Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Selské brambory v pečící fólii

0.0
Selské brambory v pečící fólii

Potřebné ingredience

brambory,cibule,pórek,česnek,anglická slanina,sůl a pečící fólie

Postup přípravy

dobře omyté brambory nakrájíme na větší kousky (používám brambory se slupkou-jsou chuťově výraznější),smícháme v misce se 2 velkými cibulemi (krájím na půl kolečka), 1/2 většího pórku (také krájím na půlkolečka),cca 25-30dkg anglické slaniny nebo anglického bloku (nakrájím na nudličky),přidáme cca 2 stroužky čensku (dávám stroužky v celku a po upečení je vyjmu) a osolíme.Tuto směs v misce promichám,naplním tím pečící fólii,na vrch přidáme kousek másla (možno použít margarín nebo klasické kostkové máslo),fólii z obou stran uzavřeme a na vrchu nůžkami propíchneme několik direk-je to důležité aby mohla pára unikat z fólie ven.Vložíme do trouby a pečeme cca 2 hodiny při 150°C.My tohle jídlo máme moc rádi,samozřejmě lze dochutit i kořením,můžete mezi brambory vložit na kostičky nakrájené maso.Děláme to i tak že spodní vrstvu tvoří brambory,pak dáme plátky masa a zasypeme mraženou zeleninou

takhle vypadá po stranách uzavřená fólie (je to takový bonbonek :-))

takhle to vypadá při pečení,fólie je krásně nafouklá ale nikdy nepraskne (alespoň nám nikdy nepraskla :-))

a už máme pečeno

a jdeme jíst....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Iwiii 9. 3. 2011, 19:51
Dobrý den Jani :-), narazila jsem na Váš recept a protože se nám doma válí pečící fólie, neodolala jsem, uvařila dnes k obědu, dojedli jsme to k večeři a jako super, moc jsme si pochutnali (Y) (Y) (Y). Brambory byly krásně provoněné slaninou a prostě výborné ,). Takže díky za inspiraci (clamp) (clamp) (clamp)
Erda 18. 4. 2010, 22:30
Teda Jani, Váš recept jsem dělala včera a musím říct, že mi to velice chutnalo (Y). Mám brambory ráda. Skvělýý (clamp)
Štěpula 25. 4. 2010, 22:33
@Erda To jsem ráda,že Vám chutnalo |:o)
sudina 26. 2. 2010, 17:25
to vypadá výborně.....určitě vyzkouším (clamp)
monky3 26. 2. 2010, 15:44
Jani prosím, tu folii koupíte zvlášť *-) jako třeba v roli? Neznám ji a čím ji uzavíráte? Mohla bych poprosit o foto folie třeba? :-$ Moc děškujííííí (L) recept vypadá zajímavě, vyzkouším (Y) |:o)
Štěpula 26. 2. 2010, 17:49
@monky3 Dobrý den Mončo,ano folii kupuji v roli.Je v papírové krabičce o velikosti krabičky od potravinové folie a mělo by to být k sehnání ve velkých supermarketech,já tohle kupovala v Obbi ale originál krabičku už nemám :´(jinak bych Vám ji ráda nafotila),myslím že jí bylo 5m.Uzavírá se buďto takovými drátky potaženými papírem nebo plastovými proužky se zářezy na dotažení - záleží od jakého výrobce folii koupíte,každopádně jsou "uzavírátka" v balení :-).Pokud máte rádi dušené brambory a zeleninu tak budete jistě spokojení |:o).A hlavně je to rychlé a bezpracné :-). (L)
monky3 26. 2. 2010, 19:56
@Štěpula (L) moc děkuji za odpověď |:o) určo vyzkouším paa přeji krásný večer (K) (C)
Paluna 26. 2. 2010, 21:19
@monky3 Dobrý den, jestli můžu taky trošinku poradit - tak pečící fólii jsem nedávno kupovala v TESCU - měli jich tam několik druhů od různých výrobců (mají je ve stejném regálu jako sáčky, alobaly, pečící papíry, atd..). Já jsem si koupila Tesco výrobek - stála okolo 20Kč a jsou jí 3m ( v balení jsou i uzávěry). Tak se mějte. P.
monky3 27. 2. 2010, 15:57
@Paluna Pavli díky za tip (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie