(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Hrášková polévka z dýně ... jemňoulinká :-)
Potřebné ingredience
dýně hokkaidó ***
muškátový oříšek, česnek ***
mražený hrášek ***
trochu smetany ***
vývar nebo voda s nějakou kořenící směsí na polévky (nebo jen sůl)
Postup přípravy
Dýni pořádně omyjeme (hokkaidó se nemusí loupat, změkne), nakrájíme na menší kousky a dáme do horkého vývaru nebo vody uvařit doměkka. Pak rozmixujeme ručním mixérem nahladko, ochutíme kořením, česnekem, solí atd. dle chuti, vypneme vařič a nasypeme mražený hrášek.
Až hrášek dojde do sladkého křehka, je polévka hotová. Můžeme zjemnit smetanou, ale není nutné.
Až hrášek dojde do sladkého křehka, je polévka hotová. Můžeme zjemnit smetanou, ale není nutné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Naatt
(upraveno)
6. 3. 2009, 13:36
Výborná polívka, můj patnáctiměsíční syn, si vyloženě pošmákl!
artep
(upraveno)
9. 3. 2009, 21:50
@Naatt
tak to jsem moc ráda přeju i nadále dobré chutnání