(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Červený rybíz a lá brusinky
Potřebné ingredience
1 kg rybízu,voda,ocet,cukr ,skořice,hřebíček
Postup přípravy
1/4 litru vody a 1/4 litru octa svaříme a vhodíme omytý rybíz,promícháme a po cca půl minutě scedíme přes síto.650g cukru ,1 a 1/2 dcl vody,1 celá skořice a 10ks hřebíčku + rybíz dáme do hrnce a vaříme 10 minut.Po odstavení přidáme 1/2 dcl rumu,promícháme a hned plníme do sklenic a zavíčkujeme.Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.Už nezavařujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenpod
(upraveno)
21. 7. 2011, 15:54
Dělala jsem loni a letos opět. Moc dobré... .
lemulka
(upraveno)
28. 6. 2011, 16:51
Chtěla bych se zeptat, jestli to zželíruje samo....Mám malinko jiný recept - jedna várka mi zželírovala (což milujeme) a druhá zůstala řídká......
walluška
(upraveno)
11. 1. 2009, 7:44
Taky musím pochválit super receptík . Dělala jsem dokonce z mraženého rybízu (mám plný mrazák rybízu od babiček a nevím, co s ním ). A protože brusinky ke svíčkové máme rádi, tak jsem "zkusila" upotřebit 1 mražený pytlík . Musím říct, že je to dobrůtka, kdybych věděla, že je to tak dobré, určitě bych vyndala z mrazáku více . Tak příště... Díky za recept .
JanaHovor
(upraveno)
6. 8. 2008, 9:46
Tak jsem taky tvořila, jsou senzační měli jsme je k dušenému hovězímu na víně - nečekala jsem že budou tak skvělé, tak už vím jak budu zpracovávat rybíz - u nás ho jinak nejíme. Moc děkuji za super receptík
ridomka
(upraveno)
13. 8. 2008, 18:15
@JanaHovor
Holky děkuju za vzkazíky,moc mě potěšily.Od té doby,co chodím opět do práce se sem tak často nedostanu... všechny zdravím
Bajula
(upraveno)
29. 6. 2008, 20:29
Tak jsem udělala první várku a musím říct,že chutná výborně. .Peťi díky za super recept .Bára
JANA308
(upraveno)
4. 7. 2007, 15:26
Ahoj,tak právě jsem chtěla dát tento receptík do placu a koukám,že jste mě přeběhla. Je supr,moc všem doporučuji.
pipisek
(upraveno)
9. 5. 2007, 14:30
Milá Petro,také tuto dobrotu vařím.Od brusinek k nerozeznání.Ke svíčkové je to velice mňamózní .Takže doporučuji všem co rádi kulinaří. Petra