(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Supertenká pizza
Potřebné ingredience
100 g hl-mouky
60g vody
1 kávová lžička olivového oleje (pokud nemáme je možno nahradit obyčejným)
1/2 balíčku sučených kvasnic
omáčka na potření-já dělám rychlovku (zpěnit cibulku, s natřeným česnekem,přidat protlak,koření-pepř,špetka soli,špetka oregána)
plátková šunka,plátkový sýr,kolečka rajčat ,kolečka paprik
---já dělám za 4 dávek a zmizne během několika minut :-)
Postup přípravy
Ze vsech přísad důkladně zpracujeme těsto-ihned bez kynutí uděláme tenoulinkou kulatou popřípadě hranatou pizzu
Zda je těsto dokonale zpracované poznáte tak, že přestane lepit a je výborně tvárné-ať jej natáhnete jakkoliv tak se neroztrhne-já propracovávám cca 15-20 min
Opravdu lze vytáhnout velmi tenoulinká-jako např.chlebová placka.
Pokud nemáte ještě ten pravý pizza grif-tak stačí rozválet na mírně pomoučněném vále do tenoulinka,
uložíme na plech a potřeme omáčkou na kterou obložíme vším podle chuti
Nemusíme ani potírat omáčkou-na základ lze dát cokoliv-jen sýry,nebo jen šunku a sýr-prostě dle libosti
Přesně toto samé těsto mají u nás v Havířově v pizzerii-ale už se i tam zkazili takže již děláme jen domácí
Horkovzdušnou troubu rozpalit na cca 250`C
pečeme jen 10 minut-pokud přeženeme pečení budeme z toho mít křupavý rohlík :-)
Zda je těsto dokonale zpracované poznáte tak, že přestane lepit a je výborně tvárné-ať jej natáhnete jakkoliv tak se neroztrhne-já propracovávám cca 15-20 min
Opravdu lze vytáhnout velmi tenoulinká-jako např.chlebová placka.
Pokud nemáte ještě ten pravý pizza grif-tak stačí rozválet na mírně pomoučněném vále do tenoulinka,
uložíme na plech a potřeme omáčkou na kterou obložíme vším podle chuti
Nemusíme ani potírat omáčkou-na základ lze dát cokoliv-jen sýry,nebo jen šunku a sýr-prostě dle libosti
Přesně toto samé těsto mají u nás v Havířově v pizzerii-ale už se i tam zkazili takže již děláme jen domácí
Horkovzdušnou troubu rozpalit na cca 250`C
pečeme jen 10 minut-pokud přeženeme pečení budeme z toho mít křupavý rohlík :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Yvetaaa
(upraveno)
18. 1. 2009, 8:39
chtela bych vyzkouset tento receptik ale prijde mimoc drozdi na 10deka mouky nebo je to spravne?
jožka
(upraveno)
18. 1. 2009, 13:06
@Yvetaaa
Yvetko, je to sušené já používám dr.oetkera-půlku je to v podstatě maličko-sušené jsou jiné než čerstvé-nejsou tak intenzivní-nemusí kynout a účel splní dokonale-můžete dát i 1/3 balíčku také to takto dávám-když dělám 3 várky-použiji jen jeden sáček-jinak doporučuji dělat alespoň z těch 200 g---poté již ela nechám dokonale zpracovat těsto pekárnou na chleba- přeji ať se podaří-je to opravdu mňamka-žádná kynutá buchta-dělávala jsem v plynové troubě-teď mám již 8-programovou multifunkční a na horkovzdušném programu je to jako z pece