Zobrazit přihlášovací formulář
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kaštanové rohlíčky

Kaštanové rohlíčky

Potřebné ingredience

2,5 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 kostka mraženého kaštanového pyré, 3/4 kostky másla, 3 žloutky, dále moučkový a vanilkový cukr na obalení rohlíčků

Postup přípravy

Kaštanové pyré rozmrazíme (zhruba 2 minuty v mikrovlnce) a přidáme mouku, cukr, máslo a žloutky. Vypracujeme těsto a tvoříme rohlíčky. Po upečení obalíme ve směsi moučkového a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rychlý rajčatový salát

Rychlý rajčatový salát

Potřebné ingredience

asi 6 rajčat, 1 cibule, 1 majolka v sáčku (100 ml), sůl

Postup přípravy

Rajčata a cibuli nakrájíme na malé kousky, osolíme, přidáme majolku a zamícháme. Nejlepší příloha k salátu je bílé pečivo :-). Není to sice nic dietního, ale zato mňamózního :-D.…

Zobrazit více...
OVOCE
Ovocný osvěžující amaroun

Ovocný osvěžující amaroun

Potřebné ingredience

Želatina v prášku na půl l tekutiny, čerstvé ovoce - nejlépe mix

Postup přípravy

Můžeme použít jakoukoliv formu, já jsem použila formu Amaroun od Tupperware. Vypláchneme ji studenou vodou, připravíme želatinu dle návodu. Necháme ji trochu chladnout a mezitím…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Ďábelská pomazánka na ďábelské topinky - blesková večeře

Ďábelská pomazánka na ďábelské topinky - blesková…

Potřebné ingredience

1 konzerva ďábelských toustů, 1 cibule, 2 stroužky česneku (nebo klidně víc, dle chuti), kečup sladký či ostrý

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a vše smícháme. Mažeme na krajíčky chleba opečené na pánvi nebo radši v toustovači (pro pocit, že zdravě jíme :-)).

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečné řezy naruby

Jablečné řezy naruby

Potřebné ingredience

Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, půl hrnku oleje, 1 hrnek vody, 2 vejce. Dále oloupaná a nastrouhaná jablka, vanilkový cukr, dle chuti rozinky, sekané či strouhané oříšky. Krém: 0,5 l mléka, 1,5 vanilkového pudinku, 20 dkg másla, 15 dkg cukru moučka, dle chuti rum. Navrch nastrouhaná čokoláda nebo granko

Postup přípravy

Viz foto...

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Rozetky z domácí pekárny

Rozetky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

200 ml vlažné vody, 65 ml olivového oleje, 50 g změklého másla, půl lžičky cukru, 1 lžička soli, 450 g hladké mouky, 1 sáček droždí (7 g), dále mléko na potření a sýr na posypání; já jsem místo části hladké mouky dala celozrnnou, pro pocit zdravého stravování :-)

Postup přípravy

Domácí pekárna nám připraví těsto, potom z něj odkrajujeme kousky, ze kterých tvoříme kuličky. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, do středu kuliček vytlačíme vykrajovátkem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné pletýnky z domácí pekárny

Celozrnné pletýnky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 350 g hladké mouky, 150 g celozrnné mouky, 1 lžička soli, 1 sáček droždí, dále na potření 1 vejce, na posypání kmín, mák, sezamové semínko, hrubá sůl...

Postup přípravy

Vše dáme v uvedeném pořadí do DP na program "Těsto". Po vykynutí si těsto rozdělíme na 4 díly, každý díl ještě rozdělíme na 3, ty rozválíme na pramínky, ze kterých…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Vínové cukroví naslano k vínu

Vínové cukroví naslano k vínu

Potřebné ingredience

1 3/4 hrnku hladké mouky, kostka ztuženého tuku, 4 - 5 lžic bílého vína, dále na posypání sůl a jakékoliv koření

Postup přípravy

Tuto chuťovku děláme úplně stejně jako sladké cukroví, jen před pečením posypeme solí a kořením a po upečení už samozřejmě neobalujeme v cukru :-).

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Bageta z domácí pekárny

Bageta z domácí pekárny

Potřebné ingredience

150 ml vody, 200 ml mléka, 3 lžíce oleje, 200 g polohrubé mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 200 g grahamové mouky, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1/2 kostky droždí

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Zázvorová limonáda

Zázvorová limonáda

Potřebné ingredience

1 ,5 cm oddenku zázvoru, 2 lžíce cukru, 1 l minerálky nebo sodovky, šťáva z půlky citronu či pomeranče

Postup přípravy

Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Zalijeme hrnkem vody a necháme půl hodiny stát. Potom přecedíme, přidáme ostatní suroviny.
Dobře zamícháme, aby se cukr rozpustil a dáme…

Zobrazit více...

Kategorie