Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

ŠPENÁTOVÁ PIZZA

0.0
ŠPENÁTOVÁ PIZZA

Potřebné ingredience

500 g listového těsta, 400 g špenátu (listy nebo protlak), 1 lžíce hladké mouky, 500 ml smetany na vaření, 3 stroužky česneku, 20 g tuku, 150 g nivy, 100 g eidamu (+ tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu)

Postup přípravy

1) ve vyšší pánvi si rozpálíme 20 g tuku a dáme na něj zmrazený špenát, stále jím mícháme, až se rozmrazí
2) když se voda ze špenátu odpaří, přidáme do něj 500 ml smetany na vaření, v níž jsme si předtím rozmíchali 1 lžíci hladké mouky, povaříme
3) na závěr přidáme 3 stroužky česneku rozetřeného se solí
4) vyválíme placku z listového těsta a přeneseme ji na vymazaný a vysypaný plech
5) na placku nalijeme špenát
6) posypeme nastrouhanou nivou a eidamem
7) pečeme na střední poloze v předem vyhřáté troubě (cca 180 stupňů, horkovzduch, 20-25 minut)

co všechno budeme potřebovat

tak vypadá připravený špenát (samo o sobě je výborné třeba k těstovinám)

pizza před vložením do trouby

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pet293 1. 4. 2010, 11:23
Moni, (F)dneska jsem recept vyzkoušela a byl (Y).Jen jsem místo vysypání a vymazávání plechu,použila pečící papír.Jinak supr. (clamp) (clamp)
mohos 2. 4. 2010, 8:16
@Pet293 Peťo, tak to jsem moc ráda, že vám chutnalo :-). Já se na ni chystám zítra, k rychlému obědu ,-).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie