(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
KLEVERA podle mé babičky
Potřebné ingredience
5 kg švestek,1 kg cukru,(balíček Petolu),půl sklenky rumu (od hořčice)
Postup přípravy
Tento recept je opravdu starý,proto je tam ten Petol,přidám tam trochu kys.citronové.
ORIGINÁL:
Švestky se vypeckovávají až po zvážení.vyloupané je dáme vařit do hrnce bez pokličky hodinu,za stálého míchání.Pak přidáme 1 kg cukru a vaříme 10 minut.Pak podle starého receptu ten Petol, a půl sklenky rumu.Dáme do sklenic,otočíme dnem vzhůru.
Vynikající na amolety,bramborové placky-lokše.Na vše.Je to mé dětsví.
Nevydržela jsem a hotové jsem zasterilizovala .
Trochu upraveno : 2kg vyloupaných švestek,pak půl kila cukru a necelá decka rumu.Jinak postup stejný a skleničky jen otáčím.:-)
ORIGINÁL:
Švestky se vypeckovávají až po zvážení.vyloupané je dáme vařit do hrnce bez pokličky hodinu,za stálého míchání.Pak přidáme 1 kg cukru a vaříme 10 minut.Pak podle starého receptu ten Petol, a půl sklenky rumu.Dáme do sklenic,otočíme dnem vzhůru.
Vynikající na amolety,bramborové placky-lokše.Na vše.Je to mé dětsví.
Nevydržela jsem a hotové jsem zasterilizovala .
Trochu upraveno : 2kg vyloupaných švestek,pak půl kila cukru a necelá decka rumu.Jinak postup stejný a skleničky jen otáčím.:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

EvKa
(upraveno)
28. 8. 2014, 8:05
taky to pamatuju z dětsvví od mojí maminky, mňam

nahlásit

Alla
(upraveno)
2. 9. 2014, 16:10
@EvKa
Klevera-rozvárka se dá dělat ze všeho,ale švestková je klasika.

nahlásit

Ledura
(upraveno)
27. 8. 2013, 21:46



nahlásit

Alla
(upraveno)
29. 8. 2013, 14:25
@Ledura
nadšená??To je moje dětství amolety s kleverou

nahlásit
Archeoložka
(upraveno)
19. 8. 2011, 12:49



nahlásit

Alla
(upraveno)
27. 8. 2011, 22:07
@Archeoložka
Určitě to jde,ale dávám to na chvíli do hrnce,jen ohřát aby zo chytlo
.Vařím to z půl dávky a už mám kleveru z 10ti kil


nahlásit