Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Houby

Přidat recept
HOUBY
Žampiónový moučník - Mylord

Žampiónový moučník - Mylord

Potřebné ingredience

Hrozny, jablka, bílý jogurt, citrónová šťáva, cukr, žampióny.

Postup přípravy

Bobule zbavíme jader a slupek. Jablko nakrájíme. Drobné žampióny opereme a osušíme a nakrájíme na plátky. Potom ovoce smícháme s žampiónovými plátky a přidáme bílý jogurt.…

Zobrazit více...
HOUBY
Salát ze syrových žampiónů

Salát ze syrových žampiónů

Potřebné ingredience

250g žampiónů, 1 salát dubáček červený a zelený, 50 g sekaných jader vlašských ořechů, šťáva z ½ citrónu, 1 lžička hořčice, olej, sůl, pepř.

Postup přípravy

Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, listy salátu opereme a rozdělíme. Připravíme zálivku z citrónové šťávy, hořčice, oleje, soli a pepře. Vše smícháme a nakonec posypeme…

Zobrazit více...
HOUBY
Hnědé žampióny na francouzský způsob

Hnědé žampióny na francouzský způsob

Potřebné ingredience

500 g plodnic hnědého žampiónu, 3 malé šalotky, 1 stroužek česneku, 30 g másla, 2 lžíce oleje, 250 ml bílého vína, černý pepř, sůl, kari, cukr, 2 - 3 lžíce zakysané smetany, petrželka

Postup přípravy

Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme najemno a podusíme na másle s olejem. Po 2 minutách přidáme houby a vše dusíme dalších 4 - 5 minut.…

Zobrazit více...
HOUBY
Exotické bramborové knedlíky se Šhii-take

Exotické bramborové knedlíky se Šhii-take

Potřebné ingredience

500 g šhii-take, 100 g uzeného masa nebo šunky, 1 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 1/2 lžičky curry powder, 2 lžíce strouhanky, bramborové knedlíky v prášku nebo klasicky vyrobené z brambor.

Postup přípravy

Povařené plodnice hub šhii-take, uzené nebo šunku nasekáme na drobno. Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli a strouhanku, přidáme houby a uzené maso, utřený česnek, curry…

Zobrazit více...
HOUBY
Krutí prsíčka s Shii-take a banánem

Krutí prsíčka s Shii-take a banánem

Potřebné ingredience

300 g Shii-take, 90 g másla, 1 malá cibule, 300 g krůtích prsíček nakrájených na nudličky, 2 lžíce sójové omáčky, 2 banány podélně nakrájené na plátky, sůl, paprika, kari, 200 ml smetany, 1 lžíce sherry.

Postup přípravy

Na 30 g másla usmažíme na pánvi drobně nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme nakrájené houby, 5 minut smažíme a obracíme. Houby pak vyjmeme a dáme na teplou misku. Na dalších 30…

Zobrazit více...
HOUBY
Kuřecí prsíčka se zázvorem a Shii-take

Kuřecí prsíčka se zázvorem a Shii-take

Potřebné ingredience

300 g Shii-take, 300 zelených lusků cukrového hrášku, 1 cm čerstvého zázvoru, 4 nasekané cibule, 1 lžíce másla, 125 g rýže basmati, sůl, pepř, 100 g mrkve nakrájené na kostičky, 1 žlutá paprika nakrájená na kostičky, 1 nasekaná chilli paprička, 4 kuřecí prsíčka s kůží, 3 stonky citrónové trávy, 1 lžíce přepuštěného másla, 125 ml drůbežího vývaru, nasekaná petrželka.

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C. Houby zbavíme třeňů a rozřízneme je na čtvrtky. Lusky hrášku očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.…

Zobrazit více...
HOUBY
Houbová pánev s tofu

Houbová pánev s tofu

Potřebné ingredience

300 g čerstvých plodnic Shiitake, 250 g nakládaných sójových výhonků, 150 g tofu, 4 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce vody, 2 lžíce sezamového oleje, sladká chilli omáčka, sherry.

Postup přípravy

Sójovou omáčku smícháme s vodou. Tofu nakrájíme na kostičky a založíme na 1 hodinu do sójové omáčky. Houby očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Sójové výhonky odkapeme.…

Zobrazit více...
HOUBY
Salát z Shii -take

Salát z Shii -take

Potřebné ingredience

400 g plodnic Shii-take, 4 šalotky, 250 g polníčku, 3 kusy Fleischtomaten (dužninová rajčata), 1 stroužek česneku, 3 lžíce červeného vinného octa, 2 lžíce bazalkového octa, 1 lžička sójové omáčky (zn. Kikkoman), 100 ml olivového oleje, sůl a pepř, 1 bageta s bylinkami (Kräuterbaguette).

Postup přípravy

Plodnice Shii-take očistíme a nakrájíme na plátky, šalotky na kostičky. Houby obděláme na polovině nakrájené šalotky na trošce oleje. Osolíme a opepříme. Polníček očistíme a…

Zobrazit více...
HOUBY
Hlívová paštika (pomazánka)

Hlívová paštika (pomazánka)

Potřebné ingredience

200 g hlívy, 60 g šunky, 2 šalotky, svazek petrželky, 30 g másla, citrónová šťáva, 3 lžíce silného masového vývaru, 2 žloutky, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce bílého vína.

Postup přípravy

Hlívu na másle podusíme na cibuli spolu s jemně nakrájenou šunkou a nasekanou petrželkou. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zalijeme masovým vývarem, vaříme společně 3 minuty…

Zobrazit více...
HOUBY
Hlíva s kyselou smetanou

Hlíva s kyselou smetanou

Potřebné ingredience

500 g hlívy, 125 g anglické slaniny, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1/8 l zakysané smetany, drcený kmín, majoránka, sekaná petrželka, pepř, sůl.

Postup přípravy

Slaninu na krájenou na větší kostičky rozpustíme v pánvi, na kolečka nakrájenou cibuli na slanině pražíme, dokud nezesklovatí. Přidáme hlívu, kmín, majoránku, petrželku, sůl, pepř…

Zobrazit více...

Kategorie