(recept
si oblíbilo 179 návštěvníků)
Králík nebo kuře v hořčičné marinádě a zapečené se šlehačkou
Potřebné ingredience
Jeden naporcovaný králík nebo kuřecí stehna, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce mleté sladké papriky, 5 - 6 plných lžic plnotučné hořčice, 1/2 kostky másla 250 ml šlehačky
Postup přípravy
V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme koření. Necháme prohřát, přidáme hořčici, promícháme a odstavíme z plotny. do teplé marinády naložíme maso, přikryjeme alobalem a dáme uležet do lednice (nejlépe 24 hod.). Pak dáme (přikryté) péct asi hodinu. Mezitím občas zamícháme a polijeme výpekem. Po hodině přilijeme šlehačku a pečeme ještě asi hodinu (z toho půl ještě přikryté) a opět občas přelijeme výpekem.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Připravené na naložení do lednice.
Hotovo! Je to opravdu nejlepší úprava králíka, co jsem kdy dělala ;-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kalvíno
(upraveno)
25. 10. 2019, 19:56
Děkuji za inspiraci Hanka
relikvie
(upraveno)
18. 10. 2019, 18:06
Klárkas
(upraveno)
21. 9. 2016, 13:56
Moc dobré
brzdule
(upraveno)
24. 10. 2015, 16:41
hledala jsem recept na králíka a narazila na ten Váš. Je úžasný, jednoduchý a maso šťavnaté. O zbytek sosu v pekáčku jsme se málem poprali . Ukládám si mezi své oblíbené
lidare
(upraveno)
20. 11. 2013, 20:59
tak toto zkusím s kuřecími stehny,které vykostím
Cibetecka
(upraveno)
27. 9. 2013, 13:36
Dáváte tam cibuli??? V popisu ji nemáte, ale na foce asi ano????
Delisa
(upraveno)
24. 10. 2013, 23:19
@Cibetecka
Občas přidám cibuli a také papriku
laskonka333
(upraveno)
8. 3. 2013, 13:16
Utekám vybrať z mrazáku zajačika nech neslintám na prázno
novackova
(upraveno)
8. 3. 2013, 12:40
co takhle vepřové maso?
Delisa
(upraveno)
10. 3. 2013, 11:14
@novackova
Určitě
enkka
(upraveno)
8. 3. 2013, 10:15
teda já bych si dala, to musí být laskomina.
j.anis
(upraveno)
8. 3. 2013, 9:47
Dobrý den, zítra chci vyzkoušet váš recept králíka budu dělat poprvé na kolik stupnů ho pečete?
Delisa
(upraveno)
10. 3. 2013, 11:15
@j.anis
Mám starou plynovou troubu, tak se stupněma neporadím, ale takový nějaký střed
marky18
(upraveno)
7. 8. 2012, 0:16
Tak já zkusila se stehýnky a výsledek je fakt mňamózní Díky za tip MD
Delisa
(upraveno)
30. 8. 2012, 15:49
@marky18
Děkuji, za komentář. Jsem ráda, že Vám chutnalo
Coxa
(upraveno)
14. 5. 2012, 12:04
Lepšího králíka jsem ještě nejedla! Jinak už ho snad ani dělat nebudu. Děkuji za super tip!
Delisa
(upraveno)
14. 5. 2012, 17:16
@Coxa
Dobrý den, děkuji, tak to mám radost, že zrovna tento recept má u Vás takový úspěch
Leenulinek
(upraveno)
11. 2. 2012, 14:02
tak právě jsme ho slupli a byla to lahoda Jsem kuchařka na dvě věci králéíka si nenaložila, ale i tak byl vynikající Moc děkuji za úžasný recept
Delisa
(upraveno)
26. 2. 2012, 10:02
@Leenulinek
Děkuji za komentář, jsem ráda, že Vám chutnalo
ZuzinaTrc
(upraveno)
9. 2. 2012, 16:06
Recept vypadá velmi slibně... už se mi sbíhají sliny a těším se, až to vyzkouším! Díky za recept!
Delisa
(upraveno)
9. 2. 2012, 19:40
@ZuzinaTrc
Myslím, že nebudete zklamána! Pak napište
danca81
(upraveno)
7. 2. 2012, 10:49
vynikající když dělám králíka, tak už nijak jinak, než podle tohoto receptu všem nám mooooooooooc chutná
Delisa
(upraveno)
9. 2. 2012, 19:40
@danca81
Děkuji, mám z Vašeho komentáře radost
Evelyn123
(upraveno)
8. 10. 2011, 12:19
Hezký den, Lucko, moc děkuju za recept Králík je v mražáku, dostali jsme od kamaráda, a já nejdříve řekla chlapovi ať si ho vezme do práce a tam si ho udělá s chlapama. Já totiž od jisté doby králíka ne! Věřím, že tenhle Váš recept mi chuť napraví
Delisa
(upraveno)
9. 10. 2011, 10:25
@Evelyn123
Dobrý den, určitě si pochutnáte
Yla
(upraveno)
8. 10. 2011, 11:37
Už se kralík marinuje-už podle ingrediencí to bude určitě ňamka-dík
Delisa
(upraveno)
9. 10. 2011, 10:27
@Yla
Dobrý den, díky Tak pak napište, jak chutnal
nereida
(upraveno)
19. 9. 2011, 18:35
Recept ukládám a někdy vyzkouším.Mám na to děsnou chut
Delisa
(upraveno)
9. 10. 2011, 10:26
@nereida
Určitě mi pak dejte vědět, jak Vám chutnal
danca81
(upraveno)
6. 9. 2011, 20:52
Dobrý den, proč na obrázku máte i cibuli a nějakou zeleninu, ale v receptu to nemáte uvedené? Co tam tedy všechno dáváte? Recept vypadá úžasně a ráda bych ho vyzkoušela
Delisa
(upraveno)
19. 9. 2011, 18:06
@danca81
Dobrý den, ano mám na fotkách i cibuli, ale ta v původním receptu není. Přidala jsem jí tam a bylo to výborné. Jindy jsem zase přidala třeba houby
danca81
(upraveno)
25. 9. 2011, 19:10
@Delisa
Paní Lucko, děkuji za Vaši odpověď. Už jsem králíka dělala (i bez cibule) a byl výbornej . Za chviličku ho jdu naložit na zítřejší oběd
Delisa
(upraveno)
9. 10. 2011, 10:27
@danca81
Děkuji, jsem ráda, že Vám chutnal
zuzzanaa
(upraveno)
21. 8. 2011, 19:13
dnes jsem udělala k obědu a moje maminka,která králíka nejí,říkala,že se ho snad naučí jíst. Je to opravdu dobrota!!!
Delisa
(upraveno)
28. 8. 2011, 8:10
@zuzzanaa
Děkuji, za komentář, jsem ráda, že měl recept úspěch Také můj manžel se takto naučil jíst králíka