Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 52 návštěvníků)

Francouzské čokoládové řezy

0.0
Francouzské čokoládové řezy

Potřebné ingredience

Na těsto: 280g cukru krupice, 300g strouhaných jablek (na plátky nebo hrubé nudličky, klidně mohou být jablka zavařená jako a štrůdl, pokud jsou čerstvá, tak po nastrouhání slít šťávu) 3 vejce, 100g rozpuštěného másla, 300g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 2 pl kakaa, hrst nebo menší hrníček celých jader vlašských ořechů (nemlet ani nedrtit). Na krém: 10 pl vody, 4 pl kakaa, 200g cukru krupice, 4 žloutky, 1 máslo. Dále džem a čokoládu na posypání.

Postup přípravy

Těsto uděláme jednoduše-vše najednou zamícháme, šlehačem je to nejrychlejší, ale jen projet, žádný sníh, nic. Rozmažeme na vymaštěný vysypaný plech, těsto je hustší, nerozlije se samo. Upečeme klasicky při 180 st., cca 15 min. Po vychlazení namažeme džemem, já jsem měla rybízový, je to jedno, ale lepší je kyselejší. Na džem rozetřeme krém, zasypeme strouhanou čokoládou (když nemám obyč, nastrouhám Margotku). Příprava krému: Vodu, cukr, kakao smícháme v kastrůlku a svaříme (stačí nechat projít varem, míchat, rádo se dole chytne). Vychladlou směs zašlehávat po troškách do másla společně se syrovými žloutky, vyšlehat do pěny. Krém je výborný, lehký, nadýchaný, není na něm co zkazit, nikdy se mi nesrazil. Řezy je třeba nechat aspoň půl dne ztuhnout. Výborné. :-) Spodní těsto díky jablkům vydrží vláčné, není suché a krém je prostě luxusní. :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kristyte 13. 3. 2013, 10:11
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Marťa M 5. 2. 2013, 14:08
Včera jsem jej dělala, je opravdu famózní (Y) (Y) (Y). Dnes tu byla návštěva a jenom se zaprášilo ,-) (zajic) (zajic) (zajic). Děkuji za vynikající recept |:o) |:o) (L) (L) (L)
peggybundova 6. 2. 2013, 8:29
@Marťa M Jsem moc ráda, že chutnalo (Y)děkuji za zprávu! (F)
Sophie70 4. 2. 2013, 17:00
vyzerá veľmi chutne, ukladám (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie