Pražená cizrna - zdravé chroupání k televizi - RECEPT 41658

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

CHUŤOVKY

ID 82083 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 134 návštěvníků)


Pražená cizrna - zdravé chroupání k televizi


[ recept č. 41658 ze dne  ]

Pražená cizrna - zdravé chroupání k televizi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dokonale nahradí pražené oříšky nebo čipsy, je zdravá a ve srovnání se zmíněnými pochutinami obsahuje minimum tuku. 100g cizrny obsahuje 1355kJ a 5,4g tuku (e-kalkulačka, na www.flora.cz). Potřebujeme: cizrnu, máslo, sůl, ubrousek

POSTUP PŘÍPRAVY

Cizrnu namočíme na hodinu do vody a v téže vodě vaříme cca 30 minut. Opražíme na pánvi na másle dozlatova, posolíme a dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Dobrou chuť.
<< Tvarohová buchta | Pražená cizrna - zdravé chroupání k televizi | Dort s jahodovým želé >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem: 30 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>
Pavlina K. (Paluna) ID 283192 (16.1.2017, 20:07) včera
(Y) (Y) (Y)
ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (KattyV) ID 384698, mimibazar.cz/KattyV (11.1.2017, 14:44)
(Y)
ODPOVĚDĚT
Jaroslava H. (eguabank) ID 593387 (11.1.2017, 12:44)
Já si koupila Cizrnu sterilovanou, tak nechám okapat a opražím, uvidím, jak budu chroupat... (Y) :-D
ODPOVĚDĚT
Gabriela P. (gabb) ID 64693 (1.7.2013, 16:38)
(Y) (Y) (Y) výborný nápad (H)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (10.7.2013, 14:57)
děkuji (hello)
ODPOVĚDĚT
Erika V. (ev71) ID 275085 (25.6.2013, 20:05)
Je to výborné - cizrnu jsem hodinu máčela - pak asi hodinu vařila.
Okapanou jsem dala do pekáče a okořenila a pokladla máslo. Dala do trouby na nejvyšší teplotu. Promíchávala jsem a vyčkala až bude tmavnout a křupat.
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (10.7.2013, 14:57)
(Y)
ODPOVĚDĚT
Michaela F. (mišus) ID 81147 (21.5.2013, 9:33)
Nevím proč jsem Váš recept musela vyzkoušet hned z celého pytlíku cizrny. Postup jsem dodržela, vypadalo to dobře. Bohužel po ochutnání mažel řekl, že neví proč by měl jíst opražený "hrách". Tak teda u nás to neprošlo. ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (21.5.2013, 16:21)
,-) ,-) ,-)
ODPOVĚDĚT
Irena Ř. (Irčík) ID 23496 (19.4.2013, 13:25)
Dobrý den,

nevím, kde jsem udělala chybu - cizrnu jsem na noc namočila, pak slila a osušila v utěrce a potom smažila na trošce oliv oleje - pořád se mi ale zdála taková uvnitř měkká (nekřupala), pak už ale začala na pánvi vybuchovat, tak jsem ji přesypala na misku, že třeba až vychladne, bude křupavá. Ale bohužel nebyla... pražila jsem ji odhaduji tak 10 minut. Nebyla nijak tmavá.
Nevíte v čem jsem to pokazila? Těšila jsem se na zdravé křupání...

Irena
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (9.5.2013, 8:57)
Irenko, cizrnu jste předem nevařila? Možná to bude tím... :-$.
ODPOVĚDĚT
Irena Ř. (Irčík) ID 23496 (20.6.2013, 10:54)
Zkusím ji příště uvařit, ale jedna paní v komentu níže psala, že jen namáčí a že byla super...
Uvidíme...

