(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
RYBÍZ JAKO BRUSINKY - opravdu skvělý
Potřebné ingredience
2 kg rybízu, 1,5 kg cukru, 1,5 dcl rumu, 1 vanilkový cukr, asi 10 hřebíčků
Postup přípravy
Rybíz a cukr 10-15 minut povařit (1/2 rybízu nechat kuličky a 1/2 rozmačkat), pak přidat rum. Vypnout a přidat vanilkový cukr a hřebíček. Plnit do sklenic a obrátit dnem vzhůru. Ke svíčkové u nás padla vždy celá sklenička :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sismi
(upraveno)
19. 8. 2010, 21:55
Myslíte,že by to šlo i z bílého rybízu?
Wolf L.
(upraveno)
9. 9. 2010, 19:00
@Sismi
Nevim jestli bude chutnat stejně jako z červeného rybízu, ale každopádně to nebude mít barvu jako brusinky
cettia
(upraveno)
15. 8. 2010, 9:53
Mě ho tchýně prozradila ale ještě tam přidává lžíci mleté skořice.Je to výborné
Alele
(upraveno)
30. 7. 2010, 21:11
Dělám je také, je to super dobrota nejen ke svíčkové.
petromila2
(upraveno)
30. 7. 2010, 21:03
Ha, tak už vím, jak na to...... Moje tchýně je také dělá. Jsou opravdu suprové. Lepší než kupované. Také jsem je chtěla několikrát udělat. Jenže ona nechce prozradit recept. Letos se prořekla, že tam dává ocet. Třeba to byl maskovací manévr. Mějte se
Wolf L.
(upraveno)
30. 7. 2010, 23:01
@petromila2
Jsou opravdu skvělé. Tak ať se povedou a jsou ještě lepší než od tchýně