Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 2459 návštěvníků)

ŠŤOUCHANÁ BUCHTA - rychlá, výborná !!!!

5.0
ŠŤOUCHANÁ  BUCHTA  -  rychlá, výborná !!!!

Potřebné ingredience

MOUČNÍK - 35 dkg polohrubé mouky, 12-15dkg cukru, 1prášek do pečiva, 12dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetička soli.POLEVA - 18dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 20-25dkg práškového cukru, 4 dkg kakaa.

Postup přípravy

MOUČNÍK - mouku, cukr, PDP a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".
POLEVA - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.

Polevu necháme chvíli schladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.

Tahle buchťajda je strašně moc dobrá a hlavně - SUPERRYCHLÁ a vhodná pro předem neohlášené návštěvy ( všechny ingredience má většina z nás doma pořád ).

Mouku, cukr, PDP a sůl smícháme, pak přidáme ostatní suroviny a promícháme.

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme dorůžova.

Na upečený moučník druhým koncem vařečky našťoucháme šťouchance.

Máslo nebo Heru rozpustíme s vodou a rumem....

....a přisypeme práškový cukr smíchaný s kakaem.

Chvíli povaříme, aby se nám vše hezky spojilo.

Polevu necháme trošku zchladnout a pak ji nalijeme na moučník - zalijeme všechny šťouchanečky.

Když vše zchladne a ztuhne, můžeme krájet ( já většinou urychluji na balkóně nebo v ledničce - nechce se nám tak dlouho čekat :o)) Dobrou chuť přeje LUCKA !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dupacka 27. 1. 2013, 16:15
Výborná, jednoduchá, rychlá buchta. I bez rumu chutnala výborně (Y)
Chlapkovam 26. 1. 2013, 20:12
Tak jsem tuto buchtu dnes upekla, ale bohužel jsem zmrvila polevu 8o| neměla jsem rum, tak jsem tam dala calvados, a je to až moooc alkoholové... :-o a taky byla trošku řidčí než měla, takže mi to vsáklo do těsta...a já se na ni tááák těšila :´( snad se příště povede lépe :-$
andriis 13. 1. 2013, 20:24
famózní (clamp)
Anna J. 11. 1. 2013, 20:04
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Erunín 10. 1. 2013, 19:55
PEČEME PRAVIDELNĚ A CHUTNÁ CELÉ RODINĚ (Y) (Y) (Y) DOPORUČUJI PÉCT NA MALÉM PLECHU, POKUD UPEČETE NA KLASICKÉ VELIKOSTI, BUDE NÍZKÁ, ZKRÁTKA TOHO TĚSTA JE NA TEN VELKÝ OPRAVDU MÁLO ,-) DĚKUJI ZA RECEPT (L)
Pavlaaa.M. 27. 12. 2012, 19:29
luxusní! (Y) (Y)
danuulka 23. 11. 2012, 11:28
ja som ho robilaa...ale musi byt mensi plech-vyborny urcite budem robit viac krat!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
babybel 19. 11. 2012, 18:19
Dobrý den, šťouchá se teplá nebo vychlazená (L)? Děkuji Krista
Ungold 15. 11. 2012, 19:19
Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela a je fakt dobrá. Určitě budu dělat častěji Lenka M. (Y)
domenica 13. 11. 2012, 17:49
vubec se mi nepovedla, je nizka a tvrda ... tak nevim, kde jsem udelala chybu :-(
P.A.V.L.A 5. 11. 2012, 20:44
Je výborná (clamp)
čučinek 5. 11. 2012, 13:06
Dobrý den (hello) včera jsem buchtu dělala a je výýýýýýborná (jidlo) na nás trošku víc sladší,tak příště dám méně cukru *-) určitě jsem ji nedělala naposled (Y) (Y) (Y) opravdu rychlovka (kolo) (kolo) (kolo) děkuji za bezva recept (clamp) (clamp) (clamp) Andrea (mamca) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
slniečko 2. 11. 2012, 21:07
Tak jsem včera hledala,co nového a rychlého upéct a našla jsem tuto buchtu. :-) Moc nepeču,protože když napeču,tak vím,že se neudržím a jím to také,ale i při mé "šikovnosti" mi buchta naprosto skvěle naběhla a během první hodiny byl půl pekáčku pryč a dnes je tam poslední kousek. (zajic) (zajic) (zajic) Byla opravdu vynikající, už mám recept přepsaný a budu ji péct hodně často. (Y) (Y) (Y)
andrieu 15. 10. 2012, 8:16
Máte pravdu buchta byla nízká, dokonce i v pekáčku, tak jsem ji udělala z 1,5 dávky a vůbec to nebylo dobré, příště raději udělám znovu tu nižší - ona je pak taková "mokřejší" a líp stravitelná (smich) jinak je super, moc nám všem chutná !!!! (Y)
lenicka.ijacek 10. 10. 2012, 20:38
Dnes jsem dělala, je výborná, mám ji sice nízkou, protože jsem dala testo na velký plech (příště dám ten menší) ale na chuti to neubralo (clamp) Výbornáááá (Y)
trajsi 21. 9. 2012, 18:40
dělala jsem již 2x, ale nechutná mi..
rovo 19. 9. 2012, 12:42
Nějak se mi nepovedla,je nějaká nízká,jako by se zdrcla nebo co. *-)Nevím kde jsem udělala chybu...
Marti W. 24. 10. 2012, 18:40
@rovo Zkuste to mléko ohřát, jak radí níže paní Eva. Měla jsem obavy, že se mi taky nepovede, tak jsem mléko ohřála a buchta byla jak na té fotografii. A když se povedla mně, proč by se nepovedla Vám (F). Jinak byla dobrá, ale na nás moc tučná, malý pekáček a 30 dkg tuku, ale neodolala jsem ji alespoň nevyzkoušet ,-).
maca68 23. 10. 2012, 23:23
@rovo pekla jsem jí dvakrát do týdne, na velký plech to není, dala jsem malý pekáček a jen se zaprášilo (clamp) (clamp) (clamp)
blazken 15. 9. 2012, 17:33
také určitě vyzkouším, vypadá moooc dobře :-) :-) :-)
kysi 76 15. 9. 2012, 14:46
dlouho jsem jí nedělala ale už jdu na ní (H)
Arias 9. 9. 2012, 11:28
Je přímo superdobrá!!!! (Y) (Y)Dnes mám svátek, tak ji právě připravuju. Jedla jsem ji u kámošky a nemá chybu (flower) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie