Zázrak z Olomouce
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 150 ml oleje, 40 g droždí, 1 lžíce cukru, náplň (cokoliv - salám, sýr, uzené, kysané zelí, ale i nasladko - čokoláda, ořechy atd...), navrch kmín, mák, sezamové semínko...
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku a uděláme důlek pro kvásek
do důlku nalijeme vlažné mléko, nadrobíme droždí a zasypeme lžící cukru. Někdo dělá kvásek v jiné nádobě, ale já šetřím myčce práci a dělám ho takto :-)
Asi po deseti minutách je kvásek nakynutý. Přidáme olej a zamícháme.
Zamícháme a necháme na teplém místě kynout. Já dávám misku s těstem do větší nádoby s teplou vodou.
Hrnečku vař :-D
Těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme do kruhu (no - do kruhu - ještě se mi to nikdy nepovedlo :-). Na každý díl dáme připravenou náplň (teď jsem použila miniklobásky). Zabalíme tak nějak do tvaru rohlíčků, s každým rohlíčkem "ťápneme" do mističky s kmínem, mákem nebo sezamovým semínkem - je to lepší, než nakonec sypat. To pak je kmín všude :-). Dáme na plech.
Pečeme na 200 stupňů asi 20 minut - do zrůžovění.
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé