Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře španělské

Kuře španělské

Potřebné ingredience

1 kuře, 200g šunky nebo šunkového salámu, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 5 rajčat, pepř, sůl.

Postup přípravy

Kuře naporcujeme a opečeme ze všech stran na másle. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně usekaný česnek. Osmahneme jenom krátce aby česnek nezhořkl a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Slavnostní kotlety¨

Slavnostní kotlety¨

Potřebné ingredience

4kotletky
4plátky šumky
4plátky sýra
zavařené houby
cibule
porek
šlehačka

Postup přípravy

na suchý pekáč položíme osolené kotletky,na každou dáme plátek šumky,lžičku hub trošku cibule a porku,přikryjeme plátkem sýra a zalijeme celou šlehačkou a dáme upéct asi 30minut…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Finský sypaný koláč

Finský sypaný koláč

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku pískového cukru, 1 prášek do pečiva.
3 tučnější tvarohy (červené) - celkem tedy 750 g, 1/2 hrnku práškového cukru, 3 celá vejce, podle chuti rozinky, vanilkový cukr, trochu citronové kůry, 2 hrnky mléka.
Máslo (Heru apod.) na povrch koláče - poklademe nakrájenými lístečky másla

Postup přípravy

Postup práce:
3 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku pískového cukru, 1 prášek do pečiva - vše se promíchá.
V jiné míse utřeme 3 tučnější tvarohy - celkem 750 g, 1/2 hrnku…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Potřebné ingredience

hermelín, ostrá hořčice, česnek, grilovací koření pepř mletý i celý, bobkový list, nové koření, olej, cibule

Postup přípravy

Hermelín rozřízneme na kolečka, jednu stranu potřeme hořčičí, druhou česnekem utřeným s grilovacím kořením a trochou pepře, položíme kolečko cibule, spojíme dohromady, klademe do…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
Zapekane těstoviny s mletym masem

Zapekane těstoviny s mletym masem

Potřebné ingredience

Těstoviny,mlete maso,Slehačka,syr,kečup,šalek vyvaru..kořeni podle chuti,cibule,česnek

Postup přípravy

Na cibulce a česneku osmažime mlete maso..okořenime,přidame kečup..zalijeme vyvarem a dusime častym michanim asi 30min..mezi tim si dame uvarit testoviny..nejlepe spiraly..…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Potřebné ingredience

NA MASO : mletý bůček 750g, 1 vejce, solamyl 2lžíce, 1( 200g) šlehačka, sůl


NÁPLŇ : 5 vajec, kyselé okurky, cibule, nakrájený salám 200g ( třeba godhaj)

Postup přípravy

Mletý bůček, šlehačku, vejce, solamyl a sůl - vše spolu pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce do druhého dne.
Druhý den maso rozválíme na placku (cca 1cm) na MOKRÉ!…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Super buchta

Super buchta

Potřebné ingredience

10 lžic oleje, 3 vejce, 250 g krystalového cukru, 300 ml sodovky, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 g čokolády na vaření
Poleva: 50 g tuku(omega), 100 g čokolády, 1 lžíce nugety

Postup přípravy

Olej, žloutky, cukr a sodovku vyšleháme do pěny, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a nahrubo nastrouhanou čokoládu. Těsto dáme na vymazaný a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuře na pivu

Kuře na pivu

Potřebné ingredience

Ingredience: 150 g kuřecího masa, 2 dl světlého piva (nejlépe 10° Gambrinus), 3 stroužky česneku, pórek, 2 střední cibule, 6 lžic kečupu, olej, sójová omáčka, worchestrová omáčka, sůl, pepř, grilovací koření

Postup přípravy

Postup přípravy: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření, pokapeme sójovou a worchestrovou omáčkou, to vše řádně promícháme a vložíme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Potřebné ingredience

1/2 kg kabanosu (špekáčků), 4 cibule.
Lák: 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce obyčejné hořčice, 4 lžíce worcestru, 4 lžíce kečeupu. Povaříme a mícháme. Přidáme 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli, sůl, pepř, paprika.

Postup přípravy

Kabanos nakrájíme na kolečka, cibuli taktéž. Zalijeme lákem, necháme uležet podle chuti. Vydrží až měsíc (u nás ale ne).

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rošťáci

Rošťáci

Potřebné ingredience

4 kotlety (plátky krkovice, kousky kuřete), 4 vejce, sůl, pepř, paprika, majoránka, lžíce Solamylu, lžíce Vegety, 3 stroužky česneku.

Postup přípravy

Směs promícháme, vložíme maso a necháme přes noc uležet. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s hranolky,

Zobrazit více...

Kategorie