Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Máslové hřebeny se skořicí

0.0
Máslové hřebeny se skořicí

Potřebné ingredience

: na omládek 100 g vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 18-21 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 90 ml (g) vody, 20 g oleje, vejce, špetka soli, 100 g cukru, 360 g hladké mouky. (Vodu i olej vážím, přijde mi to přesnější. Odměrky velice často přesné nebývají.) Na potření a posyp těsta 100 g másla, mletou skořici (nebo Vońavé pečení s vanilkou, od Antonína) Omladek je kvasek. Pokud někdo nemá sladěnku , tak stačí nahradit lžičkou medu

Postup přípravy

suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout
Přidáme zbytek všech surovin ( vajíčko rozšleháme a než ho vylijeme do těsta, odebereme z něj asi dvě lžíce na potření hřebenů před pečením ) a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme a lehoulince podsypnuté vyválíme.

Potřeme změklým máslem, posypeme skořicí a na čtyřikrát složíme. Mírně rozválíme, nakrájíme na 10 dílků, každému nakrájíme "zuby" jako na hřebenu a všechny dáme vykynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.

Vykynuté potřeme odloženým vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme (190°C/17-20min) - při pečení hlídáme, není dobré vypéct dokřupava.

Hotové na talíři pocukrujeme.

Recept mám z http://www.primapekarna.estranky.cz/
Hřebeny jsou úžasné, dělala jsem je poprvé, tak se nepovedl tvar, ale příště už vím jak na to :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

iv@ 8. 4. 2015, 9:33
Květuš, staré stránky mám uzavřené, na nových je recept tady http://www.pekarnomanie.cz/maslove-hrebeny-se-skorici/ :-$
iv@ 17. 2. 2012, 8:47
(clamp) parádní, Květuš. Možná by bylo dobré do receptu dopsat, že omládek = kvásek a kdo chce recept zkusit, může místo sladěnky dát lžičku medu - ať se toho začínající pekařinky neleknou. ,-) Držím (Y) (Y) a ať vám to dobře kyne!
oplovka 17. 2. 2012, 20:40
@iv@ Ahoj Ivo, doufám, že nevadí, že receptík tu mám. Koukala jsem se a nic jsem takového nenašla, tak jsem ho tu dala. Nepodepisují se pod něj já, ale odkaz mám na tvé stránky (F) Receptík upravím děkují za radu...a ještě, včera jsem dělala zase tyhle hřebený, jsou fakt skvělé (Y) (F)
iv@ 18. 2. 2012, 6:49
@oplovka ,-) díky! Nám taky chutnaly, ale vyzkoušej slávinky, jsou možná ještě lepší.... (zajic)
oplovka 18. 2. 2012, 18:44
@iv@ ^o)receptík už mám také nachystaný, to víš, že vyzkouším (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie