Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 3012 návštěvníků)

"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

5.0
"ZÁZRAK Z OLOMOUCE" - luxusní rohlíčky

Potřebné ingredience

TĚSTO -500g hladké mouky, sůl, 1 kostička droždí, 250ml vlažného mléka, špetka cukru, 150ml oleje, sůl. NÁPLŇ - šunkový salám, suchý salám, Niva. Žloutek na potření, kmín na posypání.

Postup přípravy

Do části vlažného mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Ten přilijeme do mouky, přidáme ostatní přísady a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout.rnVykynuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které rozdělíme na osminky. Na každý kousek těsta položíme nejprve 1/2 kolečka šunkového salámu, na to kolečko suchého salámu a navrch hromádku nastrouhané Nivy. Zabalíme do rohlíčku, začínáme širokou stranou těsta, cíp necháme pod rohlíčkem, aby se nám při pečení nerozbalil. Potřeme žloutkem a posypeme kmínem ( nebo mákem ). Upečeme dorůžova.rnNEMÁ CHYBU !!!rnRohlíčky můžeme plnit i jinými surovinami - např. zelí+uzené maso ; špenát s česnekem ; rnRohlíčky je možné plnit i sladkými nádivkami ( pak tolik nesolíme těsto a dáme víc cukru ) - např. tvaroh, mák, povidla, ořechová nádivka, jablka, puding, ...

Ze všech surovin zpracujeme těsto - těsto se vůbec nelepí, hněteme ho na vále "růčo-fůčo". Na teplém místě ho necháme kynout asi 3/4 hodiny.

Než nám vykyne těsto, připravíme si "náplň" - 40ks ( já dávám nejčastěji šunku nebo šunkový sálám, suchý salám, strouhanou Nivu )

Vykynuté těsto si rozdělíme na 5 dílů, ........

...... z každého dílu vyválíme kolo a rozdělíme na osminky.

Na každou osminku položíme nachystanou náplň, ......

..... a zabalíme do rohlíčku - nápň srolujeme, aby byla co nejmenší. Začínáme širokou stranou, vrchní cípy přetáhneme přes náplň a spojíme je, pak teprve dozabalíme rohlíček ( tím uzavřeme strany a nic nevyteče ven ). Cíp necháme pod rohlíčkem, aby se rohlíček při pečení nerozlepil.

Rohlíčky potřeme žloutkem nebo klidně i celým rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem nebo mákem.

... pečeme při teplotě cca 200°C dorůžova.

DOBROU CHUŤ přeje Lucka !!!!!!!!!!

....a takhle vypadá sladká varianta - dnes jsem dělala s jablkovými povidly, s Nutellou a s vanilkovým pudingem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kikimama 8. 2. 2013, 13:32
Vynikající (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) už jsem pekla několikrát
MarcelaKa 8. 2. 2013, 12:53
Dnes jsem vyzkoušela sladkou i slanou variantu a obě jsou výborné. S těstem se pracuje naprosto skvěle. Moc děkuji za recept. (clamp) (clamp) (clamp)
jarla 3. 2. 2013, 16:10
vypadají bezvadně,vyzkouším (Y)
trala 1. 1. 2013, 20:45
Vyzkouším, díky (Y) (Y) (Y)
apasionata 1. 1. 2013, 17:23
velmi lákavé jak na sladko i na slano-ukládám a určitě vyzkouším.díky (Y)
Angelika81 1. 1. 2013, 17:14
Paní Lucie, včera jsem váš recept vyzkoušela poprvé. Dala jsem do rohlíčků náplň tzv. co dům dal a (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Sophie70 28. 12. 2012, 18:30
krásne sú, určite vyskúšam :) (Y)
Hyzule 28. 12. 2012, 17:38
(Y)
LENNNA3 28. 12. 2012, 15:54
Dnes jsem zkusila váš recept a musím rohlíčky moc pochválit! Jsou výborné (Y) (Y)! A ikdyž mám z kynutého těsta strach, tak to vůbec nic nebylo a vše dopadlo skvěle! Děkuji za super recept!
HankaN 7. 12. 2012, 17:49
Dnes jsem dělala - těsto jsem nechala udělat pekárnu. Celkový výsledek je luxusní - mňam. |:o) |:o) |:o)
kracmerka 21. 4. 2013, 7:45
@HankaN dobrý den, chtěla bych vyzkoušet, ale nechce se mi patlat s těstem a s pekárnou jsem začátečník, poradíte jak na to? postup.... díky moc a hezkou neděli
andyy 7. 12. 2012, 13:24
(Y)
mytylda 30. 11. 2012, 13:21
Děkuju za bezvadný recept, dnes jsem udělala a jsou výýýýýborné. Plnila jsem pomletýma škvarkama a delikatesa (Y) (Y) (Y)
alenava 24. 11. 2012, 17:45
Hezký den , tak rohlíčky jsem pekla 2x a vypadá to , že budu asi tak ob den muset ... pořád, dokud se všichni v rodině nepřejedí ,-) jsou opravdu výborné, rychlé .... (Y) děkuju za recept...Alena (F)
Sofika 23. 11. 2012, 14:11
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ZuzkaRos 23. 11. 2012, 10:18
Jak dlouho tyto rohlíčky vydrží čerstvé? *-) Chci si je udělat večer před... Neztvrdnou? :-$
Zrušený účet 23. 11. 2012, 13:11
@ZuzkaRos ne, do druhého dne neztvrdnou (F)
Česťa kuba 13. 11. 2012, 21:06
toto je bomba (Y) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=108283 nedá to skoro žádnou práci a naplnit můžete čímkoli (hello)
monke 13. 10. 2012, 18:37
Děkuji moc za úžasný receptík, (Y) (Y) (Y)s těstem se mi moc dobře pracovalo a dětičkám chutnalo :-) (Y) (Y) (Y)
banker 6. 10. 2012, 10:48
Jsou výborné, jen jsem se zalekla, že v těstě není vajíčko.Vyzkoušela jsem a jsou fakt skvělé (Y) (Y)
P.A.V.L.A 28. 9. 2012, 17:19
(Y) (Y) (Y)
Koryši 25. 9. 2012, 10:35
(F) Přeji hezky den.Tak ten zazrak jsem dělala a musim řici že jsou opravdu vynikajici.Mohla bych je dělat každy den jsou hned pryč.Rada bych se jen zeptala jak to plnite nutelou nebo pudinkem at to nevyteče při točeni.Děkuji Daniela (Y) (clamp) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie