Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 521 návštěvníků)

Díky tomuto receptu jsem se vyhla operaci karpálních tunelů: přečtěte si celý recept i s dotazy

0.0
Díky tomuto receptu jsem se vyhla operaci karpálních tunelů: přečtěte si celý recept i s dotazy

Potřebné ingredience

Acylpyrin5 listů aloe francovku herbu či lesanu, prosím nepište e-maily s dotazy, které jsou zde zodpovězené, nebudu na ně odpovídat

Postup přípravy

Dlouho jsem měla bolesti rukou, hlavně v klidu a nejhorší to bylo v noci... Nevíte kam s rukou, brní prsty a jste každou chvilku vzhůru a ráno nejste schopna udržet drobné věci v rukou, nemáte v nich cit. S obtížností mažete chleba, zamykáte dveře apodobně. Pokud trpíte stejnými obtížemi, tak zkuste můj zaručený recept.

Do půl litru francovky herby (či lesany) nechte luhovat 20 tablet acylpyrinu a 5 listů aloe a občas protřepte. Po necelém týdnu si můžete ruce mazat před spaním. Já osobně jsem měla svou medicínu po ruce i v noci.

Nejčastější dotazy, které píšete:

Nejčastějším dotazem je, zda-li můžete lék využít i na jiná onemocnění. Tento dotaz je zbytečné psát, jelikož s jinými onemocněními nemám zkušenosti a bohužel Vám v tomto směru neporadím. Za vyzkoušení však nic nedáte...
Poskytla jsem recept, abych pomohla ostatním, kteří mají stejné problémy, bohužel odplatou jsou každodenní várky e-mailů s dotazy: Bolí mě ruka po práci, pomůže mi to? Bolí mě koleno, pomůže mi váš lék? Nemohu otáčet hlavou, pomůže mi tento recept? Můžu používat v těhotenství? Na tohle Vám skutečně neodpovím. Maximálně tak, že máte zajít k léka ři a že za vyzkoušení receptu nic nedáte.
Naopak mě potěší, když napíšete svůj příběh a zkušenosti :-)


Mohu použít i jiný druh aloe než máte na obrázku a kde rostllinku mohu sehnat?
Aloí je spousta druhů, všechny by měly mít léčivý účiněk. Já osobně používám i druh, který je vyšší a připomíná stromek. Bohužel jsem nedopátrala název... Jinak je k dostání v mnoha květinářství (občas v Lidlu)

Má se dávat luhovat jen dužina, nebo celý list a jak velký? A jak dlouho tam list má být...
Nechávám luhovat celé listy o velikosti cca 15cm a šířce 2cm, ale nemyslím si, že je velikost a stáří tak důležitý. Hlavní je, aby rostlinka byla zdravá... List mám ve flašce po dobu luhování i po dobu mazání.

Po dobu luhování má být flaška v lednici nebo při pokojové teplotě a ve tmě?
Flašku mám v nočním stolku, tedy při pokojové teplotě a ve tmě...

Jak často a jv jakých místech si ruku potírat?
Zpočátku jsem si mazala ruku každou noc (i několikrát za noc-při bolestech). Potírala jsem si ruku od zápěstí k loktu. Žádné zábaly, ani ponořování...

Kdy lék začal účinkovat?
Úlevu jsem pocítila hned po prvním namazání a bolesti byly mírnější. Přesto jsem si ruce musela mazat i během noci. Po měsíci jsem již nepochybovala, že lék funguje a mohla jsem se rozloučit s obstřikama, ultrazvukem, který pomáhal jen krátkodobě a hlavně s operací...


Přeji Vám, aby jste se s touto nemocí rozloučili stejně jako já. Držím palce... Popřípadě pište Vaše zkušenosti s léčbou.

Dlouho jsem měla bolesti rukou, hlavně v klidu a nejhorší to bylo v noci... Nevíte kam s rukou, brní prsty a jste každou chvilku vzhůru a ráno nejste schopna udržet drobné věci v rukou, nemáte v nich cit. S obtížností mažete chleba, zamykáte dveře apodobně. Pokud trpíte stejnými obtížemi, tak zkuste můj zaručený recept. Do půl litru francovky herby (či lesany) nechte luhovat 20 tablet acylpyrinu a 5 listů aloe a občas protřepte. Po necelém týdnu si můžete ruce mazat před spaním. Já osobně jsem měla svou medicínu po ruce i v noci.
Pokud máte nějaké dotazy, tak je prosím posílejte na můj e-mail gergeda@seznam.cz

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hyzule 8. 6. 2011, 16:35
prosím jak luhujete?Musí to být utěsnené?A určitě ve skle,že? (F) (F)
kvítečko 3. 6. 2011, 23:33
TAKÉ BUDU MUSET (Y)
dáblice 3. 6. 2011, 17:25
Recept taky zkusím,kdo nevíte,kde sehnat to aloe,tak dnes jsem ho koupila v lidlu v akci za 49 kč.
W1Světluška 21. 5. 2011, 17:46
Chystám se tento recepr vyzkoušet ale nemám aloe tak jsem se chtěla zeptat jestli je možné aloe nahradit netřeskem.Někde jsem četla že má stejné účinky jako aloe.
marcelau 21. 5. 2011, 18:00
@W1Světluška já jsem na jiných vebovkách četla, že stačí lesana a acylpiriny, bez aloe a je to prý také funkční (hello)
W1Světluška 21. 5. 2011, 18:07
@marcelau Každopádně recept vyzkouším i bez aloe.Jsou tu příspěvky kde také není použita aloe a uživatelé píší že to také pomáhá. (hello) :-)
chubby 4. 5. 2011, 8:12
dobry den prave jsem pripravila vasi medicinu..muj muz 44let ma takove bolesti ze v noci nespi..nejhorsi kdyz se sveze na motorce to pak 3 dny doslova umira bolesti...jen mam dotaz nevadi ze jsem aloe listy pokrajela na menci kousky a dala alpu?? dekuju mnohokrat a verim ze pomuze snad..jinak operace z ktere ma muj muz strach vzhledem k spatnym zkusenostem ostatnich znamych!!!!!a skladovat ten necely tyden mam ve tme ????dekuju (Y) (Y)a jeste nevite co vsechno z aloe mohu pripravit mam ho hodne a muj 2 lety syn ma ekzem v zacatcich mohu potirat cistym aloem???!!!!!krasny den!!!
Sonička82 2. 5. 2011, 13:50
Dobrý den Market, váš recept je víc než perfektní !!!!!! (Y) Maminka měla hrozné bolesti rukou, doktorka jí chtěla už poslat na operaci,ale díky vašemu receptu už nemusí (clamp) Jen jsem se vás chtěla zeptat jak to skladujete, děláme maximálně poloviční dávku , protože maminka má strach, že se to zkazí... Moc děkuji (Y) (sampus) [A]
boule 2. 2. 2011, 10:05
(Y) (Y) (Y)
dunuska 11. 11. 2010, 19:59
Tenhle recept je vážně super (Y). Znám ho od tchýně a zabral mi během několika hodin. (clamp) Jen ho máme trošku odlišný - jedna lesana, dva acylpyriny a 4 hřebíčky. Pak dát na hadřík a ruku tím ovázat. Je to síla, pěkně to chladí, až mi to spálilo ruku - musí se pak hodně promazat nějakým krémem. Určitě doporučuji (Y) (Y)
Zrušený účet (upraveno) 25. 11. 2010, 17:58