I.
ODPOVĚDĚT
Andrea D. (čučinek) ID 314317, mimibazar.cz/cucinek (20.6.2013, 11:46)
Dobrý den,
taky si cizrnu často dělám a máme ji rádi celá rodinka |:o)
taky jsem si přečetla komentáře a zkoušela jsem pár krát také jenom máčení a musím říct,že jsem přišla na to jak to dělat aby to křupalo ,-)
Já to dělám tak,že si cizrnu namočím na hodinku,pak vodu zlijí a dám čistou a vařím něco málo přes hodinku,pak přecedím a dělám to na řepkovém oleji cca 10-12 min.(máme to raději když je taková trošku připálenější (H)
jo a pytlík 450g si dělím na 3x a dělám to cca 150 g tu hodku ve vodě a vaření
a musím říct,že jsem touhle dobrůtkou nakazila více lidí kolem :-D
a skoro nikdo to neuhodne,že je to cizrna *-)
Hezké slunečné dny (plaz) (leto) (plavec) (drink) (dance)
Andrea (mamca)

(flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVĚDĚT
denisa k. (deniska1978) ID 305326 (9.3.2013, 11:33)
tak ja teda zkousela cizrnu uz nekolikrat ale delam ji v troube ,-) uvarenou cizrnu dobre vysusim na papirovem ubrousku a pak si udelam smes oliv.oleje(nebo jen ve spreji) sul a treba kari koreni, nekdy i sladka paprika a vse prendam na plech a pecu 30 minut, v prubehu peceni je dulezite cizrnu protrepat aby se nepripalila, je to super lehka chutovka k televizi ,-)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (18.3.2013, 19:40)
Tak to je zajímavý tip, děkuji (Y).
ODPOVĚDĚT
Andrea D. (čučinek) ID 314317, mimibazar.cz/cucinek (4.3.2013, 21:11)
Dobrý večer (hello)
cizrna je namočená a zítra ji opražím |:o) |:o) |:o)
jsem moc zvědavá jak to bude chutnat ale po zhlédnutí komentářu :-$
myslím,že to bude dobrotka k vínečku ,-)
děkuji za tip (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Andrea (mamca)

(flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVĚDĚT
Andrea D. (čučinek) ID 314317, mimibazar.cz/cucinek (10.3.2013, 18:38)
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)\r\nCizrnu jsem nikdy nejedla,takže jsem nevěděla co mám očekávat *-)\r\nodpoledne jsem ji namočila a druhý den večer jsem ji opražila na olivovém oleji a můžu Vám říct,že je to opravdu bezva náhrada za oříšky (pl)\r\ncelá rodina jsme to křupali i návštěva si to pochvalovala (Y) (Y)\r\nmoc děkuji za tuhle inspiraci (dance) (dance) (dance) (dance)\r\ndoporučuji vyzkoušet (clamp) (clamp) (clamp)\r\nAndrea (mamca)\r\n\r\n (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (18.3.2013, 19:41)
Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo (F) (hello).
ODPOVĚDĚT
Katka C. (Karamelka120) ID 437161 (28.2.2013, 13:32)
To je valstně obdoba středověké pučálky, že? Pochutnávali jsme si na ní na festivalu středověké kuchyně a byla to fakt baštaááá: http://www.foodstyle.cz/products/ochutnala-jsem-stredovek-a-stalo-to-za-to-/
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (18.3.2013, 19:42)
Přiznám se, že pučálku neznám :-$. Já ji takto upravenou poprvé jedla v Aténách, kde ji prodávali přímo na ulici ve stánku s různými oříšky a jinými dobrotami :-).
ODPOVĚDĚT
Hana W. (Strepitula) ID 256204 (24.2.2013, 19:29)
Cizrnu namočím přes noc a druhý den již bez vaření orestuji na trošce oleje a osolím. (hello)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (28.2.2013, 13:12)
Zajímavý tip, bez vaření jsem zatím nezkoušela, ale je pravda, že cizrna tak dlouhé vaření, jako třeba fazole, nepotřebuje :-$.
ODPOVĚDĚT
Markéta D. (marky18) ID 30097 (22.2.2013, 20:42)
Díky za tip!!! |:o) |:o)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (24.2.2013, 19:16)
Rádo se stalo (hello)
ODPOVĚDĚT
Naďa J. (nadhoz) ID 5110 (12.7.2011, 17:51)
díky za nápad...právě uzobávám :-))
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (13.7.2011, 8:18)
Nadi, díky za vyzkoušení (F) (F) (F) (hello).
ODPOVĚDĚT
Jana H. (jazumi) ID 9016 (18.12.2010, 17:40)
díky moc za recept! Měla jsem od večera namočenou cizrnu- ze které jsem uvařila polévku (Y) a zbylo mi jí dost- tak jsem zkusila opražit na másle jen tu namočenou nabobtanou- už jsem to nevařila a výsledek je mńam (pl) (Y) - super zdravá dobrotka (Y) (F)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (19.12.2010, 13:35)
Jani, jsem moc ráda, že chutná (clamp). Krásné Vánoce a PF 2011 (andel) (hello).
ODPOVĚDĚT
Alena M. (cudla08) ID 127252, mimibazar.cz/cudla08 (11.11.2010, 12:49)
Cizrnu jsem zkoušela dělat dle Vašeho receptu, ale přišla mi hodně těžká :-o a moc mi teda ani nechutnala. :-( Všichni si to chválí, že chutí je jako oříšky .. ale mně to vůbec nepříjde.
Nakoupila jsem si jí celkem dost a nevím co s ní.
Nemáte ještě nějaký receptík? Děkuji, Alena
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (12.11.2010, 14:15)
Tak to mě mrzí :-$. Je pravda, že sto lidí = sto chutí (Y). Já z ní hodně často dělám pomazánku http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22058. A nebo pak rychlovku na pánvičku http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=64141&user=82083, placičky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=91538&user=82083 nebo salát http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=57235&user=82083 (hello).
ODPOVĚDĚT
Alena M. (cudla08) ID 127252, mimibazar.cz/cudla08 (25.1.2011, 16:32)
Tak jsem se sem opět dostala po delší době. Od té doby jsem totiž cizrnu nedělala a teď jsem koukala a prosinci vypršela doba použitelnosti .. tak šup šup na nějaký ten receptík.
Ani jsem nečekala tolik reakcí ... :) a receptíků .. takže díky.
Děkuji ještě jednou moc a moc ... zkusím pomazánku a ještě na něco juknu.
Kdo je na to zvyklý, tak mu to asi chutná, ale nás pražená fakt nechytla :P
Teď jsem jedla polévku z cizrny a byla výborná .. už vařím cizrnu v hrnici a zkusím teda nějakou polévku .. budeme mít asi cizrnový víkend :)

Dámy, díky moc a dále s receptíkama .. vždycky se hodí :) (Y)

Alena
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (26.1.2011, 13:49)
Alenko, není zač (Y). Mne by zase zajímal recept na polévku z cizrny :-$ ,-)....
ODPOVĚDĚT
Alena M. (cudla08) ID 127252, mimibazar.cz/cudla08 (8.2.2011, 19:09)
Polévku jsem dělala jako hrachovku :-) :-) A do toho osmaženou houstičku :-)Dneska děláme pomazánku a nic moc .. nevím jaký poměry římského kmínu a sezamové pasty ... byla to ale fuška sehnat pastu ... ale zdravá výživa nezklamala :-p
ODPOVĚDĚT
Martina p. (Mata406) ID 237206 (11.11.2010, 15:05)
Alenka napr. http://sweetlive-recepty.blogspot.com/2010/11/cicerovo-zeleninove-ragu.html
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30274&user=48300
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=28398&user=48300
ODPOVĚDĚT
Alena M. (cudla08) ID 127252, mimibazar.cz/cudla08 (25.1.2011, 16:34)
Marti moc díky ... mám tu ještě 4 pytlíky ... tak s tím musím něco udělat .. škoda by to bylo vyhodit, že :)
Když umí někdo jídlo dobře připravit, tak člověk snad sní všechno .. hold taková kuchařka ještě nejsem.. :) snad jednou.
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (12.11.2010, 14:17)
Marti, tak to se budu inspirovat i já (jidlo). Vypadá to skvěle, děkuji (hello).
ODPOVĚDĚT
Martina p. (Mata406) ID 237206 (12.11.2010, 16:56)
Pavlínka ahoj (F) ja som najskor ľutovala, že som dala link na tie moje recepty /bola som v pokušení ich potom zmazať - lebo nezvyknem ich takto linkovať/ , iba ma vlastne zaujal ten komentárik od Alenky, totižto veľa ľudí cícer /u Vás teda cizrnu/ takmer vobec nepozná, resp. i keď ju vidí v obchode, nemá odvahu túto takmer zabudnutú strukovinu vyskúšať a pritom je tak úžasná - ale to Ty určite dobre vieš, ako som pozrela Tvoje receptíky /mimochodom veeľmi jedlé - čo ja moc oceňujem (Y) (Y)/ Tak ma teší, že si to vzala v dobre myslenom komentári.

Apropo: - aby som nezabudla - na takto pripravenom cíceri "ala oriešky" som bola odchovaná, mamina nám to doma robievala - takže mne to veľmi chutí (L) (L) (L) paaaa (hello) (hello) ..... /oooch a dúfam, že mi odpustíš to tykanie, na slovenskom mmb sme si zvykli tykať po vzájomnej dohode všetkých, tak hádam mi bude odpustené (L)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (12.11.2010, 17:45)
Martinko, hádáš správně ,-). Na tykání (D). Jinak jsem moc ráda, že jsi tady dala odkazy na ty recepty a určitě to bude inspirací i pro další maminky, které mají rády cizrnu (jidlo). Je škoda, že hodně lidí zapomíná na luštěniny a různé druhy obilovin, které byly "kdysi" běžné a hlavním zdrojem živin. A moc děkuji za milá slova i já se ráda chodím inspirovat tvými úžasnými recepty |:o) (L) (hello).
ODPOVĚDĚT
Martina p. (Mata406) ID 237206 (12.11.2010, 19:57)
(D) (D) si zlatá [A] [A] [A] (L) (L) (L)
ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (anilvap2) ID 126004, mimibazar.cz/anilvap2 (11.6.2010, 22:09)
Je to skvělé,občas,když mě chytne mlsná,opraženou cizrnu obalím i v moučkovém cukru :-) A pražím ji na přepuštěném másle,předejde se tím přepálení tuku 8-| a má naprosto jedinečnou chuť (jidlo)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (13.6.2010, 13:41)
Někde jsem jí, tuším, jedla i v karamelu a také byla senzační |:o). Krásnou neděli (hello).
ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (Tikolka) ID 123259, mimibazar.cz/tikolka (upraveno 14.6.2010, 14:45)
také pražíme (Y) ale nevařím jí :-$
nechám jí naklíčít ( asi 3 dny) a pak i s klíčkama opražím. Má potom takové ocásky za které je taháme z talířku :-D :-D
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (13.6.2010, 13:39)
No to zní jako skvělý nápad. Taky si ji doma klíčíme, ale nenapadlo mě ji opražit naklíčenou :-). Děkuji za inspiraci (L).
ODPOVĚDĚT
Šárka H. (s-arka) ID 132137, mimibazar.cz/s-arka (8.2.2010, 20:01)
Ahoj Pavli (hello)
Dnes jsem opět dělala tuto dobrotu (zajic) a tak nejenže chválím super recept (clamp) (clamp) (clamp), zároveň tě moc zdravím a doufám, že jste všichni včetně mimíska v pořádku (L) (L) (L)
Šárka a (X) (child6)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (9.2.2010, 14:21)
Ahoj, Šárinko. Moc děkuji za pochvalu (L). Už máme konečně (child5) u sebe a máme se krásně (Y).
ODPOVĚDĚT
Andrea K. (andyy) ID 3923, mimibazar.cz/andyy (5.1.2010, 21:47)
Vypadá to lákavě :-)jak dlouho se to praží? *-)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (6.1.2010, 13:01)
Jejda, tak to je záludná otázka ;-), časově jsem to neměřila, ale do zlatava, hlavně, aby se nezačala připalovat a stále míchat (Y).
ODPOVĚDĚT
Jana M. (Jáňa2) ID 46303 (13.8.2009, 9:54)
Vypadá to lákavě, zatím jsem zkoušela jen kaši (F) (F)
ODPOVĚDĚT
Pavlína K. (kalimera) ID 82083 (13.8.2009, 11:11)
Je moc dobrá, skoro jak pražené mandle ;-) (Y).
ODPOVĚDĚT
Celkem: 30 (zobrazuje se 1-20)1, 2 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook