Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pudinková buchta z listového těsta

Pudinková buchta z listového těsta

Potřebné ingredience

1 x listové těsto, 1litr vanilkového/jahodového/pudingu nebo jaký vám chutná, 1x sáček piškotů, 1xkompot broskví /meruněk/ nebo co Vám chutná, 2 x tvaroh nízkotučný, dva žloutky.

Postup přípravy

Vymažeme plech a vysypeme polohrubou moukou,nebo dáme pečící papír.
Listové těsto rozdělíme na dva díly,první vyválíme a plát položíme na plech,pokladame těsně vedle sebe…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ferrero rocher

Ferrero rocher

Potřebné ingredience

Do malé formy: 2 vejce, 100g cukru, 2 lžíce oleje, 2 lžíce horké vody, 100g polohrubé mouky, lžička prášku do pečiva. Krém: 250ml mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce cukru, 120g másla, 50g nutely, 2 tatranky. Na ozdobu: 50g rozemletých oříšků

Postup přípravy

Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, pak postupně vše ostatní a nakonec opatrně sníh z bílků. Pečeme při 170°C cca 20minut.
Uděláme si krém. Uvaříme si…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuto - nekynutý ovocný koláč - rychlý a vynikající

Kynuto - nekynutý ovocný koláč - rychlý a vynikající

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 1 vanilkový puding, 30g cukru, 1 žloutek, špetka soli, 100ml oleje, 130ml mléka, 1/2 kostky čerstvého droždí (nebo 2 lžičky sušeného droždí).

Postup přípravy

Naprosto jedinečný koláč pro všechny, které neumí nebo je nebaví zadělávat kynuté těsto. Je to jednoduché, rychlé a hlavně fantasticky dobré. Téměř k nerozeznání od opravdového…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
+++ Kakaové řezy s tvarohem a jablky +++      (náš nejoblíbenější moučník)

+++ Kakaové řezy s tvarohem a jablky +++ (náš…

Potřebné ingredience

Za tento výtečný recept děkuji pí Bednářové, originál je uveřejněný na serveru Recepty.cz... Sice jsem si řezy trochu poupravila pro naše chutě, ale základ je prakticky shodný. Tyhle řezy musím dělat téměř každých 14 dní, jak si je rodina žádá.

Postup přípravy

Na těsto:
300 g hladké mouky
50 g cukru krystal nebo krupice
50 g kakaa,
1 prášek do pečiva
120 g Hery nebo másla
1 vejce

Na náplň:
2 tvarohy (je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
*Královské řezy*

*Královské řezy*

Potřebné ingredience

Na těsto:40 dkg polohrubé mouky 25 dkg hery 2 žloutky *ořechová náplň:4 vejce 12dkg moučkový cukr 1 vanilkový cukr 1-2 lžíce kakaa 15dkg mletých ořechů *pudinkový krém: 350 ml mléka 1 vanilkový pudink 4 lžíce cukru moučky 20dkg másla 2 lžíce rumu čokoládová poleva

Postup přípravy

Mouku, tuk a žloutky a zpracujeme těsto které dáme na 2 hodiny do chladu, na ořechovou náplň vyšleháme vejce cukr a vanilkový cukr do pěny přidáme kakao a oříšky.
Na vymazaný…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy s broskvemi a tvarohem

Řezy s broskvemi a tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto: 4 celá vajíčka + 200 g cukru krystal, 100 ml vody + 140 ml oleje, 300 g polohrubé mouky + 40g hladké + 1 prdopeč + 2 PL kakaa Náplň: 1 velká plechovka kompotovaných broskví (šťávu slijeme a třeba vypijeme) - broskve pokrájíme na tenčí plátky, 3 tvarohy (já dala 2x kostku+1x ve vaničce tučný) + 120 g moučkového cukru + 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 celá vajíčka + 3 PL rumu

Postup přípravy

Těsto si připravíme tak, že klasickým postupem smícháme všechny dané suroviny (vejce + cukr ...atd.).
Broskve si pokrájíme na plátky, tvarohovou náplň vyšleháme.
Na plech…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Křehký jablkový koláč

Křehký jablkový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 600 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, trošku citronové kůry, 1 vejce, 250 g Hery, 50 g zakysané smetany nebo 5 lžic sladké smetany nebo 5 lžic mléka. Náplň: 1 kg nastrouhaných jablek, cukr dle chuti, vanilkový cukr, skořice, rozinky, citronová kůra. Dále: 1 žloutek na potření.

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na vále zpracujeme těsto a rozkrojíme ho na 2 stejné kousky. Těsto nemusí odpočívat, dobře se s ním pracuje. Plech 30 x 40 cm vytřeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŽLOUTKOVÉ  VĚNEČKY

ŽLOUTKOVÉ VĚNEČKY

Potřebné ingredience

ODPALOVANÉ TĚSTO - 250ml vody, 15dkg 100% tuku ( omega, ...), 15dkg hladké mouky, 5 vajec.KRÉM - 3/4 L mléka, 3 vanilkové pudingy, cukr moučka, 30dkg Hery nebo másla, 2 žloutky, rum.

Postup přípravy

VĚNEČKY - Ve vodě necháme rozpustit 100% tuk a přidáme hladkou mouku - chvíli "povaříme?". Po zchladnutí postupně zašleháváme vejce ( ručním šlehačem ). POZOR ! - každé vejce je…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Valašské frgály dle paní cukrářky

Valašské frgály dle paní cukrářky

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky , 250ml mléka , 100g cukru krystal , 3 žloutky , 1,5 dcl oleje , 50g kvasnic

Postup přípravy

Smícháme mouku, žloutky a olej a uděláme kvásek s mléka, cukru a kvasnic. Vypracujeme vláčné těsto a necháme alespoň hodinu kynout v teple. Vyválíme tenké kulaté pláty a necháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mandlové šlehačkové řezy

Mandlové šlehačkové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 120 g změklého másla, 140 g cukru moučka, 4 vejce a 2 bílky ( pokud máte navíc), 6 lžic mléka, 140 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 270 g cukru krupice, mandlové lupínky.****Dále: 1 Rama cremefine ke šlehání (nebo smetana ke šlehání a ztužovač šlehačky), rozmražené jahody (nebo co máte, okapané mandarinky z kompotu,.....)

Postup přípravy

Vyšleháme do pěny žloutky s moučkovým cukrem a máslem, přidáme mléko, vmícháme prosátou mouku s práškem a pokud máme přebytečné bílky, našleháme z nich sníh a vmícháme ho do těsta…

Zobrazit více...

Kategorie