Milá Markéto,je mi 34 let a mám poslední dobou ty samé problémy.Objevila jsem Váš recept,dnes jsem vykoupila francovku v obchodě,naložila a ted už jen budu čekat na zázrak. (F)Jsem na to moc zvědavá a samozřejmě že dám vědět všem jak jsem dopadla.Děkuji moc za receptík Hanka Doležálková :-)Tak musím potvrdit,že ¨se stal zázrak a recept opravdu funguje,doporučuji všem.V noci nemám brnění žádné a přez den už skoro taky ne a to mě brněli prsty skoro pořád.Děkuji moc a přeji hezké vánoce Hanka Doležálková
lada333 2. 10. 2013, 19:39
@ Hani a můžu se zeptat po kolika dnech? já mám brnění už dva roky, napřed při řízení, pak v noci, přidala se druhá ruka, mažu teď tři dny a nevidím změnu :-|. Snad to přijde co nejdřív. Děkuji za odpověď (L)
Mispulka2276 25. 10. 2010, 15:22
Dobrý den, Markéto. Mám dotaz - mohl by tento lék pomoci také ke zmírnění problémů s artrózou? Moje babička i známá jí trpí, tak bych jim chtěla krapet pomoci, neboť jim nic nezabírá a když už ano, tak na chviličku. Díky. :-$
Ledura 25. 10. 2010, 10:58
(Y) (Y) (Y)
Ledura 16. 10. 2010, 23:54
(Y) (Y) (Y)
fialilinka 12. 8. 2010, 12:31
Holky super (Y) (Y) (Y) fakt mi to také zabírá |:o) |:o) |:o) A to jsem to zkusila spíš jen ze zoufalství.Kdyby někdo potřeboval aloe,můžu vám odnožku poslat za poštovné,nebo výměnou za odnož nějaké pokojovky-začíná se mi pěkně množit :-) :-) :-)
kykina 18. 5. 2010, 14:08
Dobrý den, paní Moniko,píšete zde,že Vám tento lék vyléčil angínu za dva dny. Mohu se zeptat,v tomto složení se dá lék i pít? A jaké množství asi denně? Prosím Vás milé dámy mohly byste mi sdělit své zkušenosti s tímto lékem? Co se s ním dá vše léčit a jak se používá? *-) Moc Vám všem děkuji za předání zkušeností :-$ Majka
barewica 3. 5. 2010, 13:08
Tak jsem taky udělala mazání pro (svatba) ,je to řidič z povolání,a během týdne je bez bolestí (L) (L) Takže moc děkuji za receptík a budem vesele používat dál (F) (F) (F)
veronyka 19. 3. 2010, 12:17
Dobrý den, včera jsem zkoukla Váš receptík, mám stejné problémy jako vy, doktoři by mě njraději poslaly na operaci, tam se mi nechce, tak jdu do vašeho receptíku. Pak napíši výsledek. Jinak moc děkuji ,-)
nelucha 12. 2. 2010, 17:23
Dobrý den Mrkéto, když jsem přišla se špatným výsledkem od doktora, sedla jsem k počítači a jako první jsem uviděla Váš recept.Děkuji za něj a už se louhuje. Příští pátek začnu. Můžete mi napsat, jak dlouho jste si ruce potírala?A v jakém stadiu jste onemocnění měla? Děkuji za zprávu, Růžková
xanavi 26. 11. 2009, 11:03
dobrý den,a jak mají ty listy být velké-dlouhé?Děkuji Ivana :-$ :-$ :-$
gergeda 2. 12. 2009, 22:53
@xanavi Dobrý den, stačí 20cm...
Biblinka 27. 8. 2009, 18:50
tak jsem si to zatím udělala bez aloe......tak jsme zvědavá jestli mě to brnění rukou v noci přestane (hello)
kacanova 14. 6. 2009, 13:49
Prosím nevíte, jestli aloe pomáhá také na zánět a otok prstů, synovi (6 let) se zanítil palec, mám podezření, že v důsledku okusování nehtů :-S, ale nejsem si jistá, synek má hrozný strach z lékařů, tak bych mu to ráda vyléčila "podomácku". Nemám s tím zkušenost, ale slyšela jsem, že aloe je snad na všechno. Je možné sehnat nějaký vhodný přípravek v lékárně? Děkuji moc za rady a zkušenosti :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie