pudinku-jahodovou jsem zatáhla jahodovým,banán.banánovým atd.,ale jinak je na vše výborný vanilkový pudink a pro úplně první začátky a pro maminy ,kteří řeší stravu bio jsem používala biopudink//v bille dostupný asi za 5,-kč//
u nás nejoblíbenější byla mangová!!FAKT LUXUSNÍ!!
MŇAM MŇAM přeji :))
Monika
Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce nahradťe-jahodami,meruňkami,banány,mangem atd.
nafotila jsem vám zrovna výrobu jahodové a mangové přesnídávky...
ovoce k jablíčkům namíchejte cca 1/3 a 2/3 JABLEK,
JABLEK MUSÍ BÝT VŽDY VÍCE a nebojte stačí -např.jedna větší hruška a přesnídávka bude hrušková!!
//u jahodové jsem dala cca250- 300gr jahod,mango váží cca 280-400gr//
OVOCE OČISTÍME-NALOUPEME-DÁME DO HRNCE-
PŘIDÁME 1/2 LITRU VODY
CUKR //může být i třinový,ale změní se lehce chuť//
UVAŘÍME-ROZMIXUJEME//i během varu//
nechte si trochu vody na rozmíchání pudinkového prášku
PŘILEJEME//připravený v trošce vody// PUDINKOVÝ PRÁŠEK
LEHCE POVAŘÍME A NECHÁME "ZATÁHNOUT"
NAPLNÍME DO SKLENIČEK//tato poprce je cca na 7-8 přesníd.lahviček//
já skleničky otáčím //šroubovací//na cca 20hodin dnem vzhůru a naprosto to stačí,žádná se mě zatím nezkazila a to je neskladuji v lednici ,ale v klasické špajzce v panelákovém bytě!!
ještě k pudinku-jahodovou jsem zatáhla jahodovým,banán.banánovým atd.,ale jinak je na vše výborný vanilkový pudink a pro úplně první začátky a pro maminy ,kteří řeší stravu bio jsem používala biopudink//v bille dostupný asi za 5,-kč//
u nás nejoblíbenější byla mangová!!FAKT LUXUSNÍ!!
MŇAM MŇAM přeji :))
Monika
čisté připravené na vaření
mixuji při varu //pozor pak dost prská at se nepopálíte//
připravená na pudink
HOTOVO-otočit ihned po naplnění víčkem dolů!!
příprava na MANGOVOU přesnídávku
nakrájeno,začínám vařit....
HOTOVO....Mňaminky mňam...taky Denisce chutná ,když jí do přesnídávky nadrobím piškotky sunarky pro mimi od 6-měsíců
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Minutet
(upraveno)
22. 8. 2013, 0:45
Dobrý den - mohu tam dát i švestky? Nikde tuto možnost nevidím. Díky
disney
(upraveno)
22. 8. 2013, 19:42
@Minutet
Dobrý den Helčo...já myslím že určitě ,jen nezapomeňte že jablka jsou vždy základ (jinak to nebude dobré Monika
luarka
(upraveno)
20. 8. 2013, 15:31
Dobrý den Moniko, jsem ráda, že Vaše přesnídávka je na třetím místě mezi nejoblíbenějšími v kategorii zavařeniny. Myslím, že plně po právu Dělala jsem ji před dvěma lety a už jsem si přesně nepamatovala, který recept to byl.. Ale viděla jsem obrázek a přesně jsem věděla, že je to ona Přesnídávka je LUXUSNÍ! Právě jsem dodělala ze tří dávek (jen z jablek) a do zimy myslím nevydrží...
Verča-Berda
(upraveno)
25. 7. 2013, 12:43
Dobrý den Moni moc děkuji za tento recept ,dnes jsem taky vyzkoušela http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4427816 a už nikdy více kupovanou . Slovo luxusní si tento recept určitě zaslouží ............
zuzla9
(upraveno)
9. 4. 2013, 18:11
Dobrý den. Již na podzim jsem vařila hruškovou, banánovou, jahodovou i čistě jablečnou a výborné. děkuji za recept.
supersmisek
(upraveno)
20. 3. 2013, 15:04
Zrovna jsem doděla svou úplně první várku - banánových přesnídávek podle Vašeho receptu a je to naprosto výborná mňamka. Mala hned baštila štˇastná jako blecha. Jen jsem dala 8 kostek cukru a úplně to stačilo.
disney
(upraveno)
12. 4. 2013, 22:05
@supersmisek
To jsem ráda že recept má stále úspěch ,DÍKY ZA POCHVALU Monika
disney
(upraveno)
21. 3. 2013, 14:34
@supersmisek
Eliška32
(upraveno)
4. 2. 2013, 11:41
Právě jsem dovařila banánovou a je fakt mňamková!!! Super recept, děkuji!!! Už se těším na léto, to bude zásobička!!!!
Hanulka2
(upraveno)
23. 10. 2012, 10:56
Mám tady právě spoustu jablek a hrušek, určitě vyzkouším.
hankuba
(upraveno)
23. 10. 2012, 10:46
Super receptík Při tom množství jablek co je na zahradě sem neváhala a vrhla se na to. Mám 10 skleniček jahodové přesnídávky-a to sem jahod dala opravdu maličko a právě vařím pouze jablečnou nevěřím tomu,že by se nám zkazily,to děti budou rychlejší
blesky
(upraveno)
13. 10. 2012, 14:15
tak tu si také uděláme, může být glukopur místo cukru?
disney
(upraveno)
15. 10. 2012, 0:00
@blesky
Zkuste ,ale ten glukopur bych zkusila první várku opatrně ,aby je brzo nekazil ????nevím??zkuste uvidíte Monika
Jančalek
(upraveno)
8. 9. 2012, 19:10
Danulik1
(upraveno)
24. 8. 2012, 10:56
Tak první várka je hotová a je výborná . Pokud bude a malé chutnat udělam další .
Martikk8
(upraveno)
20. 8. 2012, 10:57
Dobrý den,chci se zeptat někde jsem četla,že je to lepší sladit medem.Tak jsem to zkusila,ale bohužel mi zplesnivěli myslíte,že je to tím medem nebo,že jsem ty skleničky neotočila dnem nahoru?
disney
(upraveno)
20. 8. 2012, 23:20
@Martikk8
Dobrý den Martino, No já myslím že je to tím medem,ale to je jen moje doměnka ,každopádně ,když je neotočíte tak je tzv.nezavaxujete a mají jen chvilku výdrž(např.týden v lednici) Monika
nelly2
(upraveno)
12. 7. 2012, 12:05
ÚŽASNÁ přesnídávka.
lsarinka
(upraveno)
26. 6. 2012, 19:27
jdu to zkusit mám mraky jahod
disney
(upraveno)
26. 6. 2012, 22:51
@lsarinka
MŇAM MŇAM ...držím palečky !!!už jsem jí tak dlouho nedělala ....
katerinajaresova
(upraveno)
15. 4. 2012, 16:10
nevíte jak dlouho vydrží nesterilovaná? ještě to sterilovat mi taky přijde zbytečné, zbytečně převařené...
Martas J.
(upraveno)
28. 10. 2011, 21:44
Dobrý večer,tak jsme dovařili mangovou a je super. chci zkusit banánovou,vaříte ty banány s jablky hned od začátku a nezčerná to??
leeloo2
(upraveno)
23. 9. 2011, 21:50
Tak jsem se na to vrhla a mám jablečnou, hruškovou, dýňovou, rybízovou, banánovou, švestkovou a jahodovou... trochu úlet. Jen jsem vůbec nedávala pudink, s ním mi to přijde umělý. A taky výrazně míň cukru. Je to mňamka...super recept
AndikC
(upraveno)
22. 9. 2011, 19:35
Díky za recept dělala jsem už v létě a nyní další várku a všechny byly dělala jsem banánovou,meruňkovou a broskvovou a všechny naší moooc chutnaly....Nešroubovací od Hani jsem použila také a nechala v lednici,ty jsem spotřebovala první a šroubovací vydržely,nezkazila se ani jedna,je pravda že jsem je do 2měs.všechny spotřebovala
Archeoložka
(upraveno)
19. 8. 2011, 13:12
Dělala jsem loni z dyně hokaido přidala merunky opravdu super letos udělám víc i s jablek jsem ráda že ho znovu vidím děkuji MARIA
KOFI
(upraveno)
3. 8. 2011, 8:22
Určitě vyzkouším!