Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

České kynuté buchty

0.0
České kynuté buchty

Potřebné ingredience

těsto: -0,5 kg polohrubé mouky -4 vrchovaté lžíce cukru krupice -5 dkg másla -1 žloutek -1 lžička citr. šťávy -1/2 až 3/4 lžičky soli -3 dl mléka -1/2 balíčku vanilkového cukru -sušené droždí na 0,5 kg mouky Náplň: -cca 35 dkg netučného tvarohu ve vaničce (ve videu dávám 50, ale to je zbytečně moc) -1 vejce -3 lžičky vanilkového pudinkového prášku -cukr krupice podle chuti

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.


Dobře vykynuté těsto si rozdělíme na velké kousky, podle toho jak chce mít velké buchty. Těsto si podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvaroh a těsto uzavřeme. Pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
Já jsem je dávala do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 5 minut a potom snížíme na 150-160 st. Během pečení si můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30 – 35 minut.
Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.
Buchty jsou opravdu měkoučké i druhý den.


Náplň:
Tvarohovou náplň si připravíme těsně před zpracováním buchet, protože tam bude sníh z bílku.
Žloutek, tvaroh,pudink. prášek si rozmícháme a osladíme podle chuti, nakonec vmícháme sníh.


Recept mám z http://ekucharka.net/ceske-kynute-buchty

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sanassa 23. 6. 2013, 18:41
vypadají nádherně, hned bych si dala (clamp)
P.A.V.L.A 6. 9. 2012, 19:35
:^) :-D :-$ (zip) :´( :-p
eDomecek 6. 9. 2012, 18:19
Děkuji za báječný receptík na opravdu vynikající buchty (Y) , dnes jsem doma byla za hvězdu :-) , všichni si moc pochvalovali a buchtičky mizely jedna za druhou :-$ . Receptík ukládám a všem doporučuji (F)
monjik 3. 2. 2012, 10:16
používáš sušené droždí? a jde to s ním dobře?? já to minule zloušela a nevykynulo mi to... tak zkusím znovu ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie