(recept
si oblíbilo 104 návštěvníků)
Vynikající kuře v hořčičnomedové krustě, podle naší prababči ( příprava 10 min)
Potřebné ingredience
Kuřecí stehna, lepší jsou malé paličky ( množství dle strávníků), med, plnotučná hořčice ( na 3 stehna dávám 2-3 lžíce hořčice a 2 lžíce medu ) , zeleninu- jakoukoliv, já dávám jen čerstvou, teď jsem použila a to dávejte vždy: 2-3 cibule, 4-5 měsíčků česneku,1-2 papriku ( nejlepší je obyčejná zelená), rajské - dávám cherry, výborná je kedlubna a trochu másla , malinko podlít. Nikdy nedávat jinou hořčici než obyčejnou!!
Postup přípravy
Do pekáčku si vložím omyté kuřecí a potřu ho hořčičnomedovou krustou, kterou jsem si smýchala předem do malé mističky. Nesolím, nepepřím!
Poté všechnu zeleninu nakrájím na větší kusy a obložím jím kuře. Nezapomeňte na česnek!! Nahoru přidám trošku másla, podleji malinko vodou, tak do čtvrtky kuřete a šoupnu do vyhřáté trouby na 200 stupňů na horkovzduch, tak na 8-10 min, aby si udělalo kůrku- hlídejte, rádo se připaluje !! a pak na 150 stupňů na propečení. Když mi zbyde krusta, klíďo ještě pomažu mezi pečením.., klíďo pomažu občas i zeleninu.. Peču otevřené, NEPŘIKLÁPÍM !!
Řeknu Vám, že jiné kuře nedělám, je to obrovská lábuž !! A ta vůňě !! A ta barva !!
Doba přípravy je tak 10min.
Vynikající je s bramborovou kaší , kterou vždy ještě posypu najemno nakrájenou cibulkou a přidávám buď červenou řepu, nebo malé kyselé cibulky. Dnes to máme se zelím a bramborovým knedlíkem, ale toto kuře si můžete dát c čímkoliv, třeba i jen chleba, ňam, ňam..
Až dopeču vyfotím hlavní foto ..
Poté všechnu zeleninu nakrájím na větší kusy a obložím jím kuře. Nezapomeňte na česnek!! Nahoru přidám trošku másla, podleji malinko vodou, tak do čtvrtky kuřete a šoupnu do vyhřáté trouby na 200 stupňů na horkovzduch, tak na 8-10 min, aby si udělalo kůrku- hlídejte, rádo se připaluje !! a pak na 150 stupňů na propečení. Když mi zbyde krusta, klíďo ještě pomažu mezi pečením.., klíďo pomažu občas i zeleninu.. Peču otevřené, NEPŘIKLÁPÍM !!
Řeknu Vám, že jiné kuře nedělám, je to obrovská lábuž !! A ta vůňě !! A ta barva !!
Doba přípravy je tak 10min.
Vynikající je s bramborovou kaší , kterou vždy ještě posypu najemno nakrájenou cibulkou a přidávám buď červenou řepu, nebo malé kyselé cibulky. Dnes to máme se zelím a bramborovým knedlíkem, ale toto kuře si můžete dát c čímkoliv, třeba i jen chleba, ňam, ňam..
Až dopeču vyfotím hlavní foto ..
kuře omyji a vložím do pekáčku
potřu mašlovačkou..
... obložím zeleninkou..
přidám máslíčko a vodu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anib
(upraveno)
9. 8. 2016, 18:22
Mohu prosím použít zeleninu a máslo ?
Sofiny
(upraveno)
7. 9. 2016, 19:13
@anib
Gábi ano, je v receptu
srneckova
(upraveno)
9. 8. 2016, 16:43
tak to musím vyzkoušet
laskonka333
(upraveno)
28. 7. 2014, 10:20
Sofiny
(upraveno)
9. 8. 2016, 13:45
@laskonka333
cozumel
(upraveno)
19. 9. 2013, 19:14
Výborné. Pekli jsme v neděli a dala jsem cibuli, rajčata, papriku a kedlubnu. Teď to použiji i na krůtí stehna! Vřele doporučuji všem!!!
Sofiny
(upraveno)
27. 7. 2014, 9:35
@cozumel
Děkuji Evčo, to mě vždy potěší, když chutná
Bylinka1
(upraveno)
27. 7. 2012, 13:11
Hledám inspiraci na zítřejší oběd a už ji mám !!!! Už jdu vytáhnout z mražáku stehýnka....
Bylinka1
(upraveno)
29. 7. 2012, 12:53
@Bylinka1
Tak odzkoušeno, ale nám to nejelo . Myslela jsem si, že na tom kuřeti vznikne taková kůrčička, ale křupavé to rozhodně nebylo a to jsem to šoupla i na chvilku ke konci pod gril. A ta sůl mi tam taky prostě chyběla a přitom kombinaci masa a sladkého mám ráda.
Sofiny
(upraveno)
27. 7. 2014, 9:36
@Bylinka1
100 lidí, 100 chutí..
Sofiny
(upraveno)
23. 9. 2012, 16:50
@Bylinka1
Tak to mě moc mrzí, nechci tvrdit že to může být tím, ale já když dělám z mražených stehýnek, tak to také není ono, ono se to do nich "jakoby" nestihne pořádně za dobu pečení zapracovat..Lepší jsou čerstvá, ale samozřejmě je to na vás... tak papa
Ivanela
(upraveno)
27. 7. 2012, 13:08
Dobrý den, chtěla bych Vám moc poděkovat za vynikající recept Mňam, mňam.
Sofiny
(upraveno)
23. 9. 2012, 16:48
@Ivanela
Ivankko moc děkuju.... jsem ráda, že vám chutná, to moc potěší....
Vera N
(upraveno)
13. 4. 2012, 15:54
Zkusím v pomalém hrnci. Vypadá to velmi jedle a zdravě. Mňam.
Sofiny
(upraveno)
23. 9. 2012, 16:47
@Vera N
Ano, také to tak někdy dělám... dobrou chuť...
gabulovenka
(upraveno)
7. 2. 2012, 16:51
vyzkoším
Sofiny
(upraveno)
23. 9. 2012, 16:46
@gabulovenka
Budu ráda, pak ppísněte jak jste dopadla...
bebushka
(upraveno)
23. 2. 2011, 10:53
Už se to peče, to jsem moooc zvědavá, voní to krááásně, akorát těch 150 stupnů, to je hodne málo, ne? Jak dlouho to pečete a na kolik?
Sofiny
(upraveno)
16. 3. 2011, 0:13
@bebushka
Verčo, ze začátku 200 a horkovzduch, ale pozor na kůrku, tím že je tam med, tak hlídat, ať se nepřipálí, po chvíli jak kůrka chytne barvu, snižuji na 150.. jak píšu v receptu... dobrou chuť..
Diviana
(upraveno)
18. 1. 2011, 13:24
Dobrý den,recept vypadá moc pěkně! jen mi vrtá hlavou-skutečně vůbec nesolíte?? Není to pak....málo slané? Díky za odpověď...
Sofiny
(upraveno)
19. 1. 2011, 21:45
@Diviana
Zdravím Aničko, opravdu nesolím, saamozřejmě je to na vás, ale já nesolím a to jinak solím jako blázen... Nicméně, teď jsem do medu a hořčice přidala ještě grilovací koření / pro obměnu / no a zase lábuž.. Tak zatím a nechte si čvachtat
olina s
(upraveno)
15. 12. 2010, 12:07
Tak jsme právě dojedli MOC DĚKUJI, VÝBORNÝ OBĚD!!!
Sofiny
(upraveno)
15. 12. 2010, 16:32
@olina s
jsem strašně ráda, že vám chutnalo !!
cozumel
(upraveno)
8. 12. 2010, 12:09
Teda to vypadá úžasně Ale dostala jsem z toho hlad
Sofiny
(upraveno)
8. 12. 2010, 18:00
@cozumel
Moc děkuji, dobře to vypadá, nádherně voní a skvělé chutná. Z nádobí si umažete mašlovačku, pekáč nůž a prkýnko..
nula
(upraveno)
7. 12. 2010, 18:16
no to vypadá dobře, určitě zkusím
Sofiny
(upraveno)
8. 12. 2010, 18:01
@nula
Vyzkoušejte, je to opravdu dobrůtka
ajkammm
(upraveno)
7. 12. 2010, 18:09
hmm, to někdy vyzkouším
Sofiny
(upraveno)
8. 12. 2010, 18:02
@ajkammm
...vyzkoušejte , nebudete litovat..
chalupnicka
(upraveno)
7. 12. 2010, 17:01
To vypadá dobře
Sofiny
(upraveno)
8. 12. 2010, 18:02
@chalupnicka
děkuji, je to vynikající