RYCHLÁ DÝNĚ S NIVOU (nebo bez ní :-)))

Potřebné ingredience
dýně hokkaidó ***
olivový olej ***
niva nebo tvrdý sýr nebo jen sůl a třeba bylinky....
Postup přípravy
Dýně se pořádně omyje (hokkaidó se nemusí loupat, kůra změne), uřízne se patřičná část, vydlabe vnitřek se semínky a dužina se naplátkuje.
Plech se vymaže olivovým olejem a dýně se tam v jedné vrstvě poklade, posype strouhanou nivou (nebo sýrem, nebo jen potře olejem a posolí, posype bylinkami atp) a cca 20 minut peče na 200 C v troubě.
Pak už se to jenom vyndá a až to trochu (nebo i úplně) vychladne, tak se to sní :-))))

Připravíme si suroviny...

... omytou dýni vydlabeme...

... nakrájíme ...

... naskádáme na vymaštěný plech...

... posypeme sýrem, upečeme (20 minut na 200, cca) a servírujeme.

Varianta bez-sýrová: plátky se potřou olejem, posolí (příp. posypou bylinkami, nejlíp čerstývmi), upečou a tjedí teplé nebo i vychladlé.
Hokkaidó je velmi mírně nasládlá, naslano to má zvláštní jemnou slano-sladkou chuť. Jsem toho schopná sníst plech... když mne holčičky nepředběhnou :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu














