(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Švédský rozmar - delikatesa ke kávičce
Potřebné ingredience
8 dkg másla, 2 dcl cukru pudru, 5 žloutků - vše řádne vyšlehat. Pak přidáme: 1,5 dcl hladké mouky, 1 lžíce solamylu, 1 lžička prášku do pečiva, 4 - 5 lžic mléka.
Postup přípravy
Těsto rozetřeme na pečécí papír. Ušleháme bílky a přidáme 2 dcl cukru pudru - šleháme. Sníh natřeme na těsto a posypeme plátky mandlí. Pečeme na 180 C cca 5 min., pak asi 30 min. na 150 C. Vychladlé rozpůlíme a plníme: 0,5 l ušlehané šlehačky (já dala i 2 ztužovače) a 2 lžíce marmelády (pořádně zašlehat do šlehačky). Marmeládu si můžete dát jakou chcete, nejlepší je jahodová nebo rybízová. Přiklopíme druhou půlkou - mandle nahoře!! Má se to nechat uležet do druhého dne v lednici, ale u nás se to hned sní. Tento recept mám od sestřenky, která ho přivezla ze švédska - proto Švédský rozmar.
upečená placka
překrojeno
namazáno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
topeni
(upraveno)
24. 1. 2014, 12:09
Naprostá bomba Nejradši bych to dělala z dvojitý dávky , to zas budou špíčky....
P.A.V.L.A
(upraveno)
31. 12. 2013, 15:09
šubka
(upraveno)
31. 12. 2013, 13:16
Brzy vyzkouším
xvendik
(upraveno)
2. 1. 2013, 15:29
ke
amillo
(upraveno)
27. 11. 2011, 12:03
Už jsem jí pekla a byla vynikající.
andol
(upraveno)
12. 11. 2011, 18:46
jajina11
(upraveno)
1. 11. 2011, 13:13
Jejda,už jen při čtení slintám jak bernardýn!!!!!! . No asi dnes bude u nás mlska na stole ,vyzkouším
PavliBP
(upraveno)
31. 10. 2011, 11:53
o víkendu vyzkoušeno , trochu jsem to upravila a dala karamelovou šlehačku ... bylo to opravdu velice chutné , děkuji za úžasný nový recept
mirasolm
(upraveno)
29. 10. 2011, 12:46
Na jak velký plech?
micik
(upraveno)
28. 10. 2011, 13:30
Ivetko,dnes jsem upekla a super to zese pujde ručička váhy nahoru,ach jo
rybickarybka
(upraveno)
26. 10. 2011, 20:28
to je skoro jako dort bílý sex, jen se peče v kulaté formě a šlehačka nechá bílá. Nechce se mi ted porovnávat recept, ale principiálně je to stejné. A moc dobré
AndreaP.
(upraveno)
25. 10. 2011, 19:26
To znám a je to lahoda. U nás se ještě do té "náplně" zamíchává ovoce, nejčastěji jahody a nebo podušené jablíčka.
Ivinap
(upraveno)
25. 10. 2011, 19:14
je to cukr moučka. Je to opravdu moooc dobré a podle kamarádek delikatesa.
Mutter
(upraveno)
25. 10. 2011, 17:41
Vypadá skvěle...určitě vyzkouším !! ) Ten cukr pudr to bude asi moučka nebo písek ??
honina
(upraveno)
25. 10. 2011, 17:37
Vypadá to lahodně
tetrisss
(upraveno)
25. 10. 2011, 17:17
Chutne, mnam.