Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠÁTEČKY

ŠÁTEČKY

Potřebné ingredience

500g hladké mouky 1 heru 1 kostku droždí (asi 40 g) 2 vajíčka 1 prášek do pečiva špetka soli lžíce mléka lžička cukru

Postup přípravy

uděláme kvásek..( mléko, droždí a cukr), mouku smíchat s práškem do
pečiva přidat ostatní ingedience + kvásek a zadělat těsto. Těsto vyvalíme
nakrájíme na čtverečky a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr dušený podle babičky

Kapr dušený podle babičky

Potřebné ingredience

Kapr, 50 g uzené slaniny, 3 stroužky česneku, zázvor, 50 g oleje, 150 g cibule, 50 g oloupaných vlašských ořechů, 40 g vypeckovaných sušených švestek, 50 g čerstvých hub, 1 dl červeného vína, 1 bobkový list, mletý pepř, 1 hřebíček, 10 dkg strouhanky z chlebové kůrky

Postup přípravy

Porce kapra špikujem slaninou, potřeme česnekem smíchaným se zázvorem, osmažíme na oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, ořechy, švestky, houby, víno, bobk.list, pepř,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí karbenátky

Rybí karbenátky

Potřebné ingredience

Na 1 kg rybího masa :
2 kávové lžičky soli, 1 kávová lžička pepře, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1 kávová lžička majoránky, špetka kari koření, 10 dkg strouhanky

Na obalování:
2 vejce, 10 dkg hladké mouky, 15 dkg strouhanky

Postup přípravy

Ryby vykucháme a očistíme . Naporcované ryby vkládáme do vařící vody ( na 1l vody 1 polévková lžíce soli), uvedeme znovu do varu, pak je odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr trochu jinak

Kapr trochu jinak

Potřebné ingredience

Cibule, papriky, klobása, slanina

Postup přípravy

Uvedené ingredience nakrájíme a promícháme. Pro barevný efekt je nejlepší použít papriku v různých barvách.
Lze použít na pstruhy v celku, nebo porce kapra, případně i jiné…

Zobrazit více...
POLÉVKY
RYBÍ POLÉVKA Z KAPŘÍCH VNITŘNOSTÍ ZADĚLÁVANÁ

RYBÍ POLÉVKA Z KAPŘÍCH VNITŘNOSTÍ ZADĚLÁVANÁ

Potřebné ingredience

1,75 litru vody, kapří hlava (bez žáber a očí), ocasní partie, jikry nebo mlíčí popř. obojí, 100 g zeleniny (mrkev, petržel, celer), 30 g cibule, 20 g másla, 1 bobkový list, trochu tymiánu, 5 zrnek pepře, lžíce octa, na jíšku: 60 g másla, 50 g hladké mouky, na zjemnění: 1/8 litru smetany, 1 žloutek, vložka: 2 žemle na kostičky nakrájené a na másle osmažené a petrželka

Postup přípravy

Rozpůlenou kapří hlavu a ocasní partii očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, ocet, pepř, bobkový list, tymián, asi 30 minut povaříme a procedíme. Maso…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Měkké perníčky

Měkké perníčky

Potřebné ingredience

56 dkg jemného cukru,4 celá vejce,10 dkg medu,80 dkg hl. mouky,1 lžíce mléka,1 lžíce kakaa,1 kávová lžička jedlé sody,1 prdoperníku,koření roztlučené:anýz,hřebíček,nové koření,skořice,citron. kůra

Postup přípravy

třeme do hladka vejce,med a cukr,přidat mléko a další přísady a vymícháme těsto-nechat pak 24 hod odpočinout (v lednici),pak pokládat na vymazaný plech(100% tukem) vykrájené…

Zobrazit více...
POLÉVKY
STAROČESKÁ KAPŘÍ POLÉVKA

STAROČESKÁ KAPŘÍ POLÉVKA

Potřebné ingredience

vnitřnosti z kapra (játra, mlíčí, jikry), 2 dcl vody, sůl, 4 zrnka čerstvě umletého pepře, 1 malá cibule a 120 g kořenové zeleniny (petržel, celer, mrkev), 3 kapří hlavy, popř. i kapří odřezky
sůl, asi 2 litry vody, 3 středně velké cibule, 120 g celeru, 2 větší petržele, 1 bobkový list. 12 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, 60 g moučného másla (tj. 30 g másla prohněteme s 30 g hladké mouky), nebo 80 g hrubé krupice a 40 g másla

Postup přípravy

Oprané vnitřnosti vaříme v mírně osolené a slabě opepřené vodě s přidáním pokrájené cibule a zeleniny asi 20 minut, tj. do měkka. Do druhého většího hrnce dáme pečlivě oprané…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr dle Petra Voka

Kapr dle Petra Voka

Potřebné ingredience

plátky z kapra, máslo, špek, česnek, kmín, sůl

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme máslo, lehounce osmahneme špek a česnek. Porce kapra naskládáme do pekáčku a bohatě pokropíme máslovou směsí. Osolíme a upečeme v troubě. Hotové sypeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí paprikáš

Rybí paprikáš

Potřebné ingredience

800 g rybího filé, 2 dcl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1 lžíce sladké papriky, 2 lžíce másla, pepř, sůl, citronová šťáva

Postup přípravy

Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a krátce osmahneme. Mírně podlejeme a dusíme. Na tento…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na šlehačce

Kapr na šlehačce

Potřebné ingredience

1 kapr,
koření na ryby,
trošku sladké papriky,
trošku polohrubé mouky,
šlehačka

Postup přípravy

Očištěného kapra nakrájíme na podkovy, osolíme a můžeme přidat koření na ryby, obalíme v polohrubé mouce, do které jsme vmíchali trochu sladké papriky. Podkovy smažíme na olivovém…

Zobrazit více...

Kategorie