Pudinková buchta z listového těsta
Potřebné ingredience
1 x listové těsto, 1litr vanilkového/jahodového/pudingu nebo jaký vám chutná, 1x sáček piškotů, 1xkompot broskví /meruněk/ nebo co Vám chutná, 2 x tvaroh nízkotučný, dva žloutky.
Postup přípravy
Vymažeme plech a vysypeme polohrubou moukou,nebo dáme pečící papír.
Listové těsto rozdělíme na dva díly,první vyválíme a plát položíme na plech,pokladame těsně vedle sebe…
Ferrero rocher
Potřebné ingredience
Do malé formy: 2 vejce, 100g cukru, 2 lžíce oleje, 2 lžíce horké vody, 100g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva. Krém: 250ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, 120g másla, 50g nutely, 2 tatranky. Na ozdobu: 50g rozemletých oříšků
Postup přípravy
Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, pak postupně vše ostatní a nakonec opatrně sníh z bílků. Pečeme při 170°C cca 20minut.
Uděláme si krém. Uvaříme si…
Kynuto - nekynutý ovocný koláč - rychlý a vynikající
Potřebné ingredience
250g hladké mouky, 1 vanilkový puding, 30g cukru, 1 žloutek, špetka soli, 100ml oleje, 130ml mléka, 1/2 kostky čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí).
Postup přípravy
Naprosto jedinečný koláč pro všechny, které neumí nebo je nebaví zadělávat kynuté těsto. Je to jednoduché, rychlé a hlavně fantasticky dobré. Téměř k nerozeznání od opravdového…
+++ Kakaové řezy s tvarohem a jablky +++ (náš…
Potřebné ingredience
Za tento výtečný recept děkuji pí Bednářové, originál je uveřejněný na serveru Recepty.cz... Sice jsem si řezy trochu poupravila pro naše chutě, ale základ je prakticky shodný. Tyhle řezy musím dělat téměř každých 14 dní, jak si je rodina žádá.
Postup přípravy
Na těsto:
300 g hladké mouky
50 g cukru krystal nebo krupice
50 g kakaa,
1 prášek do pečiva
120 g Hery nebo másla
1 vejce
Na náplň:
2 tvarohy (je…
*Královské řezy*
Potřebné ingredience
Na těsto:40 dkg polohrubé mouky 25 dkg hery 2 žloutky *ořechová náplň:4 vejce 12dkg moučkový cukr 1 vanilkový cukr 1-2 lžíce kakaa 15dkg mletých ořechů *pudinkový krém: 350 ml mléka 1 vanilkový pudink 4 lžíce cukru moučky 20dkg másla 2 lžíce rumu čokoládová poleva
Postup přípravy
Mouku, tuk a žloutky a zpracujeme těsto které dáme na 2 hodiny do chladu, na ořechovou náplň vyšleháme vejce cukr a vanilkový cukr do pěny přidáme kakao a oříšky.
Na vymazaný…
Řezy s broskvemi a tvarohem
Potřebné ingredience
Těsto: 4 celá vajíčka + 200 g cukru krystal, 100 ml vody + 140 ml oleje, 300 g polohrubé mouky + 40g hladké + 1 prdopeč + 2 PL kakaa Náplň: 1 velká plechovka kompotovaných broskví (šťávu slijeme a třeba vypijeme) - broskve pokrájíme na tenčí plátky, 3 tvarohy (já dala 2x kostku+1x ve vaničce tučný) + 120 g moučkového cukru + 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 celá vajíčka + 3 PL rumu
Postup přípravy
Těsto si připravíme tak, že klasickým postupem smícháme všechny dané suroviny (vejce + cukr ...atd.).
Broskve si pokrájíme na plátky, tvarohovou náplň vyšleháme.
Na plech…
Křehký jablkový koláč
Potřebné ingredience
Těsto: 600 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, trošku citronové kůry, 1 vejce, 250 g Hery, 50 g zakysané smetany nebo 5 lžic sladké smetany nebo 5 lžic mléka. Náplň: 1 kg nastrouhaných jablek, cukr dle chuti, vanilkový cukr, skořice, rozinky, citronová kůra. Dále: 1 žloutek na potření.
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na vále zpracujeme těsto a rozkrojíme ho na 2 stejné kousky. Těsto nemusí odpočívat, dobře se s ním pracuje. Plech 30 x 40 cm vytřeme…
ŽLOUTKOVÉ VĚNEČKY
Potřebné ingredience
ODPALOVANÉ TĚSTO - 250ml vody, 15dkg 100% tuku ( omega, ...), 15dkg hladké mouky, 5 vajec.KRÉM - 3/4 L mléka, 3 vanilkové pudingy, cukr moučka, 30dkg Hery nebo másla, 2 žloutky, rum.
Postup přípravy
VĚNEČKY - Ve vodě necháme rozpustit 100% tuk a přidáme hladkou mouku - chvíli "povaříme?". Po zchladnutí postupně zašleháváme vejce ( ručním šlehačem ). POZOR ! - každé vejce je…
Valašské frgály dle paní cukrářky
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky , 250ml mléka , 100g cukru krystal , 3 žloutky , 1,5 dcl oleje , 50g kvasnic
Postup přípravy
Smícháme mouku, žloutky a olej a uděláme kvásek s mléka, cukru a kvasnic. Vypracujeme vláčné těsto a necháme alespoň hodinu kynout v teple. Vyválíme tenké kulaté pláty a necháme…
Mandlové šlehačkové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 120 g změklého másla, 140 g cukru moučka, 4 vejce a 2 bílky ( pokud máte navíc), 6 lžic mléka, 140 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 270 g cukru krupice, mandlové lupínky.****Dále: 1 Rama cremefine ke šlehání (nebo smetana ke šlehání a ztužovač šlehačky), rozmražené jahody (nebo co máte, okapané mandarinky z kompotu,.....)
Postup přípravy
Vyšleháme do pěny žloutky s moučkovým cukrem a máslem, přidáme mléko, vmícháme prosátou mouku s práškem a pokud máme přebytečné bílky, našleháme z nich sníh a vmícháme ho do těsta…