Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Bezlepkové HRK HRK ŘEZY

0.0
Bezlepkové HRK HRK ŘEZY

Potřebné ingredience

Protože máme alergii na lepek a mléko upravila jsem HRK HRK ŘEZY, které mám v receptech, tak aby byly vhodné i pro nás :-) Na těsto : 1 hrnek polohr. kukuřičné mouky, 1/2 hrnku Jizerky, 1 hrnek cukru /krupice/, 1/2 hrnku sojového mléka z prášku /Zajíc/, 1/2hrnku oleje, 2 vejce a 1 kypř. prášek Dr. Oetker. Na krém: 1 jahodový kompot i s nálevem /0,75l/ 1 sojová šlehačka, 1 pudink Dr. Oetker Créme Olé kakaový nebo vanilkový. Ozdoba: 2 sojové šlehačky na šlehání, 2 ztužovače do šlehačky a čokoladové zdobení

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme 10-12 min při 200 st.
Krém: Do uzavíratelné nádoby dáme celý kompot, přilijeme šlehačku a nasypeme pudink. Nádobu dobře uzavřeme a pořádně zahrkáme a krém je hotový. Natřeme ho na vychlazenou buchtu. Se sojovou šlehačkou se mi zdál trochu řidší než s normální šlehačkou, ale do dalšího dne určitě pěkně ztuhne a bude držet tvar.
Na ozdobu: Zbylé dvě soj. šlehačky a 2 ztužovače ušleháme a dáme na krém. Šlehala jsem opravdu dlouho, ale uplně tuhá šlehačka to nebyla :-) Pak posypat čokoládovým zdobením nebo polevou. Zákusek jsem si předkrájena a dala do druhého dne do ledničky. Kupodivu ze neroztekl jak jsem se obávala, ale držel tvar a byl i v této dietní formě mooooooc dobrý :-):-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 7. 3. 2017, 13:32
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie