Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

křupavý chleba

0.0
křupavý chleba

Potřebné ingredience

200 ml piva cca 100 ml vody 2 rovné lžičky soli kmín 1 lžíce oleje 1 lžíce jablečného octa 1 lžíce sušené bramborové kaše v prášku 100g směsi na selský chléb 150g pšeničné hladké mouky 250g mouky na domácí chléb 150g kvasu 15g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Do pekárny dáme tekuté a ostatní:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení
ohlídat.

Těsně před kynutím jsem nasypala dýňová semínka
Po vykynutí jsem těsto s pekárny přendala do vhodné formy a ještě nechala vykynout.
Pekla jsem v předehřáté troubě, tak jak jsem zvykla.


Tenhle chlebík dělám dost často, protože celkem dlouho vydrží dobrý :-)
Nechala jsem se inspirovat těmito stránkami
http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=24

chlebík v řezu

Selská chlebová směs je k dostání v Lídlu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marsib 25. 7. 2012, 23:27
(Y) (Y) vypadá skvěle (clamp) Můžu se zeptat jak ho pečete? Na kolik stupňů, jak dlouho a jestli něčím potíráte *-) *-) Díky
Vanusak 7. 7. 2012, 22:25
Vypadá nádherně! (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie