Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 37 návštěvníků)

Kardinálovy řezy

0.0
Kardinálovy řezy

Potřebné ingredience

Piškotové těsto: 1 vejce, 2 žloutky, 50 g cukru krupice, 40 g hladké mouky. Sníh: 3 bílky, 100 g cukru krupice. Náplň: marmeláda, 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Celé vejce, žloutky a cukr ušleháme do husté pěny a zlehka vmícháme prosátou mouku. Jeden cukrářský sáček naplníme sněhem, druhý sáček naplníme piškotovým těstem. Na plech 30 x 40cm s pečícím papírem (lehce potřeným papírem od Hery) nastříkáme ze sněhu 4 až 5 pruhů po celé délce plechu, malé mezery mezi nimi. Uděláme větší mezeru a nastříkáme totéž podruhé. Potom nastříkáme druhým sáčkem piškotové těsto do mezer mezi sněhovými pruhy, přičemž prostřední mezera zůstane prázdná. Pečeme na 160°C ( já peču 22 minut). Necháme vychladnout. Pak papír uprostřed rozstřihneme, každý plát obrátíme a opatrně sloupneme papír. Jde to pěkně.

Oba upečené pásy potřeme marmeládou, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Ušleháme smetanu se ztužovačem a natřeje ji na spodní díl, přiklopíme horním dílem a lehce přitlačíme. (Někdy dávám místo marmelády okapané mandarinky.)

Zákusek je nejlepší, pokud se několik hodin rozleží v ledničce. Před podáváním pocukrujeme.

po několika hodinách v ledničce se krájí výborně a chutnají skvělě

3. a 4. kardinálky

tohle jsem udělala ze zbytku podle rady Markétky M.

