(recept
si oblíbilo 90 návštěvníků)
IDEÁL*** KOKOSKY - zvonku tvrdé, zvnútra makučké, krásne držia tvar, rýchle pečenie
Potřebné ingredience
Tak toto je moj obľúbený overený receptoš, ktorý nikdy nesklame. Veľa krát v minulosti som piekla kokosky podľa roznych receptov a raz boli ako skalky, raz sa lepili, raz ani po hodine sušenia v rúre nie a nie sa usušiť, raz sa mi "rozcapli" hneď na plechu, raz prisladké..... ale tieto sú -aspoň podľa mňa IDEÁL. Potrebujeme: 5 bielok, 320g prášk. cukru a 170 g kokosu
Postup přípravy
Bielka poriadne vyšľaháme na pevný sneh, do ktorého vareškou vmiešame cukor. Misku so zmesou postavíme do vodného kúpeľa /do hrnca dáme vodu, postavíme na sporák, keď začne jemne vrieť položíme na hrniec misku/ a POCTIVO ŠĽAHÁME asi 10 min. Vyšľahaná masa musí byť hladká, leská, hustáááá- konzistencie, keď povytiahneme mixér, musí ostať poňom tvar. Keď máme hotovo, odstavíme, necháme chviločku /5 min/ vychladnúť a vsypeme kokos, zamiešame.
Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov, za pomoci malej lyžičky kladieme kopky na plech -na papier na pečenie. Kopky kladieme vedľa seba. NEZMENIA TVAR ANI VEĽKOSŤ a pečieme 15-18 minút, kým nezačnú končeky ružovieť. Necháme vychladnúť a veľmi dobre SCHOVÁME, aby sme nemuseli do vianoc piecť ďalšiu várku.
Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov, za pomoci malej lyžičky kladieme kopky na plech -na papier na pečenie. Kopky kladieme vedľa seba. NEZMENIA TVAR ANI VEĽKOSŤ a pečieme 15-18 minút, kým nezačnú končeky ružovieť. Necháme vychladnúť a veľmi dobre SCHOVÁME, aby sme nemuseli do vianoc piecť ďalšiu várku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hheellaa
(upraveno)
12. 12. 2016, 9:04
Díky za tip
satnicek
(upraveno)
23. 11. 2016, 16:59
Dobrý den..Teda komentáře raději moc Nedávám ..,ale jste jedná z mála kde dělám výjimku jelikož tyhle kokosky jsou tak boží,ze je musím schovat hned teď po upečení .jinak by je tady všichni snědly včetně me děkuji za úžasný recept a žádné jiné už nepecu konečně kokosky jak mají být. krásné Vánoce a šťastný Nový Rok 2017
uvanesky
(upraveno)
12. 11. 2016, 19:33
Nejlepsi kokosky na svete!
estepanova
(upraveno)
17. 12. 2014, 19:59
Milá Moni, moc děkuji za recept, šla jsem slovo od slova podle Vás a dopadlo to na 1 s *. Vyšlo mi přes 120 kousků a pekla jsem na 150 horní+dolní horkovzduch asi 18 minut. I během roku mi zbývají bílky, kterých mám někdy jen tři a čekám na další, takže upeču i v menším množství. Bylo to hned uděláno, to mám ráda. Pěkné vánoce. Eva
pirozacka
(upraveno)
18. 12. 2012, 15:04
Lepší kokosky jsem nikdy nejedla,úplně se v puse rozplynou,díky za supr recept
petunka 77
(upraveno)
6. 12. 2012, 20:45
Ha,tak už vím co udělat s bílky co zustaly po výrobě vaječného konaku vyzkouším
jarnickova
(upraveno)
3. 12. 2012, 20:36
já se připojuji k zástupu nadšených ! jsou skvělý !! díky
Petra (Kája + Honzík
(upraveno)
15. 11. 2012, 15:22
Moniko, super díky za recept
teessa
(upraveno)
26. 9. 2012, 19:20
výýborné
wictorie
(upraveno)
20. 12. 2011, 17:34
Tohle jsou nejlepší kokosky jaké jsem kdy jedla. Na vánoce dělám plněné kokosky (linecké kolečky, doprostřed marmeláda okolo marmelády krém a nahoru kokosku) tak jsem použila tyhle kokosky a je luxusní, Krásně jemné, měkké, žádná sušenina, prostě bomba
simono
(upraveno)
30. 12. 2011, 16:30
@wictorie
Moni, tak takáto gurmánska informácia vždy poteší
jusinka
(upraveno)
18. 12. 2011, 22:24
Přidám se k ostatním, jsou naprosto božský , úplně se rozplývají na jazyku Díky za úžasný recept
simono
(upraveno)
19. 12. 2011, 10:21
@jusinka
Luci a ja ďakujem za odozvu, tešííí
emilek :-)
(upraveno)
15. 12. 2011, 20:37
musím říct, že jsou naprosto luxusní mám je upečené už víc než týden, uskladněné na balkoně. v teple krásně povolily a rozplývají se na jazyku normálně jsou tak křehké, že "utíkají" mezi prsty a přesně jak píšete Moni - vevnitř krásně měkké prostě famózní
simono
(upraveno)
19. 12. 2011, 10:19
@emilek :-)
Dáška ďakujem za podrobný životný cyklus kokosiek som rada, že sú ako majú byť a vydarili sa!
pučík
(upraveno)
15. 12. 2011, 10:26
Moni, akorát je peču. Opravdu výborné!!! Krásné Vánoce.
simono
(upraveno)
19. 12. 2011, 10:15
@pučík
Lucinka, krááásne Vianoce
sarus 46
(upraveno)
14. 12. 2011, 20:16
Mončo,právě jsem kokosky dodělala a fakt nemají chybu. Super recept.
simono
(upraveno)
19. 12. 2011, 10:14
@sarus 46
Díky Šárka a dobrú chuť!
lucakrizka
(upraveno)
12. 12. 2011, 21:37
Právě dopékám,chlap mi po ochutnání udělil jedničku ! Perfektně napsaný recept Loni se mi roztekly,tak jsem letos zkusila Vaše a dobře jsem udělala. I když kokosky nemusím,tak jsem jednu ochutnala a jsou fakt výborné Děkuji a přeji příjemné vánoce
simono
(upraveno)
19. 12. 2011, 10:13
@lucakrizka
Luci, tešíííííííííííííííím sa a tiež prajem krásne sladké Vianoce
maho
(upraveno)
10. 12. 2011, 22:18
Moni, výsledek pečení je skvělý , ještě před hodinou jsem měla dva plechy, nyní mám už jen jeden a ten už jim fakt nyní nedám , díky za tip. Martina
simono
(upraveno)
12. 12. 2011, 16:55
@maho
Martinka, chytro SHOVAŤ -nič iné nepomôže
strip
(upraveno)
10. 12. 2011, 15:41
Tak jsem dnes upekla, byli na povrchu tvrdší uvnitř měkké, nechala jsem je v troubě ještě chviličku a ted jsou tvrdší všude.Myslíte že ještě změknou?
simono
(upraveno)
12. 12. 2011, 16:54
@strip
Miruška, už keď ich vyberiete, už do rúry nieee a čas pečenia nepredlžovať,už nezmaknú...možno je najaký tip aj na to, ale o nijakom neviem
strip
(upraveno)
12. 12. 2011, 19:37
@simono
Děkuji za info, no jíst se dají ale vím kdy jsem je měla vyndat Pekla jsem kokosky a byli zprvu tvrdé a pak změkli, tak pořád doufám....
Luciiaa23
(upraveno)
8. 12. 2011, 12:11
Tak cestíčko sa krásne robilo,ale už ich pečiem asi 25min a stále sú ako pena,keď ich chytím,majú byť tvrdé zvrchu,keď ich mám vyberať z trúby?neviem,čo robím zle
simono
(upraveno)
12. 12. 2011, 16:51
@Luciiaa23
Lucka, treba dať do rozohriatej rúry a čas aj teplota vždy sedí /ja mám ale teplovzdušnú rúru..../ Zvrchu sú po dopečení na omak makké, keď vychladnú zostane vnútro makké a vrch chrum. Ja vyberám keď špičky začínajú "ružovieť". Dajte vedieť ako ste dopiekli....
Ajen9
(upraveno)
3. 12. 2011, 23:36
simono
(upraveno)
12. 12. 2011, 16:47
@Ajen9
tinas1
(upraveno)
1. 12. 2011, 15:30
Opravdu jsou výborné. Děkuji za recept i za nápad s naběračkou na zmrzlinu. Hezké vánoce všem.
simono
(upraveno)
12. 12. 2011, 16:45
@tinas1
Krásne Vianoce !!!