Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb

Chléb

Potřebné ingredience

100 ml vlažné vody 300 ml podmáslí 100 ml oleje 1 lžíce octa 450 g hladké mouky 150 g žitné chlebové tmavé mouky 1 lžíce kmínu 1 lžíce chlebového koření......já nedávám nechutná mi, ale dala jsem lněné semínko 2 lžíce pšeničných otrub 1 lžička cukru 2 lžičky soli 2,5 lžičky sušeného nebo necelých 3/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Program Těsto

Po skončení programu, těsto rozdělíme na 2 díly, zpracujeme a dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem kynout pod…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborné rohliky a housky

Výborné rohliky a housky

Potřebné ingredience

200 ml syrovátky 1 vejce 50 g másla 1 menší syrová strouhaná brambora 1 lžíce Maizeny / Gustinu (kukuřičný škrob) 350 g hladké mouky 200 g grahamové mouky 2 lžičky soli 25 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí 2 lžičky cukru

Postup přípravy

Syrovátku mám sušenou a asi 3.lžíce vmíchám do 200.ml vody.
dám do pekárný, postupně tekuté a zbytek.
Nastavím program těsto:

Po vykynutí vytvořím rohlíky, housky a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Závin z kynutého těsta z tvarohem

Závin z kynutého těsta z tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání). Tvaroh, vejce, cukr + zavařenina, povidla, apod.

Postup přípravy

Další uplatnění těsta na "číňana" - z vykynutého těsta jsem si vyválela dvě placky, potřela tvarohem a višňovým gelem (povidly) a zavinula. Před pečením a po upečení jsem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Máslové hřebeny se skořicí

Máslové hřebeny se skořicí

Potřebné ingredience

: na omládek 100 g vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 18-21 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 90 ml (g) vody, 20 g oleje, vejce, špetka soli, 100 g cukru, 360 g hladké mouky. (Vodu i olej vážím, přijde mi to přesnější. Odměrky velice často přesné nebývají.) Na potření a posyp těsta 100 g másla, mletou skořici (nebo Vońavé pečení s vanilkou, od Antonína) Omladek je kvasek. Pokud někdo nemá sladěnku , tak stačí nahradit lžičkou medu

Postup přípravy

suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout
Přidáme zbytek všech surovin ( vajíčko rozšleháme a než ho…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
České kynuté buchty

České kynuté buchty

Potřebné ingredience

těsto: -0,5 kg polohrubé mouky -4 vrchovaté lžíce cukru krupice -5 dkg másla -1 žloutek -1 lžička citr. šťávy -1/2 až 3/4 lžičky soli -3 dl mléka -1/2 balíčku vanilkového cukru -sušené droždí na 0,5 kg mouky Náplň: -cca 35 dkg netučného tvarohu ve vaničce (ve videu dávám 50, ale to je zbytečně moc) -1 vejce -3 lžičky vanilkového pudinkového prášku -cukr krupice podle chuti

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pizza šatečky se špenátem

Pizza šatečky se špenátem

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml mléka 2 lžičky soli 2 lžičky pizza koření 1 lžička mletého kmínu 3 lžíce oleje 1 lžička cukru 250g hladké mouky 250g polohrubé mouky 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí náplň: mražený špenát (rozmrazíme, ohřejeme, zahustíme, dochutíme) Nastavení pekárny: Program Těsto

Postup přípravy

Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vyválíme, nakrájíme na pásky, na půlku dáme vychladlý špenát,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
domaci kminovy chleb

domaci kminovy chleb

Potřebné ingredience

hladka mouka,sul,droždi,kmin,ocet ,voda

Postup přípravy

Do pekarny dam hrnek vlazne vody 250 ml,500 g hladke mouky,pul kostky droždi,1 a pul lžičky soli,1 a pul lžičky kminu,a 1 a pul lžice octa program čislo 1,barva středni,velikost 1…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí žitné (žitno-špaldové) houstičky z domácí pekárny

Domácí žitné (žitno-špaldové) houstičky z domácí…

Potřebné ingredience

150 ml mléka 1 vejce 2 lžičky soli 1 a 1/2 lžičky cukru 100 g másla rozpuštěného (může být i sádlo, Hera) Vařený brambor (může být i syrový a může jich být víc) 350 g hladké bio pšeničné nebo špaldové mouky 150 g žitné moky, též nejlépe bio 1 sáček sušeného droždí 1 lžička kmínu + na posypání Na potření bud´mléko, nebo bílek, nebo voda

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekutiny, sůl, cukr, kmín, brambor a mouky, navrch droždí a spustíme program těsto.

Vykynulé těsto vyjmeme z pekárny, rozdělíme na několik dílů, ze kterých…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
@@ mazanec z domácí pekárny@@

@@ mazanec z domácí pekárny@@

Potřebné ingredience

250g hl. mouky, 250g pol. mouky, 50g cukru krupice, 125g hery, 2x vanilkový cukr, 1x žloutek, 250ml mléka, 1/2 kostky droždí nebo 2 lžičky droždí sušeného, špetka soli, z jednoho citronu kůra nastrouhaná, rozinky, mandle,

Postup přípravy

ingrediencedáme do pekárny a zapneme program těsto. Po signálu přidáme rozinky , potom z hotového těsta udělamé dva bochánky a dáme na pečící papír a potřeme vajíčkem s rumem a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sladký chléb-mazanec

Sladký chléb-mazanec

Potřebné ingredience

250ml vlaž.mléka,80g rozp.másla,30g rozp.sádla,3žloutky,110g cukru krupice,600g pol.mouky,kostka droždí nebo sáček sušeného,1čaj.lžička soli.Program :Těsto.Jak je těsto hotové z pekárny,cca 1.5h,tak vyndáme a dáme na pečící papír,buď dělám kulatý nebo jen tak ovál,dá se splést jako do vánočky,posypeme čím máme,rozinky,mandle,slunč.semínko,toť vše,pečeme do zlatova

Kategorie