Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

RYCHLÁ DÝNĚ S NIVOU (nebo bez ní :-)))

0.0
RYCHLÁ DÝNĚ S NIVOU (nebo bez ní :-)))

Potřebné ingredience

dýně hokkaidó ***
olivový olej ***
niva nebo tvrdý sýr nebo jen sůl a třeba bylinky....

Postup přípravy

Je to tááááák jednoduché.... jako ten rychlo-lilek, co mám níže (vlastně jsem zkusila variaci na toto lilkové téma a chytlo se :-)))

Dýně se pořádně omyje (hokkaidó se nemusí loupat, kůra změne), uřízne se patřičná část, vydlabe vnitřek se semínky a dužina se naplátkuje.
Plech se vymaže olivovým olejem a dýně se tam v jedné vrstvě poklade, posype strouhanou nivou (nebo sýrem, nebo jen potře olejem a posolí, posype bylinkami atp) a cca 20 minut peče na 200 C v troubě.

Pak už se to jenom vyndá a až to trochu (nebo i úplně) vychladne, tak se to sní :-))))

Připravíme si suroviny...

... omytou dýni vydlabeme...

... nakrájíme ...

... naskádáme na vymaštěný plech...

... posypeme sýrem, upečeme (20 minut na 200, cca) a servírujeme.

Varianta bez-sýrová: plátky se potřou olejem, posolí (příp. posypou bylinkami, nejlíp čerstývmi), upečou a tjedí teplé nebo i vychladlé.

Hokkaidó je velmi mírně nasládlá, naslano to má zvláštní jemnou slano-sladkou chuť. Jsem toho schopná sníst plech... když mne holčičky nepředběhnou :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

VASJA 11. 10. 2016, 20:32
Moc děkuji za receptik-jednoduché a moc dobré! vyzkoušeno s eidamem i s nivou-oboji supr! (Y)
RomcaSM 24. 1. 2008, 22:02
Tak se chystám ukuchtit dýni dle vašeho receptu (K) jsem ráda, že jsem něco našla jak na dýni (kterou mám zrovna doma). Jukla jsem a i ostatní vaše recepty jsou super (clamp) , jednoduché a celkem (snad) zdravé ;-). Díky (L)
artep 18. 4. 2008, 16:54
@RomcaSM děkuju (X) (X) (X) (i když se zpožděním ;-) )
Vlčata 30. 11. 2007, 22:29
(pl) (pl) (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie