Zobrazit přihlášovací formulář
HOUBY
Žampionová omáčka trochu jinak

Žampionová omáčka trochu jinak

Potřebné ingredience

žampiony,cibule,kari koření,olej,petrželka nať

Postup přípravy

Na oleji- možno i másle,zpěníme cibulku,lžíci mouky,lžičku kari,po chvíli zředit studenou vodou.Ulehčuji si tak dělání jíšky :-).Tentokrát jsem opekla i žampiony na plátky.Sůl…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hokaido zeleninová polévka

Hokaido zeleninová polévka

Potřebné ingredience

Půlku hokaida,2 mrkve 2větší brambory,cibulka,česnek-dle chuti

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku,česnek pak přidáme na kostky nakrájené nrambory,hokaido-i se slupkou,mrkev .Zalijeme vodou ,sůl,vegeta-ale nemusí.Vaříme 25 minut do změknutí,ponorným…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Česnek Kirgižský

Česnek Kirgižský

Potřebné ingredience

1 kg rajčat,300g česneku,70 g soli.

Postup přípravy

Omytá rajčata,vyloupaný česnek pomeleme ,přidáme sůl.Plníme do malých skleniček.Nesterilujeme v lednici vydrží.Vhodné na pizzy,toasty,do gulášů,dle chuti.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybíz v rumu

Rybíz v rumu

Potřebné ingredience

1 kg otrhaného červeného rybízu,1 kg cukru,2 dcl rumu

Postup přípravy

Rybíz s cukrem promíchat a nechat ve studenu do druhého dne.Druhý den zahřát do rozpuštění cukru.Do odstaveného zamíchat rum.Plníme do malých skleniček,otočit,již nesterilujeme.…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Kapustová nádivka

Kapustová nádivka

Potřebné ingredience

Hlávka kapusty,4 starší rohlíky-mohou být i celozrnné,2 vejce,česnek,sůl,pepř,mléko(já dala sojové),strouhanka,olej,cibule,majoránka.

Postup přípravy

Nakrájíme na kostičky rohlíky dáme do mléka ve kerém jsme rozšlehali vejce.Přidáme nadrobno nákrajenou kapustu uvařenou v osolené vodě,osmaženou cibuli na oleji,sůl česnek podle…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Na špagety

Na špagety

Potřebné ingredience

cibule,česnek,červená paprika suchá i čerstvá,cuketa,oloupaná rajčata,bazalka čerstvá.

Postup přípravy

Na trošce oleje orestujeme cibulku,česnek,pak přidáme papriku-obě,cuketu,rajčata,nakrájené vše na malé kostičky.lehce osolit,opepřit.Solím i tuku dávám do sterilovaných věcí méně…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KLEVERA podle mé babičky

KLEVERA podle mé babičky

Potřebné ingredience

5 kg švestek,1 kg cukru,(balíček Petolu),půl sklenky rumu (od hořčice)

Postup přípravy

Tento recept je opravdu starý,proto je tam ten Petol,přidám tam trochu kys.citronové.

ORIGINÁL:
Švestky se vypeckovávají až po zvážení.vyloupané je dáme vařit do hrnce…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
BRAMBOROVÁ ROLÁDA

BRAMBOROVÁ ROLÁDA

Potřebné ingredience

500 g vařených strouhaných brambor,70 g hrubé mouky,70 g solamylu,1 Lžíce grahamové mouky,nebo krupice,1 vejce,sůl.

Postup přípravy

Vše zamícháme,uděláme těsto,vyválíme na placku velikosti asi čtvrtky,lépe na igelit,naplníme slanou,nebo sladkou nápní.Zavineme do folie /freš/ a dáme vařit na 30 minut.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Müsli placičky

Müsli placičky

Potřebné ingredience

500 g ovesných vloček,120 g medu,100 g sušeného ovoce,100 g ořechů,3 bílky,50 g dýňových semínek.

Postup přípravy

Ovoce a ořechy nasekáme,smícháme s vločkami a medem.Z bílků ušleháme tuhý sníh(měla jsem na mrazáku v misce bílky 4) a vše smícháme.Lžící(páchala jsem to 2 lžícemi jako škubánky)…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
PERNÍČKY DOBRÉ

PERNÍČKY DOBRÉ

Potřebné ingredience

300g hladké mouky,100 g cukru, 2 lžíce medu, 1 lžička kakaa,1 vejce,1 prášek do perníku, 50 g rozpuštěného másla,trochu mléka na zadělání těsta.

Postup přípravy

Vypracované těsto necháme odpočinout v lednici nejlépe přes noc.Před pečením potíráme vlažnou vodou,po vytažení okamžitě rozšlehaným vejcem,pak se krásně lesknou :-).Pečeme na 150…

Zobrazit více...

Kategorie