Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 28 návštěvníků)

Veka plněná vaječnou tlačenkou

0.0
Veka plněná vaječnou tlačenkou

Potřebné ingredience

1 veka, na vaječnou tlačenku: 1 Moravanka (sterilovaný zeleninový salát) 3 vařená vejce, 100g šunky (může být i jiný salám) 1 malá majonéza (100g) kostka bujónu (nemusí být) 1 sáček želatiny na aspik (20g).

Postup přípravy

Moravanku ocedíme, nálev doplníme do 150 ml vodou, můžeme dát kostku nebo půl kostky masového bujonu, necháme projít varem, odstavíme, přidáme 250ml studené vody, vmícháme želatinu a mícháme do rozpuštění (cca minuta stačí) pak zamícháme majonézu, zeleninu (cibulky a okurky předtím pokrájet) na kostičky nakrájenou šunku a vajíčka. Necháme chvíli v ledničce, ale ne dlouho, cca 15 min, želatina rychle tuhne. Mezitím si rozkrojím veku napůl, lžící vydlabu, nechám cca 1 cm okraje. Půlky veky si postavím do těsného hrnce, když začne želatina houstnout, nandám do vek. To je vše. :-) Pozor, neplnit hned, pokud je směs řídká, veka nasákne a je to rozbředlé. Nechat v lednici pořádně ztuhnout (po cca 2 hodinách už jde ostrým nožem dobře krájet). U nás oblíbená variace klasických chlebíčků... :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 26. 1. 2014, 7:36
(Y) (Y) (clamp)
kopretina123 26. 1. 2014, 0:54
Díky za připomenutí. Dělávala jsem to do rohlíků, byly z toho skvělé jednohubky.
kikina41 25. 1. 2014, 22:50
Dekuji za recept super napad.Konecne neco jineho nez klasicke chlebicky.Delala jsem minuly tyden a zitra delam zase. (Y) (Y) (Y) Jana
jajulik 31. 3. 2013, 11:00
(Y) (Y) (Y)
novackova 30. 3. 2013, 17:47
(Y) (Y) (Y) (F)
hrusticka84 30. 3. 2013, 17:00
včera jsem plnila bagetu,dopadlo to dobře (C)chuťově dobré ,doporučuji krájet hodinku před podáváním (hello)
peggybundova 31. 3. 2013, 9:21
@hrusticka84 Heli a proč? *-)
hrusticka84 31. 3. 2013, 11:31
@peggybundova po třech hodinách mi přišlo,že veka kapku oschla (C)asi jedli pomalu ,-)ale nápad se mi líbí a určitě ukládáme mezi oblíbené (Y)
peggybundova 31. 3. 2013, 12:09
@hrusticka84 Jo tak...no já ji právě nechávám zabalenou ve fólii...jinak určitě uschne...dnes dělám pro návštěvu zapékané toasty, dobrota (Y)mám v receptech, tak třeba příště prubněte (H)hezké svátky! (koule)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie