Zobrazit přihlášovací formulář
ZAVAŘENINY
HRUŠKOVÁ POVIDLA JAK DĚLÁM JÁ

HRUŠKOVÁ POVIDLA JAK DĚLÁM JÁ

Potřebné ingredience

Sušené hrušky,sušené jablka,celá skořice,anýz,hřebíček,mletý badyán,vanilkový cukr,švestková povidla,strouhaný perník

Postup přípravy

Dám vařit sušené hrušky a trochu i sušených jablek.\r\nDo pláténka zabalím hřebíček,skořici , anýz a dám vařit k hruškám.\r\nJak jsou hrušky měkké, tak scedím a pomelu na masovém…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
České kynuté buchty

České kynuté buchty

Potřebné ingredience

0,5 kg polohrubé mouky -4 vrchovaté lžíce cukru krupice -5 dkg másla -1 žloutek -1 lžička citr. šťávy -1/2 až 3/4 lžičky soli -3 dl mléka...já dávám 2 dl mléka. -1/2 balíčku vanilkového cukru -sušené droždí na 0,5 kg mouky Náplň: -cca 35 dkg netučného tvarohu ve vaničce (ve videu dávám 50, ale to je zbytečně moc) -1 vejce -3 lžičky vanilkového pudinkového prášku -cukr krupice podle chuti Žloutek, tvaroh,pudink. prášek si rozmícháme a osladíme podle chuti, nakonec vmícháme sníh.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
křupavý chleba

křupavý chleba

Potřebné ingredience

200 ml piva cca 100 ml vody 2 rovné lžičky soli kmín 1 lžíce oleje 1 lžíce jablečného octa 1 lžíce sušené bramborové kaše v prášku 100g směsi na selský chléb 150g pšeničné hladké mouky 250g mouky na domácí chléb 150g kvasu 15g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté a ostatní:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení
ohlídat.

Těsně před kynutím jsem nasypala dýňová semínka…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ananasové řezy s krémem a ořechy

Ananasové řezy s krémem a ořechy

Potřebné ingredience

2.vejce, 1 hrníček cukr krupice1 plechovka kompot ananas, 2 hrníčky pol.mouky2 lžičky jedlé sody, 1 hrníček posekaných ořechů. trochu ořechu a rozpuštěné čokolády na ozdobu Krém: 2 kelímky pomazánkového másla, 1 kelímek hotového vanil.pudinku se šlehačkou, půl hrníčku cukr moučka a jeden vanilkový cukr

Postup přípravy

Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme nahrubo rozmixovaný kompot i se šťávou
mouku se sodou ořechy.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem a opečeme jak jsme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečený zákusek

Nepečený zákusek

Potřebné ingredience

piškoty, kompotované broskve nebo jiné . vanička polotučného tvarohu, žloutek, šlehačka, stužovač ,želatina a cukr.

Postup přípravy

Piškoty namáčím v kompotové šťávě a ukládám na dno formy.
tvaroh jsem vyšlehala se žloutkem a cukrem.
Vyšlehanou šlehačku jsem jemně vmíchala do tvarohu.
tuto směs jsem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb

Chléb

Potřebné ingredience

100 ml vlažné vody 300 ml podmáslí 100 ml oleje 1 lžíce octa 450 g hladké mouky 150 g žitné chlebové tmavé mouky 1 lžíce kmínu 1 lžíce chlebového koření......já nedávám nechutná mi, ale dala jsem lněné semínko 2 lžíce pšeničných otrub 1 lžička cukru 2 lžičky soli 2,5 lžičky sušeného nebo necelých 3/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Program Těsto

Po skončení programu, těsto rozdělíme na 2 díly, zpracujeme a dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem kynout pod…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborné rohliky a housky

Výborné rohliky a housky

Potřebné ingredience

200 ml syrovátky 1 vejce 50 g másla 1 menší syrová strouhaná brambora 1 lžíce Maizeny / Gustinu (kukuřičný škrob) 350 g hladké mouky 200 g grahamové mouky 2 lžičky soli 25 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí 2 lžičky cukru

Postup přípravy

Syrovátku mám sušenou a asi 3.lžíce vmíchám do 200.ml vody.
dám do pekárný, postupně tekuté a zbytek.
Nastavím program těsto:

Po vykynutí vytvořím rohlíky, housky a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slávinky

Slávinky

Potřebné ingredience

120 ml (g) vody, 70 g cukru, 100 g másla, 50 g rozinek, špetka soli, 2 žloutky, strouhaná citrónová kůra, lžička citrónové šťávy, 390-400 g hladké mouky, 21 g droždí Na obalení bílek, 2 lžíce moučkového cukru, sekané mandle

Postup přípravy

všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, máslo měkké, povolené) a použijeme program Těsto.slavinky.jpg

Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 4…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Máslové hřebeny se skořicí

Máslové hřebeny se skořicí

Potřebné ingredience

: na omládek 100 g vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 18-21 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 90 ml (g) vody, 20 g oleje, vejce, špetka soli, 100 g cukru, 360 g hladké mouky. (Vodu i olej vážím, přijde mi to přesnější. Odměrky velice často přesné nebývají.) Na potření a posyp těsta 100 g másla, mletou skořici (nebo Vońavé pečení s vanilkou, od Antonína) Omladek je kvasek. Pokud někdo nemá sladěnku , tak stačí nahradit lžičkou medu

Postup přípravy

suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout
Přidáme zbytek všech surovin ( vajíčko rozšleháme a než ho…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Potřebné ingredience

1středně velká brokolice -80 dkg brambor -máslo na vymazání pekáčku -5 dkg másla do brambor -5 dkg sýra Niva -10 dkg tvrdého sýra 30 % -sůl podle chuti

Postup přípravy

Brokolici rozřežeme na větší růžičky, uvaříme téměř doměkka a až slijeme vodu,
tak jí hned opláchneme studenou vodou, aby byla hezky zelená.Já jsem vše vařila v páře.

Zobrazit více...

Kategorie