Zobrazit přihlášovací formulář

Salát z Shii -take

0.0
Salát z Shii -take

Potřebné ingredience

400 g plodnic Shii-take, 4 šalotky, 250 g polníčku, 3 kusy Fleischtomaten (dužninová rajčata), 1 stroužek česneku, 3 lžíce červeného vinného octa, 2 lžíce bazalkového octa, 1 lžička sójové omáčky (zn. Kikkoman), 100 ml olivového oleje, sůl a pepř, 1 bageta s bylinkami (Kräuterbaguette).

Postup přípravy

Plodnice Shii-take očistíme a nakrájíme na plátky, šalotky na kostičky. Houby obděláme na polovině nakrájené šalotky na trošce oleje. Osolíme a opepříme. Polníček očistíme a opereme a spolu s houbami na talíři upravíme. Rajčata namočíme v horké vodě, slupku poté oloupeme a Stielansatz odstraníme. Dužninu oloupaných rajčat nakrájíme na drobné kostky. Stroužek česneku rozmačkáme a spolu se zbylou cibulí a kostičkami rajčat důkladně promícháme. Vinný ocet smícháme s olivovým olejem, sójovou omáčkou, solí a pepřem - touto směsí zalijeme rajčata s cibulí. Vše pak okyselíme octem a podáváme s opečenými bagetami. Kdo chce, může ještě opéci na pánvi malé plátky žemle a teplé je podívat se salátem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie