(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
JABLEČNÝ ŠTRŮDL
Potřebné ingredience
50dkg-polohrubé mouky,1 1/2kypřícího prášku,20dkg hery,4 lžíce cukru,2 žloutky,9 lžic mléka,1/2 lžičky soli,3 vanilkové cukry,skořice mletá,strouhanku,6 nastrouhaných jablek!
Postup přípravy
Kypřící prášek prosejeme s moukou na val.Rozemeleme rukou heru s moukou,přidáme cukr,sůl a s žloutky rozkvedlanými v mléce zaděláme na vláčné těsto!Těsto rozdělíme na dvě poloviny a obě rozválíme na obdélník dlouhý jako plech a silný tak 3 mm!plech vysypeme moukou,vložíme jednu placku těsta a jemně prsty vytvarujeme podle plechu!Dáme nastrouhaná jablka,posypeme 2 vanilkovými cukry,strouhankou,skořicí a obyčejným krystalovým cukrem!Na to položíme druhou placku tak aby zakryla celou plochu!Potřeme rozehřátým máslem a propícháme vidličkou!Vložíme do rozehřáté trouby-tak na 200°C a po chvíli ztlumíme na 150°C!Pečeme do růžova.....PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé