Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

ČOKOLÁDOVÉ PUKLINKY - CRINKLES

0.0
ČOKOLÁDOVÉ PUKLINKY - CRINKLES

Potřebné ingredience

Vejce 2 ks, Máslo 60 g, Moučkový cukr 100 g, Hořká čokoláda nejlépe 75% kakaa 200 g, Hladká mouka 200 g, Prášek do pečiva 1 lžička, Sůl 1 špetka, Vanilkový extrakt 1 lžička. Na obalení: Cukr krystal, Moučkový cukr

Postup přípravy

Nasekanou čokoládu roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Necháme lehce zchladit. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a vanilkou, přidáme čokoládu a prošleháme dokud se směs nespojí. Přidáme jedno vejce , lehce prošleháme metlou a přidáme druhé a opět lehce prošleháme. Přidáme mouku a dobře zpracujeme v těsto. Přikryjeme a necháme těsto nejlépe přes noc uležet. Z vychlazeného těsta po kouscích děláme v suchých dlaních malé kouličky o průměru cca 1,5 cm. Kouličky obalujeme nejdřív v misce s krystalovým cukrem a poté v misce s moučkovým cukrem, cukr neoklepáváme. Kouličky poklademe na plech s pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 8 - 10 minut. Nepřepečte, vysušily by se, musí zůstat uvnitř vlahé. Přendejte do mísy a můžete je mlsat. Nejlepší jsou teplé a čerstvé, pak ztrácí na měkkosti. Jsou opravdu výborné a žravé, zmiznou rychlostí blesku.

cca 50 kusů

Obalení v krystalu a moučce má své opodstatnění, krystal při pečení zvhne a díky puklinám pak vznikne krásný bílo hnědý efekt. Čokoláda je vhodná o obsahu 55% - 75% kakaa.

Vanilkový exktrakt můžete koupit tady http://www.gresik.cz/eshop/ostatni-vyrobky/vanilkovy-extrakt.html

Teplé jsou nej

A jsou jednoduché :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

šubka 27. 4. 2013, 16:15
Jéé to bude dobrota (Y)
liba1963 6. 12. 2012, 18:08
Zituš,jsem z nich úplně unešená a ráda bych je udělala na vánoce,jenže píšeš,že dobré jsou čerstvé.Takže dopředu nemám dělat? *-) Děkuji.
Itula 10. 12. 2012, 1:35
@liba1963 Libuško, to já bohužel nevím ,-) protože se vždy "sežraly" hned a uskladnit nebylo co (L)
liba1963 13. 12. 2012, 12:07
@Itula (smich) (smich) (smich)Nevadí,udělám je a pak dám vědět jak dlouho vydržely u nás ,-) A ještě se zeptám-je nějaký rozdíl mezi vanilkovým extraktem a vanilkovým aromem? *-) Děkuji (hello) (hello)
Itula 13. 12. 2012, 20:08
@liba1963 Libuško, svět se kvůli tomu určitě nezboří (L). Extrakt je silnější ,-)
liba1963 15. 12. 2012, 22:53
@Itula Tak,Zituš, hotovo :-) Dělala jsem je trochu menší,asi 1 cm a dvě dávky a vyšlo mi 179 kousků ,-) musím ale říct,že jsou opravdu vynikající(ono bylo i syrové těsto žravé a i to jsem ujídala ,-) )a teď jsem jich spořádala asi patnáct 8-| a to je hodin jak na kostele 8o| To bude po vánocích trápení| (cinky)abych ty kalórie ze sebe dostala (zip) Takže,já moc děkuji za prima recept, v pečení těchto dobrůtek budu jistě pokračovat (Y) Přeji krásné a pohodové svátečky (kolednici) (banky) (andel) a hodně (darecek) pod stromečkem. (L) (L) (hello) (hello)
Itula 17. 12. 2012, 10:26
@liba1963 Moc děkuji, jsem ráda, že chutnaly a také přeji krásné vánoční svátky plné pohody a lásky (L) (L) (Y) (banky)
juvajuva 11. 11. 2012, 18:26
(Y)
marcy76 8. 3. 2012, 21:11
Zituš tak jsem neodolala a vyzkoušela je a musím říct, že jsou výborný (clamp) (clamp) (K) (K) (L) (L) (Y) (Y) a jelikož dcerka má zítra narozeniny (^) (^), tak je pečeme ráno do školky, protože tohle bude mít obrovský úspěch |:o) |:o) |:o) Díky moc!!! (D) (D)
Itula 10. 3. 2012, 11:33
@marcy76 Marcelko děkuji za vyzkoušení a mám radost, že měly úspěch. (Y) (L)
Ledura 4. 3. 2012, 20:22
(Y) (Y) (Y)
poupe 13. 12. 2011, 21:23
Zito prosím, dají se jíst i za delší dobu?Nejsou pak moc tvrdé?
Itula (upraveno) 16. 12. 2011, 11:08
@poupe Hani, u nás se snědí vždy hned, ale myslím, že ještě druhý den budou dobré. Jsou výborné čerstvé, protože vevnitř jsou takové vlahé čokoládové , jsou malé, takže nikdy nezbyly. Zkus je a uvidíš, že ti nezbydou (F)
Pitris. 13. 12. 2011, 19:37
Ježiš, to je hezké!!! (child12)
Pekyska 16. 12. 2011, 16:57
@Pitris. Tak proč řveš? ,-)
Itula 14. 12. 2021, 22:31
@Pekyska ,-)
bubík4 13. 12. 2011, 19:30
(Y) (Y) (Y)
hallo 13. 12. 2011, 18:14
Vypadají úžasně, asi zkusím (zajic) (Y) (Y)
Hnědovláska 13. 12. 2011, 17:57
Zituško,prosím Vás,co je vanilkový extrakt? :-$ Chtěla bych je vyzkoušet ,-) Děkuji :-)
Itula 13. 12. 2011, 21:11
@Hnědovláska Jani, je to prakticky čistá vanilka, hodím ti sem odkaz, kde se dá koupit. Dá se i vyrobit doma, ale je to na delší dobu. http://www.gresik.cz/eshop/ostatni-vyrobky/vanilkovy-extrakt.html , tady si ho můžeš koupit. Jinak když nemáš, můžeš použít vanilkový cukr od Oetkera. Ten exktrakt je ale výborná věc, doporučuji . (L)
LukeškaKatka 13. 12. 2011, 14:42
(Y) (Y) (Y)
spero 12. 12. 2011, 21:12
Zituš, to je nádhera! (Y) (Y) (Y) (hello)
Itula 12. 12. 2011, 22:28
@spero Ivanko, děkuji. Zkus jsou moc dobré (L) (F)
Pekyska 12. 12. 2011, 19:56
Vypadají moc dobře (Y)
marcelau 12. 12. 2011, 19:52
vypadají úchvatně (Y)
Itula 14. 12. 2011, 1:17
@marcelau (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie