(recept
si oblíbilo 67 návštěvníků)
LAHODNÁ VAJEČNÁ TLAČENKA
Potřebné ingredience
1 sáček na vaječnou tlačenku, 1 větší cibule, 20 dkg šunky, 1 Moravanka, asi 150ml vody, vajíčka dle potřeby, dávam 6 ks, 250 ml majonézy,1 Knorr bujon, jako příloha pečivo.
Postup přípravy
Napřed si uvaříme potřebný počet vajec, asi 6 ks,které dáme bokem,
Připravíme formu do kreré budeme chtít vložit tlačenku, silikonovou, nebo jakoukoliv jinou formu, Do plechových forem dávám potravinářskou fólii, aby to potom šlo 100 % vyklopit.
Dále do nějaké kuchyňské mísy nadrobno nakrájíme, či nasekáme cibuli, salám, překrájíme i celý obsah moravanky bez nálevu, ten dáme bokem a upotřebíme později, přidáme majonézu a promícháme.
Nálev z Moravanky nalejeme do odměrky a doplníme vodou do 300 ml=3 dl.
150 ml z nálevu dáme do kastrůlku a přidáme do toho bujon, krátce povaříme a do horkého-ne ale do vařícího , nasypeme obsah jednoho sáčku želatiny na Vaječnou tlačenku a mícháme, až se to rozpustí.
Potom přidáme i druhou část (studeného)150 ml nálevu a zamícháme.
Nálev nalejeme do mísy na připravenou zeleninovou směs s majonézou , promícháme a již nalejeme do připravené formy, napřed jen část, na to položíme uvařená a skořápek zbavená vajíčka a nalejeme zbytek směsi - nahoru dáme alobal, či potrav. fólii a vložíme do lednice asi na 2 hodiny ztuhnout-JE TO VYNIKAJÍCÍ POCHOUTKA .
POKUD MÁTE FORMY NA MUFÍNKY, TAK JE SUPER UDĚLAT KAŽÉMU JEDNU BÁBOVIČKU....
Připravíme formu do kreré budeme chtít vložit tlačenku, silikonovou, nebo jakoukoliv jinou formu, Do plechových forem dávám potravinářskou fólii, aby to potom šlo 100 % vyklopit.
Dále do nějaké kuchyňské mísy nadrobno nakrájíme, či nasekáme cibuli, salám, překrájíme i celý obsah moravanky bez nálevu, ten dáme bokem a upotřebíme později, přidáme majonézu a promícháme.
Nálev z Moravanky nalejeme do odměrky a doplníme vodou do 300 ml=3 dl.
150 ml z nálevu dáme do kastrůlku a přidáme do toho bujon, krátce povaříme a do horkého-ne ale do vařícího , nasypeme obsah jednoho sáčku želatiny na Vaječnou tlačenku a mícháme, až se to rozpustí.
Potom přidáme i druhou část (studeného)150 ml nálevu a zamícháme.
Nálev nalejeme do mísy na připravenou zeleninovou směs s majonézou , promícháme a již nalejeme do připravené formy, napřed jen část, na to položíme uvařená a skořápek zbavená vajíčka a nalejeme zbytek směsi - nahoru dáme alobal, či potrav. fólii a vložíme do lednice asi na 2 hodiny ztuhnout-JE TO VYNIKAJÍCÍ POCHOUTKA .
POKUD MÁTE FORMY NA MUFÍNKY, TAK JE SUPER UDĚLAT KAŽÉMU JEDNU BÁBOVIČKU....
PŘÍPRAVA
ŽELATINA
NÁVOD NA SÁČKU
ZELENINA NA DROBNO, DO KTERÉ ZAMÍCHÁME MAJONÉZU
DO FORMY NALÍT TROCHU SMĚSI A POLOŽIT NA TO VAJÍČKA
DOLÍT ZBYTKEM
A ŠUP DO LEDNICE
VYTÁHNEME A NA TÁC VYKLOPÍME
NAKRÁJÍME
DOBROU CHUŤ .....VYNIKAJÍCÍ, SUPER I JAKO LETNÍ VEČEŘE.....
nebo i jinak -do formiček..
do formičky igelit, vajíčko a zalít směsí
zalít po okraja šup do lednice
nejen na oslavu super, u nás se vždy sní jako první.
xx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
berusak1
(upraveno)
15. 1. 2011, 12:22
Také se přidávám ke spokojeným kuchařinkám a strávníkům Místo Moravanky jsem tam dala povařenou mraženou zeleninu a nalila trošku laku z okurek a také výborné. Místo měkkého salámu jsem dala párky. Prostě mňamka a s hořčicí Děkuji za super receptík
Pesinka
(upraveno)
2. 1. 2011, 21:08
Dnes jsem tu našla Váš recept Blani,tlačenku již dělám takto několik let,ale mám jinou želatinu,u nás prodávají jinou značku,kupuji v Normě.Postup je stejný,je fakt fantastická..Já dělávám do srnčího hřbetu,ale nenapadlo by mě na oslavu udělat do formiček,nebo mufin,to je super nápad a vypadá to skvěle Takže děkuji za super tipy Máte to krásně nazdobený,hned bych se k Vám vtírla na oslavu Zdravím ze severu,Peťka
Jeptiška
(upraveno)
2. 1. 2011, 19:09
Letos jsem dělalla poprvé v životě mńááám , byla to dobrota
janula33
(upraveno)
20. 11. 2010, 21:39
dakujem
Bubalka
(upraveno)
6. 6. 2010, 20:08
nemám tam hrášek, ten my nejíme, z Moravanky ho vydělávám
mumlina
(upraveno)
14. 4. 2010, 7:52
Zdravím Blanko,tak včera večer jsem ji dělala poprvé dle Vašeho receptu a musím říct,že je opravdu vynikající,děkuji za inspiraci budeme dělat často
Bubalka
(upraveno)
14. 4. 2010, 22:06
@mumlina
jůů, Ivi, to mě moc těší..... u nás se také dělá často, super i letní večeře na zahradě....
dodo
(upraveno)
11. 11. 2009, 12:48
Tak jsem dnes zkusila a díky moc za inspiraci a recept
Bubalka
(upraveno)
28. 12. 2009, 20:30
@dodo
hodí se na večeři i na svačinku....je to boží bašta...
stratos
(upraveno)
17. 4. 2009, 11:09
Fakt bomba a moc moc chválím za skvěla napsaný postup. Bála sem se toho - se želatinou jsem pracovala poprvé, ale výsledek byl famózní. Díky
Bubalka
(upraveno)
6. 10. 2009, 19:09
@stratos
to mě těší-děkuji....
nasta77
(upraveno)
26. 3. 2009, 10:41
Blani, tlačenku jsem vyzkoušela a je LUXUSNÍ manželovi také moc chutnala Díky za skvělý recept http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1833452
Bubalka
(upraveno)
27. 3. 2009, 14:14
@nasta77
MÁTE JI KRÁSNOU, HNED BYCH SI DALA....
BRUSÍČEK
(upraveno)
23. 3. 2009, 20:15
vypadá skvěle a báječný tip na velikonoční pohoštění-určtě vyzkouším!
zdenka54
(upraveno)
23. 3. 2009, 19:48
Teď po podrobném prostudování receptu mám ještě dotaz:tu Moravanku nijak nekrájíte,dáte to tam jak to je?Nezkoušela jste taky z jiné zeleniny,na nás je pálivá a ve sklepě mám asi 30 paprikových salátů,tak by se upotřebily a poslední:ten nálev z želatiny se může zamíchat teplý? děkuju
Bubalka
(upraveno)
23. 3. 2009, 19:58
@zdenka54
Já tu Moravanku krájím ještě na drobno, tchýně třeba ne. Dá se to dělat i z jiné steril. zeleniny, ale já jsem extra háklivá na něco pikantního a toto baštil i můj malý syn....ono je tam toho nálevu málo, k tomu tam je i voda a další přísady, tak to je jemná ani ne moc výrazná chuť. Já bych ty Vaše saláty vyzkoušela rozhodně, i z Kunjovjanky mi to doporučovali. Jinak ona se vaří jen půlka nálevu, s tím Masoxem, ta druhá půlka co je studená se do toho přileje a až poté se to všechno smíchá i s nakrájenou směsí..není to teplé a s majonézou top nic neudělá....
zdenka54
(upraveno)
23. 3. 2009, 19:31
Blani,kde jste koupila tu želatinu,v Intersparu jí neměli.Hrozně ráda bych jí zkusila,ale moc šikovná zrovna nejsem,tak nevím
Bubalka
(upraveno)
23. 3. 2009, 20:00
@zdenka54
proto jsem to psala, tak jsem to psala, i já jsem 3x volala tchýni, zda to dělám správně , i když toho mám dost navařeno, nějak jsem z toho měla strach, ale po 2 hodinách byla velká spokojenost !!!!
Bubalka
(upraveno)
23. 3. 2009, 19:59
@zdenka54
já ji kupuji u nás v obyčejném obchodě, když ji neseženete, pošlu Vám ji v dopise, málokdy ji tu ale mají , nyní jsou zásobeni....
zdenka54
(upraveno)
23. 3. 2009, 20:05
@Bubalka
Blani,Vy jste tak hodná,děkuju za rady a hlavně za tu nabídku želatiny,zkusím oběhnout nějaké obchody a když neseženu,dovolím se ozvat.Hezký večer
nasta77
(upraveno)
24. 3. 2009, 7:15
@zdenka54
Zdeni, já jsem želatinu včera koupila v Hypernově...mám ji víc kdyby jste chtěla tak mi napište adresu já vám jí pošlu. Krásný den Naďa
nasta77
(upraveno)
23. 3. 2009, 11:12
Blani, to vypadá báječně...tuhle tlačenku dělá moje teta a já jí zbožňuju zatím jsem jí ještě nedělala, ale podle vaše receptu jí na 100% vyzkouším a pak vám písnu jaký jsem měla úspěch Naďa
Bubalka
(upraveno)
23. 3. 2009, 19:21
@nasta77
Děkuji, když jsem ji jedla u tchýně, tak jsem mlaskala, děti také.....neměla jsem odvahu k tomu ju udělat, ale je to velmi lehké....a ten výsledek každý ocení
Boňule
(upraveno)
22. 3. 2009, 20:52
znám, opravdu vynikající, tip s celými vejci je prima, příště zkusím!