Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

DEZERT PANNA COTTA

0.0
DEZERT PANNA COTTA

Potřebné ingredience

2 plátky želatina  200 g cukr  1 ks vanilkový lusk  máta  500 ml smetana ke šlehání  100 ml mléko  ovoce na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.krém vyklopíme na talíř, ozdobíme ovocem a snítkou máty. Můžeme podávat.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie