Jednoduché šátečky s pudingem
Potřebné ingredience
Listové těsto,
kompotované broskve nebo meruňky,
puding (2 vanilkové pudingové prášky, 1 l mléka, 5 lžic cukru),
vejce na potření, moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Uvaříme puding a necháme ho částečně vychladnout.
Rozválíme listové těsto a rozkrájíme ho na čtverce. Velikost je možné určit podle libosti, já dělám většinou malinké, krájím…
Hraběnčin řez
Potřebné ingredience
1 HERA,5 vajec,200 g moučk.cukru,500 g Hl. moukyprášek do pečivajablkaskořice, hrozinky, ořechy
Postup přípravy
1.Ušleháme žloutky a 100 g cukru, přidáme heru a šleháme, pak přidáváme hl, mouku s promíchaným práškem do pečiva - máme těsto.2/3 těsta dame na plech, zbytek do lednice
2…
Kefírový koláč s ovocem a žmolenkou
Potřebné ingredience
1 kefír,stejné množství polohrubé mouky,poloviční množství moučkového cukru,1vejce,1prášek do pečiva,4 lžíce oleje,ovoce (rybíz,maliny,borůvky ,jahody,třešně a pod.). Na žmolenku : 1/2 másla,polohrubou mouku,podle chuti cukr (moučka)
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme a nalijeme do velkého pekáče (vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou),poklademe ovocem(ne všechny druhy) ,něco z toho co je doma (pro začínající…
vláčná bábovka
Potřebné ingredience
3sklenička pol.mouky,1,1/2skleničky krupic.cukru,5vajec,1,1/2skleničky mléka,1sklenka oleje,1,1/2kypřícího prášku,1vanil.cukru
Postup přípravy
Žádné tření,všechno hezky našleháme dohromady,dáme do vymazané a vysypané /plechu/,formya pečeme v troubě při 180stupních asi 45min.Část mouky lze nahradit mletými ořechy ,ale…
Bábovka bez vajec
Potřebné ingredience
30dkg pol.mouky 20dkg písk.cukru/nejlep. přírodní/1prášek do peč.,2lžíce kakaa,1dl oleje,250ml.zakys.smetany,250ml.kefíru nebo jedno z toho,ale ve stejném množství,trochu rumunebo citron.kůry-lze vynechat,ořechy,rozinky,kandované ovocenebo také nic.
Postup přípravy
Vše promícháme a vlijemedo vymazané a vysypané bábovkové formy.Pečeme 45min při180.RADA -když vynecháme ořechy a jiné chutové přísady můžeme nalít do dortové formy,poté pomazat…
PIŠKOT S OVOCEM
Potřebné ingredience
20 dkg cukru
20 dkg výběrové polohrubé mouky
4 vejce
5 lžic horké vody
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 plechovka velká zav. broskví i se šťávou
voda
Postup přípravy
Žloutky s horkou vodou rozšlehat, přidat cukr, vanilkový cukr, pr.do peč.-ušlehá se vše do pěny, přidá se sníh z bílků dále přidáme mouku.Na vymazaný a vysypaný plehc. Pečeme…
Velmi rychlá bublanina
Potřebné ingredience
Vajíčka, cukr krystal nebo krupice, polohrubá mouka, vřelá voda, ovoce.
Postup přípravy
Pokud budete dělat na velký plech - tak 5vajíček, tolik kolik vajíčka váží /celé i se skořápkou/, tolik dáme mouky a cukru. Vajíčka a cukr vyšleháme, postupně přidáváme mouku a…
BUBLANINA (nejlepší s červeným rybízem)
Potřebné ingredience
250g cukrářské lukany,1 vanil.cukr,240g moučkového cukru,6 vajec,360g polohr.mouky,1 prášek do pečiva,12 polév.lžic mléka(studeného),červený rybíz(nebo dle chuti i jiné ovoce).
Postup přípravy
Utřeme tuk a žloutky s vanil.cukrem.Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do utřené hmoty přidáme nejdříve mouku smíchanou s práškem do pečiva,potom mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků.…
Ovocný koláč se žmolenkou
Potřebné ingredience
Žmolenka = 5dkg hrubé mouky, 4dkg cukru, 4dkg másla (nebo tuku), Těsto = 1 hrnek polohrubé mouky, van cukr, prášek do pečiva, 2 vejce, 2dcl mléka
Postup přípravy
Nejprve uděláme žmolenku, odebereme zhruba ¾ hrnku a zbytek použijeme jako základ těsta. Přidáme všechny ostatní suroviny, vymícháme hladké a tekuté těsto, vlijeme na…
Pradědův perník
Potřebné ingredience
1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do perníku, 1 kávová lžička skořice, 1 lžíce kakaa, mléko
(rozinky, jablka...)
Postup přípravy
Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme tekuté (nedělají se hrudky). Mléko přidáváme tak, aby těsto bylo nakonec úplně tekuté a dobře se na plechu rozlilo. …