Zobrazit přihlášovací formulář
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní předpis vepřového

Pikantní předpis vepřového

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, 40 dkg cibule, 1 palička česneku, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička cukru, 1 lžička Maggi, 1 lžička kari, 1 lžíce Solamylu, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Vše promícháme a necháme odležet 24 h. Podáváme s chlebem.

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Císařské králičí maso

Císařské králičí maso

Potřebné ingredience

králičí maso, česnek, šunka, cibule, tvrdý sýr, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme, osolíme, promícháme s prolisovaným česnekem. Zapékací mísu vymažeme, na dno dáme plátky šunky, část masa a zasypeme nakrájenou cibulí. Pak posypeme sýrem. Pokapeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Potřebné ingredience

0,5 kg vepřového (plecko nebo krkovice), olej, cibule, 1 větší sklenice zeleninového leča, sladká paprika, červená feferonka nebo chilli.

Postup přípravy

Zpěníme cibuli na oleji, zasypeme paprikou - mícháme, aby se nepřipálila, osmahneme, přidáme maso nakrájené na kostky - orestujeme.Přidáme lečo, feferonku, sůl, lehce podlijeme a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Tuňáková pomazánka - dětská

Tuňáková pomazánka - dětská

Potřebné ingredience

1 konzerva tuňáka v oleji, pomazánkové máslo

Postup přípravy

Tuňáka necháme okapat a smícháme s pomazánkovým máslem v poměru 1:1 (kolik tuňáka tolik másla). Já někdy ani okapat nenechám, ale dám víc másla. Je potom taková řídčí, ale když…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Potřebné ingredience

Tuňák v rostliném oleji 2x,cibule menší,5x vajec,majolka a sůl a pepř.

Postup přípravy

Otevřeme si tuňáky a necháme je okapat od oleje.Mezitím si uvaříme vajíčka na tvrdo a nakrájíme cibuli na drobno.Cibulku a okapaného tuňáka dáme do misky a nakrájíme do toho…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Potřebné ingredience

Těsto :
220 g polohrubé mouky
120 g margarínu – másla
120 g moučkového cukru
1 vejce
2 žloutky
1 lžička kypřícího prášku

Náplň:
0,5 l mléka
500 g tvarohu
150 g moučkového cukru
1 vanilkový pudinkový prášek
1,5 dl oleje
1 vejce
3 žloutky
1 vanilk.cukr

Sníh :
5 bílků
5 lžic pískového cukru

Postup přípravy

Těsto rozetřeme na celý plech – vymazaný a vysypaný moukou, na to nalijeme tvarohovou náplň, pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě (150). Těsně před dopečením potřeme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
TOUSTY CO DŮM DÁ :o)

TOUSTY CO DŮM DÁ :o)

Potřebné ingredience

salám, sýr, vejce, cibule, toustový chléb

Postup přípravy

Nastrouháme asi 25 dkg gothaje (junioru, točeného salámu), 20 dkg sýra, 1 vejce, půlku cibule uděláme hmotu tu namažeme na toustový chléb a cca 20 minut zapékáme v troubě. Rychlá…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
VITAMÍNOVÁ POMAZÁNKA

VITAMÍNOVÁ POMAZÁNKA

Potřebné ingredience

Mrkev , celer, cibule, hořčice, majonéza nebo bílý jogurt, sůl , bílý pepř, může být ještě kolečko citrónu na ozdobení

Postup přípravy

Mrkev a celer nastrouháme na jemno, cibuli na jemno nakrájíme, přidáme majonézu, trochu hořčice- plnotučné, ochutíme solí a bílým pepřem.
Je strašně moc dobrá, rychlá, levná a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
ŠPENÁTOVÁ PIZZA

ŠPENÁTOVÁ PIZZA

Potřebné ingredience

500 g listového těsta, 400 g špenátu (listy nebo protlak), 1 lžíce hladké mouky, 500 ml smetany na vaření, 3 stroužky česneku, 20 g tuku, 150 g nivy, 100 g eidamu (+ tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu)

Postup přípravy

1) ve vyšší pánvi si rozpálíme 20 g tuku a dáme na něj zmrazený špenát, stále jím mícháme, až se rozmrazí
2) když se voda ze špenátu odpaří, přidáme do něj 500 ml smetany na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kýta na nudličky se zeleninou

Kýta na nudličky se zeleninou

Potřebné ingredience

Kýta na nudličky,česnek,cibule,zelenina polská mražená,protlak nebo kečup,olej,tymián,sůl,pepř

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli a česnek na plátky osmahneme,přidáme na proužky nakrájenou kýtu a smažíme 5 minut asi,posléze přidáme zeleninu a trochu kečupu či protlaku a dusíme do měkka a…

Zobrazit více...

Kategorie