(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Červený rybíz jako brusinky
Potřebné ingredience
Na jednu várku potřebujeme: 1kg obraného a vypraného rybízu, 1kg cukru krupice a 1dcl rumu
Postup přípravy
Opraný rybíz dáme vařit do hrnce, ajkmile se začne vařit, přisypeme všechen cukr a dobře promícháme. Když se sněs začně znovu vařit je hotovo, teď již jen přilijeme 1dcl rumu, já beru pouze odhadem, jelikož se alkohol díky teplotě odpaří:-) Vypneme sporák a je hotovo. Ještě teplé naléváme do zavařovacích sklenic a dobře zavřeme.
Má široké použití, my dáváme třeba do bílého jogurtu, ke svíčkové, nebo ke smaženým sýrům, s kterými chutná dokonale a od brusinek skoro nepoznatelná.
Má široké použití, my dáváme třeba do bílého jogurtu, ke svíčkové, nebo ke smaženým sýrům, s kterými chutná dokonale a od brusinek skoro nepoznatelná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
itinka007
(upraveno)
31. 7. 2013, 9:19
Prosím může se dělat i z mraženého rybízu??? mám ho nechat rozmrznut nebo ho dát vařit zmrzlý?? děkuju, chtěla bych dneska zkusit
Hupcza
(upraveno)
18. 7. 2013, 20:09
právě uděláno .... je to žravé
vikina75
(upraveno)
28. 7. 2012, 10:13
Výborné, ted jsu dělat druhou várku, jen mám strach, aby se mi nezkazilo. Díky za recept a taky za nápad strčit to do bílého jogurtu - to nám teda chutná moc
KUBAMATA
(upraveno)
11. 7. 2012, 12:39
žádná voda se tam nedává??
monkim
(upraveno)
12. 7. 2012, 18:07
@KUBAMATA
Opravdu to je bez vody, rybíz si pustí šťávu a je škoda ji ředit
Věrka04
(upraveno)
11. 7. 2012, 14:43
@KUBAMATA
Dělám ho už roky a žádnou vodu nedávejte, rybíz pustí dost šťávy. A my tedy navíc přidáváme trošku skořice.
violka60
(upraveno)
3. 7. 2012, 22:04
Rada by som skúsila recept, ale nepíšete Monika nič o sterilizácii??? Či nesterilizujeme
monkim
(upraveno)
12. 7. 2012, 18:05
@violka60
Nene, nic nesterilizuju a vydrží, už ho takto dělám dlouhá léta
Věrka04
(upraveno)
11. 7. 2012, 14:44
@violka60
Vilko, my to horké naléváme do skleniček, úplně pookraj. Pořádně zavřeme a my otáčíme dnem vzhůru, ono se to zatáhne, nikdy se nám žádný nezkazil.
macek1510
(upraveno)
28. 6. 2012, 21:03
toto dělám uplně stejně jen toho rumíku dávám trošku víc..je to super receptík..
monkim
(upraveno)
12. 7. 2012, 18:06
@macek1510
To teda je, hlavně rodina v jiné formě rybíz nemusí a takto ho krásně spotřebuju
Pami
(upraveno)
12. 4. 2012, 11:20
Tohle je moc dobré, dělávala to bývalá tchýně a podávala k masu, je to výborné
monkim
(upraveno)
13. 4. 2012, 23:16
@Pami
Jj, to tedy je. My je máme strašně rádi
Sophie70
(upraveno)
12. 4. 2012, 11:15
mňam, mňam, už sa teším na čerstvé tento rok, viem čo s nimi spravím vďaka
monkim
(upraveno)
13. 4. 2012, 23:17
@Sophie70
Není zač, je to velice jednoduché, ale hlavně rychlé a moooooooooooc dobré