vysoké je to až až

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

radhas 20. 6. 2015, 18:04
Ahoj chtěla bych se zeptat ,pečete to v zavřené troubě ,nebo trošku pootevřené.Aby to těsto nespadlo. Díky za odpověd. Hanka
spero 20. 6. 2015, 18:09
@radhas Hani, peču normálně v zavřené troubě.
laskonka333 10. 4. 2013, 12:32
(*)
spero 10. 4. 2013, 17:25
@laskonka333 (F) (F) (F)
venda kudelova 10. 4. 2013, 10:29
Také tyto řezy dělám a jsou výborné jen mi to vždy spadne nevím kde dělám chybu.Poradí mi někdo ,-) ,-) děkuji Venda |:o) |:o)
spero 10. 4. 2013, 17:25
@venda kudelova píšu vzkaz
nula (upraveno) 14. 2. 2009, 14:07
(Y) tak jsem právě udělala vypadá to pěkně a bude to určitě moooc dobré :-D Děkuji za rady zde připsané. S tím pomazaným papírem vůbec nebyl problém to sloupmout i když jsou řezy nízké |:o). Příšte budu dělat určitě z větší várky (C) (zajic) tak už sou skoro spapaný. je to mooooc dobré . Budeme určitě opakovat.
spero 14. 2. 2009, 16:49
@nula Jindři, já už je dělala dneska zase, dvoje, na zítřejší oslavu. Ještě je nemám naplněné. Ale ty druhé, co jsou z 10 vajec, na ty nějak nemám odvahu. Mně se líbí tyhle lehoučké jako peříčko. (F) (F) (F) A ze zbytku sněhu jsem nadělala věnečky, jak tady jedna maminka píše. Ke (C) pro nás dobré. :-) :-) :-) Díky, že jste napsala. Ivana (L) (L) (L)
tchyňa Jaruna (upraveno) 5. 6. 2009, 21:11
@spero Dobrý den ,Kardinál řezy najdete na .. http://www.cukrovi.kvalitne.cz/hlavnicukr.htm...je tam přesný návod. (Y)
Markéta.M 8. 2. 2009, 9:36
Dobrý den Ivo (F), tak jsem včera řezy taky vyzkoušela a zbyl nejen sníh, ale protože mám menší plechy, tak i trošičku piškotového těsta ;-). Nastříkala jsem ze zbytku na další papír malé věnečky, udělala jsem sněhový kruh, doprostřed sněhovou "pusinku" a vyplnila piškotovým těstem :-), pak jsem je slepila šlehačkou a hned se po nich zaprášilo (hello) (F)
spero 8. 2. 2009, 18:04
@Markéta.M Markétko, měla jste skvělý nápad. (Y) (Y) (Y) Díky za další radu, jak se zbytkem naložit.
VMP 7. 2. 2009, 16:49
P. Ivano,tak jsem dnes zkoušela tyhle řezy (Y) a musím říct,že jsme si všichni po dloouhé době moc pochutnali |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) | Sníh taky zbyl,ale navrstvila jsem všechen...trošku jsem si to ale pozměnila...uvařila jsem 1/2 L malin. puding...a přidala ho ke šlehačce...ve finále je to krásně barevné a chuťově VÝBORNÉ (clamp) (clamp) (clamp)Taky moc děkuji za receptík (L) s pozdravem Vlasta
spero 9. 2. 2009, 15:20
@VMP Vlasti, a my si dneska pochutnáme zase. :-D :-D :-D :-D Právě jsem je dala do ledničky. :-) :-) :-) Už se těším. (zajic) (zajic) (zajic)
Ilonáček 7. 2. 2009, 15:13
Dobrý den děvčata, tenhle moučník peču již 3 roky a nevložila jsem jej , neboť jsem si myslela, že je známý a abych se neopakovala / mluvila o něm kolegyně z práce a já ho našla na netu jako-kardinálské řezy od Brendy i s fotopostupem/. Sníh by vám neměl zůstat žádný, protože se stříká tolik vrstev sněhu na sebe, dokud se nezpracuje všechen /2-3/ a do vzniklých prostor se plní piškotové těsto. Po upečení jsou řezy vysoké a docela dobře se s nimi manipuluje, takže i ten papír pak jde lépe odstranit. Jsou výborné a na každé oslavě sklízí velké ovace. Přeji hodně zdaru a dobrou chuť. (clamp) (clamp) (clamp)
tomtyna 7. 2. 2009, 21:22
@Ilonáček Dobrý večer Ilonko tak jsem ty kardinálské řezy od Brendy přece na netu našla tady je recept KARDINÁLSKÉ ŘEZY OD BRENDY Piškotové těsto: 3 celá vejce, 7 žloutků, 6 dkg krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 6 dkg hrubé mouky, na špičku nože prášek do pečiva. Bílé těsto (=šlehané bílky): 20 dkg krystalového cukru, 7 bílků, 1 vanilkový cukr, 1 PL octa Náplň: 2 šlehačky, ale úplně stačí i 1 šlehačka, 1 sklenka meruňkové marmelády (může být i jiná pikantní) Příprava: Piškotové těsto: Vejce a žloutky s cukrem šleháme nejlépe ve šlehači asi 15 minut. Potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Zároveň šleháme bílky s cukrem-také asi 15 minut na tuhý sníh. Nakonec přidáme lžíci octa. Na vyšší plech (asi 40x30) položíme papír na pečení a nastříkáme podélně 5 pruhů šlehaného sněhu. Mezi pruhy vynecháváme mezeru asi 2,5-3 cm. Na nastříkané pruhy stříkáme další vrstvu sněhu (podle velikosti vajíček může být i 3 vrstva, je to lepší). Do mezer mezi sněhové pruhy nalejeme piškotové těsto, máme 4 mezery, tudíž 4 pruhy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě při 150°C asi 20 - 25 minut. Necháme na plechu vychladnout. Potom v půli (t.j. 5 pruhů), těsto opatrně (jde to lehce) rozřízneme (zase podélně) a papír rozstříhneme. Jeden díl otočíme na pocukrovaný plech nebo papír a pomažeme zředěnou marmeládou. Na marmeládu navrstvíme ušlehanou šlehačku a opět potřeme marmeládou. Druhý díl oddělíme od papíru a opatrně (kdo je šikovný zvládne to sám, kdo je méně šikovný, potřebuje ještě jedny ruce, nebo díl přeřízne) a položíme na šlehačkou a marmeládou pomazaný díl. Tento díl nepřevracíme. Pocukrujeme a před podáváním nakrájíme (nejlépe elektrickým) nožem na řezy. Pro obměnu se může do tekuté šlehačky rozmíchat trocha instantní kávy
Ilonáček 8. 2. 2009, 19:36
@tomtyna Ano ano ,to je on a jsou opravdu vynikající. Jen s tou dobou pečení nějak nesouhlasím . Já je vždy peču pomalu 3/4 hodiny. Za tu krátkou dobu nejsou hotové a padnou. Ilona
spero 7. 2. 2009, 16:36
@Ilonáček Ilonko, díky díky moc za rady. Jste zlatá. (L) (L) (L) Příští týden má vnuk narozeniny, tak chci tyhle řezy upéct znovu a teď už budu vědět, jak na to. (Y) (Y) Vy je děláte už dlouho a my tady "objevujem Ameriku". A všechny se pořád učíme. (F) (F) (F) (F) (F) Tak ještě jednou díky. Mějte se krásně. Ivana (hello) (hello)
tomtyna 6. 2. 2009, 22:01
Ivanko tak nevím :^) :^) :^) nák tomu vašemu receptu nerozumím jak prosím vás děláte vlasně ty řezy a mám ještě jeden den dotaz vlasně dva vašich rodinych fotečkách jsem vám psala komentáře na buchty prosím mohla by jste mi napsat receptík http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1373099 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1373082 děkuji Mirka
spero (upraveno) 11. 2. 2009, 8:25
@tomtyna Mirko, recept je zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=37428.
Macek70 6. 2. 2009, 14:30
;-) ;-) ;-),já řezy dělala včera večer,moc se mi tu na stránkách líbily (Y).Mám stejnou zkušenost,také mi zbyl sníh :^).....jen jsem neměla tak skvělý nápad jako Vy :-$ ,ale zase si pochutnaly dcery (zajic). (hello)
spero 6. 2. 2009, 14:45
@Macek70 Marci, to jsem moc ráda, že jste se ozvala.... Takže příště ze 2 nebo ze 4 a rovnou dvojitou dávku, ne? Na takovou rodinnou oslavu by jedny řezy nestačily. Aspoň u nás ne. |:o) |:o) |:o)
Macek70 (upraveno) 6. 2. 2009, 15:14
@spero Určitě... na zkoušku 2 bílky,ale jinak 4 a rovnou na celý plech ;-) ;-) ;-). Jo...a na papír jsem zespodu dala na chvilku mokrou utěrku a pak to šlo už dobře :-))
spero 6. 2. 2009, 17:25
@Macek70 Ó, dobrý nápad. Díky za radu. (L) (L) (L)
laho 6. 2. 2009, 14:28
Hned bych si dala, jsou krásné a nadýchané.Mňam.
spero 6. 2. 2009, 14:47
@laho Jo jo, to jsou. (zajic) (zajic) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie