Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketovo-žampionová směs

Cuketovo-žampionová směs

Potřebné ingredience

1 střední cuketa, 250g žampionů, indické koření, trochu chilli vloček, sůl, 1 plechovka kokosového mléka, olej

Postup přípravy

Na oleji orestujeme poloviny (popřípadě čtvrtiny) žampionů, necháme zprudka vydusit vodu, kterou pustí. Přidáme koření, chilli a tuhou část z kokosového mléka. Z tekuté části…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Lišková smetanová omáčka

Lišková smetanová omáčka

Potřebné ingredience

450g lišek, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 75ml suchého bílého vína, 80g másla, 2 lžíce olivového oleje, 250 ml mléka, 250 ml smetany, sůl, pepř, citron.šťáva

Postup přípravy

V hlubší pánvi na 40g másla a 1 lžíci oleje necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme jemně pokrájený nebo utřený česnek, po minutě přilijeme víno a necháme 2…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Quinoa placičky

Quinoa placičky

Potřebné ingredience

Větší miska uvařené quinoi (cca 3 velké hrsti), 2 vejce, 2 hrsti posekané rukoly, sušený česnek, sůl, hrst parmazánu, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžíce tamari nebo shoyu, pepř, strouhanka

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, nakonec přidáváme strouhanku, aby vznikla hmota konzistencí podobná karbanátkům. Tvoříme placičky (pomocí vykrajovátka) e pečeme ve vyhřáté troubě na 180 -…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Noky s houbovou omáčkou

Noky s houbovou omáčkou

Potřebné ingredience

Noky: brambory vařené ve slupce, nastrouhané, vejce, sůl, hladká mouka, celozrnná pšeničná mouka. Omáčka: 250g hnědých žampionů nebo lesních hub, sádlo, kmín, 1 lžíce citrónu, 1 šlehačka, petrželka, sůl, pepř, bobkový list, ev. 1 lžička solamylu

Postup přípravy

Z ingrediencí na noky vypracujeme těsto a uděláme malé noky, které uvaříme v osolené vodě. Na omáčku orestujeme na sádle bobkový list, kmín a houby, přidáme citrón a chvíli vaříme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špagety s ricottou

Špagety s ricottou

Potřebné ingredience

500g špaget, 500g ricotty, 130g mléka, 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 kus světlého pečiva (cca 70g), 1 stroužek česneku, 1 lžíce citrónové kůry, hrst petrželky

Postup přípravy

Kousky pečiva upečeme na 160°C asi 7 - 8 min., poté nahrubo rozmixujeme. Ve woku rozehřejeme máslo a olej, přidáme nasekaný česnek, na mírném plamenu smažíme do změknutí, poté…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Celerovo-bramborové noky

Celerovo-bramborové noky

Potřebné ingredience

Těsto: 400g celeru, 400g brambor, 50g parmazánu, 1 vejce, sůl, pepř, hladká a celozrnná pšeničná mouka dle potřeby. Hrst sekaných vlašských ořechů, hrst dýňových semínek, šalvěj (popřípadě jiná bylinka), máslo, pepř, cca 200g brynzy

Postup přípravy

Celer nakrájíme na kousky a upečeme doměkka. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Teplý celer rozmixujeme na pyré, brambory nastrouháme. Z ingrediencí vypracujeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Brambory zapečené s Nivou

Brambory zapečené s Nivou

Potřebné ingredience

1 kg brambor,150 g Nivy,1 větší cibule,4 str.česneku,2 kelímky smetany na vaření,1 lžíce solamylu,máslo,sůl,pepř,majoránka

Postup přípravy

Oloupeme si brambory a nastrouháme na okurkovém struhadle na jemné plátky.Promícháme s trochou soli (pozor Niva je slaná) a utřeným česnekem..Zapékací misku vymažeme máslem …

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Halušky se špenátovou omáčkou

Halušky se špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience

bramborové halušky (strouhané brambory, vejce, sůl, mouka), cca 200-250g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, hrst parmazánu, olej, 1 šlehačka, čerstvý kozí sýr - cca 250g

Postup přípravy

Na oleji orestujeme česnek, přidáme špenát a necháme rychle zavadnout. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a chvilku povaříme, přidáme parmazán a asi polovinu kozího sýru .…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pesto gorgonzola testoviny

Pesto gorgonzola testoviny

Potřebné ingredience

Bazalkove pesto gorgonzola testoviny parmazan piniove orisky

Postup přípravy

dame varit testoviny na panev cele pesto smichat s nakrajenou gorgonzolou, promichat. smichat s testovinama navrch parmazan a piniove orisky a je hotovo :)

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Pečená cuketa s balkánským sýrem

Pečená cuketa s balkánským sýrem

Potřebné ingredience

Cuketa Koření Balkánský sýr

Postup přípravy

Cuketa na kostičky, koření (používám Adžiku), olej a upéct. Po upečení posypat balkánským sýrem a zapéct. U nás podáváme s tatarkou. Dobrou chuť!

Zobrazit více...

Kategorie